Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τμήμα αυθαιρέτου σε ζώνη ασφαλείας οδού


Recommended Posts

lia_ : πριν εγκαταλείψεις την προσπάθεια εξέτασε με τα προηγούμενα ΠΔ (πριν το ΠΔ 209/98) περι ασφάλειας της υπεραστικής συγκοινωνίας, μήπως κατά το χρόνο τέλεσης της αυθαιρεσίας το κτίριο ήταν εκτός ζώνης ασφαλείας. Η ζώνη ασφαλείας δεν καθορίζεται μόνο από το όριο απαλλοτρίωσης. Δες και άλλα αντίστοιχα τοπικ εδώ που αναφερόμαστε σε ανάλογες περιπτώσεις

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η κατασκευή έγινε το 2003 και έχω διαβάσει όλη την νομοθεσία και τα αντίστοιχα τοπικ που ήταν πολύ χρήσιμα. Έχω πάει και στη ΔΕΚΕ και έχουμε κάνει και εξαρτημένο τοπογραφικό. Πόσο ακόμα να το ψάξω ?

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που τμήμα ενός κτιρίου, και πιο συγκεκριμένα τα 22 τ.μ. από τα 135 τ.μ. ( μεταλλικής κατασκευής), είναι μέσα στη ζώνη ασφαλείας της οδού και ο ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποίησή το ακίνητο παρόλα αυτά με κίνδυνο να χάσει και τα λεφτά από το παράβολο και όλα τα σχετικά με την πεποίθηση ότι θα βγει κάποια ρύθμιση και για τα 22 τ.μ. καποια στιγμή γίνεται κανονικά η υποβολή στο σύστημα?

Δες τι ισχύει την περίοδο που κατασκευάστηκε το αυθαίρετο μπορεί η ζώνη ασφαλείας να ήταν μικρότερη και να μην εχεις προβλημα. αρθρο 23 παρ.3 ββ

Edited by amos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πάντως σήμερα που πήγα στην πολεοδομία για περίπτωση αυθαιρέτου που είναι στα όρια της ζώνης ασφαλείας, η προϊσταμένη μου είπε να το διπλοελέγξω πριν το δηλώσω γιατί αυτήν την εβδομάδα μετά από αυτοψίες έστειλε 3 μηχανικούς στο Εισαγγελέα!!! Στην περίπτωση μου μάλιστα πρόκειται για αυθαίρετο με υπάρχουσα άδεια του 1960 αλλά και πάλι επειδή οι άδειες ήταν ότι να 'ναι τότε, μου είπε ότι και πάλι πρέπει να είμαι σίγουρη. Οπότε παιδιά πολύ προσοχή!

Link to comment
Share on other sites

ναι όσα αυθαίρετα εξαιρούνται επειδή υπάγονται στις περιπτώσεις της παρ 3 του άρθρου 23 του Ν 4014 θέλουν προσοχή (Έγγραφο 55572/3-12-2012 "Έλεγχος δηλώσεων του ν. 4014/2011 κατά την έκδοση διοικητικών πράξεων από τις ΥΔΟΜ" Δείτε το σχετικό έγγραφο)

Link to comment
Share on other sites

Σε τοπογραφικό του 1961 που αναφέρεται ο όρος ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΊΣΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ.... τι εννοεί ο ποιητής? Εγώ πως θα δω τι αποστάσεις έπρεπε να έχει το κτήριο από τον άξονα της οδού?

Link to comment
Share on other sites

με την αναγραφή ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΊΣΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ βάσει του ΠΔ 31-5-85 ΦΕΚ 270Δ (άρθρο 1) πετυχαίνεις αρτιότητα και οικοδομησιμότητα σε γήπεδο

 

το 1961 δεν γνωρίζω αν ίσχυε κάτι αντίστοιχο (δες το Π.Δ 1928)

Link to comment
Share on other sites

Εμένα ο πελάτης μου έχτισε το 1961 σε εκτός σχεδίου περιοχή με απόσταση από άξονα Καταργηθείσας Επαρχιακής οδού 15,5 μ. Από το ΦΕΚ 252 Α /1959 στο οποίο λογικά στηρίχτηκε προκύπτει ότι η απόσταση που έπρεπε να έχεις από άξονα ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ήταν 20 μ., ενώ από το Π.Δ. του 1929 (φεκ421/Α) το κτίσμα έπρεπε να τοποθετηθεί παράλληλα προς τον άξονα της οδού και σε απόσταση τουλάχιστον 2μ, από τα όρια της οδού. Άρα το τελευταίο με βολεύει αλλά πως γίνεται να έχτισαν τότε με παλαιότερες διατάξεις αφού είχε βγει το ΦΕΚ του 1959? Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ και είναι κρίσιμο το θέμα..

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Roukat

συγνώμη συνάδελφε

με αυτό ΦΕΚ 252 Α /1959 πας

είναι θέμα όμως αν μπορείς ή δεν μπορείς να το δηλώσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα σου-ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΊΣΑ-πόσο εμβαδό γηπέδου έχεις; αν ο δρόμος καταργήθηκε και έχεις 4 στ πιστεύω ότι μπορείς

 

(την αναφορά στο Π.Δ του 1928 την έκανα από ένα μήνυμα του ΜΑΝΩΛΗ σε παράθεση με θέμα κάποιου συναδέλφου για εκτός σχεδίου δόμηση-αλλά μάλλον όχι επί Επ ή Εθ οδού)

Link to comment
Share on other sites

Βασικά μένα δε με νοιάζει η αρτιότητα (είναι 5, 5 στρ το γεωτεμάχιο), εμένα με νοιάζει να δω μήπως είναι μέσα στη ζώνη ασφαλείας της οδού, η οποία τώρα είναι παράπλευρη της εθνικής, δηλ. SR και η απόσταση που θα έπρεπε να έχει είναι 20 μ. ... Το θέμα είναι πως έχτισε το 1961 σε απόσταση 15,5 μ. από καταργηθείσα οδό???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.