Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάργηση 2% υπέρ ΤΕΕ


ssouanis

Recommended Posts

Μα ΙΑΣΟΝΑΣ τώρα πλέον δεν θα πληρώνεται καθόλου ΤΕΕ ούτε ΕΜΠ. Από που προκύπτει ότι θα πληρώνεται επί της συμφωνηθείσας ?  

 

Συμφωνώ με tzeno. Πιστεύω πάντως ότι οι κρατήσεις ΤΣΜΕΔΕ θα αντέξουν λίγο ακόμη.

 

Αυτο απο που προκυπτει?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 925
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν έγινε τίποτα!!!! Αν γίνονταν θα ήταν σαν να έσκαγε βόμβα και θα την ακούγαμε. Απλώς ο συνάδελφος δεν είχε σωστή ενημέρωση.

Link to comment
Share on other sites

Έπρεπε να φτάσει 3/7 για να βγει αυτή η διευκρίνηση! Θυμάμαι στο ΤΕΕ.gr είχε ανέβει μια άποψη που έλεγε ότι καταργείται το "υπέρ ΤΕΕ" αλλά αφηνε να εννοηθεί οτι η κράτηση (προφανώς υπερ του κράτους) παρέμενε.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς αυτό που λες δεν ήταν απλά μία "άποψη"... Ήταν η ΘΕΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ !!!

 

Ναι, αυτουνού που σκίζεται για τα συμφέροντά μας ως κλάδος και ως μονάδες ε.ε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eκτός απο το 2% και το 0,2% υπέρ ΤΕΕ, καταργήθηκε και η ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΕΕ για την έκδοση οικοδομικής άδειας?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

θα ηθελα να ρωτησω αν στις δικες σας πολεοδομιες εχουν ενημερωθει για την καταργηση υποχρεωσης καταβολης μηχανικων σε λογαριασμο οψεως? εδω κ μια εβδομαδα προσπαθω να βγαλω ακρη στην πολεοδομια Βόλου, τους εχω δωσει ολη την νομοθεσια,οπως εχει προαναφερθει σε προηγουμενο μηνυμα, κ ενω εκανα κ εγγραφως το αιτημα μου,σημερα μου απαντησαν οτι απαιτειται η καταβολη  αμοιβων σε λογαριασμο οψεως της εθνικης τραπεζας επειδη το γραφει ο 4030/2011. στον 4030 αναφερει  οτι απαιτουνται αποδεικτικα καταθεσης κρατησεων και καταβολης εισφορων των μελετητων....  δεν ξερω τι αλλο να κανω, θα ηθελα να μαθω σε αλλες πολεοδομιες τι γινετε....

Link to comment
Share on other sites

Να τους πεις ότι δεν πάνε καλά Να καταθέσεις εγγράφως τα σχετικά έγγραφα που υπάρχουν στο Θρεντ για την κατάργηση του 2 % (άρα την υποβολή της αμοιβής σε λογαρισμό όψεως) μετά το έγγραφο του ΤΕΕ και να σου απαντήσουν εγγράφως ότι απαιτείται ακόμα η καταβολή τους (πχ για να ενημερώσεις τον πελάτη σου , αν αρνηθούν προφορικά  ) είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν πίσω Αυτό που είσαι για την εφορεία υποχρεωμένος να κάνεις είναι να καταθέσει την αμοιβή σε λογαριασμό σου ο πελάτης ή τραπεζική επιταγή κλπ  αν είναι πάνω από 1500 Ε (αλλά αυτό φυσικά για την εφορεία απαιτείται ) Φυσικά στην δική μας εδώ (ΥΔ Καρύστου ) με το που πήγα τα παραπάνω έγγραφα έπαψε να μου ζητά 2 % ΤΕΕ και φυσικά το έντυπο της τράπεζας με την κατάθεση στον λογαριασμό όψεως 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.