Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατάργηση 2% υπέρ ΤΕΕ


ssouanis

Recommended Posts

xekolla, να κάνω μια ηλίθια ερώτηση?

 

Που λέει ο νέος  νόμος περί έκδοσης οικοδομικών αδειών ότι, πρέπει να καταθέσεις στην ΥΔΟΜ αποδεικτικό κατάθεσης αμοιβής μηχανικού?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 925
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

xekolla, να κάνω μια ηλίθια ερώτηση?

 

Που λέει ο νέος  νόμος περί έκδοσης οικοδομικών αδειών ότι, πρέπει να καταθέσεις στην ΥΔΟΜ αποδεικτικό κατάθεσης αμοιβής μηχανικού?

η πολεοδομια δεν μου ζηταει το 2% υπερ ΤΕΕ, αλλα θελει τα εντυπα καταθεσης της αμοιβης στον οψεως....

 

πουθενα δεν το λεει ο 4030.  υπεβαλλα εγγραφως ολη την απαραιτητη νομοθεσια στην πολεοδομια ( οπως εχει γραφτει στο μηνυμα 556 / σελ 56  σε αυτο το topic). H επισημη απαντηση της πολεοδομιας, ηταν οτι  λογω του 4030/2011  αρθρο 3 ,παραγραφος 2 /ιδ  απαιτειται κανονικα η καταθεση αμοιβης στον οψεως. 

 

Στον 4030 λεει οτι απαιτουνται αποδεικτικα καταθεσης κρατησεων και καταβολης εισφορων των μελετητων. Μου απαντησαν κατι ασχετο, κ δεν δεχονται κουβεντα..τι να πω? θα ξαναπαω αυριο το πρωι με αγριες διαθεσεις,γιατι αλλιως δεν γινεται να βρεις το δικιο σου...

Edited by xekolla
Link to comment
Share on other sites

Και να τους πεις ότι, αν δεν σου δώσουν την άδεια εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος θα κινηθείς εναντίον τους........

 

Κι ότι, θα στείλεις την απάντησή τους στο ΠΕΧΩ της περιοχής....

Link to comment
Share on other sites

τελικα η υπαλληλος ξεθαψε ενα αλλο εγγραφο  την  ΚΥΑ 7533/2012

 

         http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=ip4vYLPk90M%3d&tabid=777&language=el-GR

 

αρθρο 2 παρ 15  το επικαλειται η υπαλληλος,   τις εξηγω ποιες ειναι οι ισχυουσες διαταξεις , κ δεν με ακουει ........εκανε εγγραφη ερωτηση στην περιφερεια κ στο υπουργειο για να την ενημερωσουν επισημα για το θεμα.... μεχρι τοτε πρεπει να περιμενω.....

Link to comment
Share on other sites

"15) Ειδικό έντυπο προϋπολογισμού του έργου, και αποδεικτικά είσπραξης των πάσης φύσεως φόρων, τελών και εισφορών, καθώς και τις αντίστοιχες αμοιβές μελέτης του ή των Μηχανικών για τις υποβληθείσες μελέτες, σύμφωνα 
με τις ισχύουσες διατάξεις"

 

Αν το πρόβλημά του ελεγκτή είναι το αποδεικτικό είσπραξης της αμοιβής σου, δείξε του ΑΠΥ που έχει κόψεις.

Link to comment
Share on other sites

Όλο το κουμπί είναι στην τελευταία φράση της παραγράφου 2.15 του άρθρου 2.

15) Ειδικό έντυπο προϋπολογισμού του έργου, και αποδεικτικά είσπραξης των πάσης φύσεως φόρων, τελών και εισφορών, καθώς και τις αντίστοιχες αμοιβές μελέτης του ή των Μηχανικών για τις υποβληθείσες μελέτες, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Οι ισχύουσες διατάξεις λοιπόν για το συγκεκριμένο θέμα είναι η παράγραφος 13 του άρθρου 7 του ν3919/11 που λέει:

13. Οι διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 3 του άρθρου 2 του β.δ. της 30/31.5.1956 καταργούνται.

Δηλαδή καταργεί την υποχρεωτική κατάθεση της αμοιβής στο ΤΕΕ (που έγινε μετά στην ΕΤΕ) και όχι κατευθείαν στον μηχανικό.

