Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατάργηση 2% υπέρ ΤΕΕ


ssouanis

Recommended Posts

Σωρεία μέτρων για εξοικονόμηση κρατικών δαπανών, επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε χθες Πέμπτη προς κύρωση από τη Βουλή. Έμφαση δίδεται και στις αποκρατικοποιήσεις ακινήτων τουριστικού σκοπού, καθώς δίδεται και η δυνατότητα χρήσης της παραλίας στον επενδυτή.

 

Το νομοσχέδιο κρύβει όμως και πολλές ανατροπές στο καθεστώς που ίσχυε για μισθωτούς, επαγγελματίες –και όχι μόνο. Για παράδειγμα:

 

• καταργείται η υποχρέωση των μηχανικών περί καταβολής εισφοράς ποσοστού 2% υπέρ του ΤΕΕ για τις πάσης φύσεως λειτουργικές του δαπάνες, που υπολογιζόταν επί της συμβατικώς συνομολογούμενης ή της νομίμου αμοιβής τους.

 

• ορίζεται ότι τα φορολογικά έσοδα που αποδίδονταν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα ή άλλους φορείς, εφεξής θα αποδίδονται στον κρατικό προϋπολογισμό.

 

• επιδιώκεται η διευκόλυνση της ομαλής χρηματοδότησης των συγχρηματοδοτούμενων δημόσιων έργων και στις περιπτώσεις με την δυνατότητα χορήγησης πρόσθετης προκαταβολή.

 

Πηγή και όλο το άρθρο: Πρώτο Θέμα

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 925
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα του ΕΜΠ στο κράτος,

τα του ΤΣΜΕΔΕ στο ΤΣΜΕΔΕ (αφού έτσι και αλλιώς από 01.01.2013 θα πρέπει να κλείσουμε και τις τρύπες του ΕΟΠΥΥ)

τα του ΤΕΕ καταργούνται, αλλά θα πούνε ότι αυξάνεται η ετήσια συνδρομή.

 

Έτσι σχέδιο τη βλέπω εγώ τη δουλειά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που καταργείται αυτό, νομίζω το επόμενο φυσιολογικό στάδιο είναι η προαιρετική εγραφή των μηχανικών στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Όπως γίνεται δηλαδή και στα Επιμελητήρια ανά τον κόσμο. Διότι αν καταργηθεί αυτό, τί ακριβώς εμποδίζει το μηχανικό να μην πληρώνει την ετήσια εισφορά; (με δεδομένο πως με τις νέες άδειες βεβαιώσεις εξόφλησης ΤΕΕ δε ζητούνται).

Link to comment
Share on other sites

Βεβαιωση θες πχ για θεωρηση μπλοκ ΑΠΥ στην εφορια.

Ή βιβλιο εσοδων - εξοδων΄.

Ή συμμετοχη σε διαγωνισμος δημοσιου.

 

Οκ η συνδρομη δεν ειναι κανενα τεραστιο ποσο, αρκει να μην την πανε 500Ε

Link to comment
Share on other sites

Πάνω που αποφάσισε το ΤΕΕ να κάνει κινητοποιήσεις από 08/10/2012 στην Τράπεζα Πληροφοριών, αμέσως είχαμε απάντηση από το κράτος που ουσιαστικά του ''τη φοράει''. Νομίζω πως είναι εμφανές ότι προσπαθεί το κράτος να υποβαθμίσει την επιρροή του ΤΕΕ. Προβλέπω να ξεκινάει πόλεμος μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

Εμεις θα την πληρωσουμε στο τελος...

Θα υπολογισει τι εισφορες διναμε συνολικα, θα βγει ενας μεσος ορος και θα δωθει ως ετησια εισφορα....

Απλα τα πραγματα...

Link to comment
Share on other sites

Καλά εννοείται πως θα μας χαρατσώσει και άλλο το ΤΕΕ, δεν υπάρχει θέμα. Σιγά μη χάσει ότι έπαιρνε μέχρι τώρα. Το θέμα είναι που είπε και συνάδελφος παραπάνω τι θα κάνει το ΤΕΕ αν βγάλει νόμο το κρατος που να λέει ότι δεν είναι υποχρεωμένοι οι μηχανικοί να παίρνουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ καί βέβαια να μην εγγράφονται σε αυτό για να δουλέψουν ως μηχανικοί. Κάτι το οποίο μην αποκλείετε να γίνεται ενόψει της πλήρης απελευθέρωσης του επαγγέλματος του μηχανικού. Νομίζω πως αυτό είναι και που φοβούνται εκεί στο ΤΕΕ στην τελική. Γενικότερα βλέπω μια υποβάθμιση του ρόλου του ΤΕΕ ως συμβούλου του κράτους σε τεχνικά θέματα και νομίζω πως στο ΤΕΕ το έχουν αντιληφθεί αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.