1. Οι αναθέτοντες εις τους εν τη παρ. 1 του προηγούμενου άρθρου μελέτας, οι αναφερόμενοι εις το άρθρο 2 του Ν.Δ/τος της 15/17.10.1927 "περί εκδικάσεως των εξ αμοιβών των εργασιών Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων κλπ. διαφορών μεταξύ τούτων και πελατών", ως τούτο ετροποποιήθη δια του άρθρου 1 του Α.Ν. της 19/23.11.35 "περί τροποποιήσεως και ερμηνείας του από 30.4.1926 Ν.Δ/τος "περί εκδικάσεως των εξ αμοιβών εργασιών Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων κλπ. διαφορών μεταξύ τούτων και πελατών", υποχρεούνται όπως καταθέτωσι κατά το εφεξής οριζόμενα εις το Τ.Ε.Ε. ή τον υπό τούτου εξουσιοδοτούμενον το σύνολον της οφειλομένης παρ' αυτών προς τους εν τη παρ. 1 του προηγούμενου άρθρου αναφερομένους αμοιβής μελέτης, ως αύτη κατά τα άνω καθωρίσθη υπό αρμοδίας Κρατικής Υπηρεσίας ή του Τ.Ε.Ε., στερούμενοι του δικαιώματος όπως καταβάλλωσι την αμοιβήν απ' ευθείας εις τους δικαιούχους.

Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να το διαβάσει και 

15) Ειδικό έντυπο προϋπολογισμού του έργου, και αποδεικτικά είσπραξης των πάσης φύσεως φόρων, τελών και εισφορών, καθώς και  υπολογισμό για τις αντίστοιχες αμοιβές μελέτης του ή των Μηχανικών για τις υποβληθείσες μελέτες, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Αν όμως έλεγε 

15) Ειδικό έντυπο προϋπολογισμού του έργου, και αποδεικτικά είσπραξης των πάσης φύσεως φόρων, τελών και εισφορών, καθώς και των αντίστοιχων αμοιβών μελέτης του ή των Μηχανικών για τις υποβληθείσες μελέτες, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

θα ήθελαν αποδεικτικά είσπραξης που πακέτο με τον ν3919 μας ωθεί να τους δώσουμε την ΑΠΥ!!!!!

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Ενα μπράβο για την ανάλυση που κάνεις φίλε μου αλλά συγχρόνως θέλω να εκφράσω και την αγνάκτησή μου για τον χρόνο που μας υποχρεώνουνε να ξοδεύουμε όλοι μας για να ξεμπερδεύουμε αυτονόητα πράγματα.........

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Βεβαιωση θες πχ για θεωρηση μπλοκ ΑΠΥ στην εφορια.

Ή βιβλιο εσοδων - εξοδων΄.

Ή συμμετοχη σε διαγωνισμος δημοσιου.

 

Οκ η συνδρομη δεν ειναι κανενα τεραστιο ποσο, αρκει να μην την πανε 500Ε

Δεν είναι και ούτε ήταν,τουλάχιστον τα τελευταία δύο τρία χρόνια, απαραίτητη η βεβαίωση του ΤΕΕ ούτε για δημοπρασίες εκτός κι αν έπεσε στα χέρια σου κάποια διακήρυξη η οποία το ζητούσε επακριβώς.Την πάτησα εγώ έτσι σε μία δημοπρασία πριν από δυόμιση χρόνια όταν πήγα να κάνω ένσταση μιας και ο προσωρινός μειοδότης ΔΕΝ είχε την βεβαίωση του ΤΕΕ και εγώ ήμουν δεύτερος, αλλά μου έδειξε ο άνθρωπος το σημείο όπου η διακήρυξη έλεγε ότι απαιτείται η βεβαίωση μη οφειλής σε ασφαλιστικούς φορείς και πουθενά δεν έκανε λόγο για το ΤΕΕ το οποίο φυσικά είναι επιστημονικός φορέας.Έχω την εντύπωση ότι ίσως και αδίκως να βάζαμε στον φάκελλο τόσα χρόνια την βεβαίωση του ΤΕΕ όπως αδίκως πλήρωναν κάποιοι τα έξοδα των εφημερίδων ενώ κάποια στιγμή οριζόταν σαφώς στην νομοθεσία ότι ο ανάδοχος οφείλει να πληρώσει ΜΟΝΟΝ τα έξοδα δημοσίευσης της δημοπρασίας η οποία οδηγεί σε ανάδειξη αναδόχου.

Edited by panagiwthsb
Link to comment
Share on other sites

Ναι εχουν σε ζητησει στο παρελθον.

Μαλιστα σε καποιο διαγωνισμο ηθελαν βεβαιωση απο το αρμοδιο επιμελητηριο (η προκυρηξη ηθελε και οικονομολογο) οτι εισαι μελος κτλ κτλ.

Το ΤΕΕ δινει την κλασσικη βεβαιωση οτι εισαι μελος απο το χχχχ ετος και δεν οφειλεις εισφορες.

Αν οφειλεις δεν την εκδιδει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.