Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

διάνοιξη χωματόδρομου από το δήμο


Recommended Posts

συνάδελφε Kallion, μια στιγμή γιατί κάπου χαθήκαμε.

 

υπάρχουν δύο διαφορετικά αλλά και ταυτόχρονα αλληλένδετα ζητήματα.

 

1. η ύπαρξη "δρόμου" εντός ή εκτός εισαγωγικών με τη νομική έννοια σε εκτός σχεδίου περιοχές.

νομίζω ότι αυτό σαν μηχανικός οφείλεις να το έχεις ξεκάθαρο στο νού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το τί δηλώνει (ακόμα και εγγράφως) ο κάθε αντιδήμαρχος (δήμαρχος δεν υπογράφει τέτοια....). και εκεί μεθαύριο η Πολεοδομία ΔΕ σε καλύπτει....

 

2. αν παρόλα αυτά θέλεις να επιμείνεις στο να δείξεις "δρόμο" για διάφορους λόγους πχ επειδή πλέον έτσι έχει καθιερωθεί σαν υφιστάμενη κατάσταση, επειδή θα έχεις τρεχάματα με τους όμορους αν το δείξεις κλειστό, επειδή στο φινάλε αποτυπώνεις ΕΚΕΙ που σου δέιχνει ο ιδοκτήτης (άρα στο όριο με "δρόμο") ΟΦΕΙΛΕΙΣ να τσεκάρεις τί αρτιότητα υπήρχε τί απομένει και τί γίνεται με την οικοδομησιμότητα και πώς αυτό μεθαύριο θα αντιμετωπιστεί σε ενδεχόμενη έκδοση ο.α. ενημερώνοντας τον ιδιοκτήτη

μία πιθανή λύση αλλά θέλει αποτύπωση των όμορων (τουλάχιστον στο τμήμα που τους αφορά η δίοδος), συνένεσή τους και κατάθεση αίτησης με τοπογραφικά στο Δήμο (Τεχνική Υπηρεσία) είναι η μετατόπιση της χάραξης του "δρόμου" περιφερειακά των συνόρων ώστε να μην αλλοιώνεται η αρτιότητα.

Edited by gzin
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε gzin

 

είναι ξεκάθαρο από τις περιγραφές ότι ο δρόμος είναι:

 

1. Αχαρακτήριστος

2. παράνομος αν και έγινε με τη βούληση τόσο του δήμου όσο και των παρόδιων

 

δεν είμαι όμως εγώ, που πρέπει ως μηχανικός να πάρω την ευθύνη αυτού του χαρακτηρισμού...

προφανώς και με βάση όσα έχουν αναφερθεί σε αυτή τη συζήτηση και αν φτάσει στο δικαστήριο το ζήτημα θα αποδειχθεί η ανυπαρξία του δρόμου, δε θα μπω όμως εγώ μπροστά σε αυτό, και εφόσον ο δήμος μου δίνει βεβαίωση ότι ο δρόμος είναι αγροτικός τη χρησιμοποιώ, ο δήμος ειναι υπόλογος από δω και πέρα.

 

Φυσικά και θα ενημερώσω τον πελάτη μου για όλα αυτά, καθώς μετα την "υπαρξη" του δρόμου, προκυπτουν 2 μη αρτια τμηματα ενώ πριν το ολο ηταν άρτιο, αλλά ευτυχώς στη προκειμένη περίπτωση δεν τον ενδιαφέρει η οικοδόμησή.

 

Η μετακίνηση του δρόμου θα ήταν όντως μια λύση αλλά και πάλι μεταφέρει το πρόβλημα στη δίπλα ιδιοκτησία την οποία έχει επίσης σκοπό να αγοράσει ο πελάτης, οπότε δεν αλλάζει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

kallion,

αν θέλεις να είσαι εντάξει ως μηχανικός οφείλεις να αποδείξεις την ύπαρξη ή μη αρτιότητας και οικοδομησιμότητας. και προφανώς οφείλεις να ενημερώσεις για το τί υπήρχε πρίν και τί υπάρχει τώρα και τό ποιό προβλημα θα δημιουργηθεί στο μέλλον.

πίστεψέ με μπορεί να μή θέλει να οικοδομήσει τώρα αλλά αν ζητήσει δάνειο και απορριφθεί λόγω του ότι "δεν τον ενημέρωσες τότε σα μηχανικός να επανορθώσει την προφορική συμφωνία με το Δήμο ή τέλοσπάντων σα μηχανικός να του προτείνεις λύση ενώ στο συμβόλαιο δεν αναφέραται κανένας δρόμος" εσένα θα αναζητά....

 

και ειλικρινά στο λέω...επειδή η αγορά (λόγω ανεργίας) έχει πληθώρα προσφοράς μηχανικών το δύσκολο πλέον για τον πελάτη αλλά και η μαγκιά πάνω στην οποία θα επιβιώσει ο καθένας μας δεν είναι "το μέτρημα" αλλά η αφιέρωση "χρόνου" στον πελάτη και η εξεύρεση λύσης γιατί πλέον το κάθε λάθος καταγράφεται μόνιμα, δεν αλλάζει εύκολα , κοστίζει και αν αλλάξει πάλι ξανακοστίζει λόγω προηγούμενης αυθαιρεσίας...(χαράτσια, εφορίες, φόροι κτλ)

- εντελώς φιλικά -

Link to comment
Share on other sites

Αρθ-20 ΝΔ/17-7/16-8-23, ΒΔ-4/16-1-24

 

"1. Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε μεταβίβαση της κυριότητας μέρους ή όλου του γηπέδου, στο οποίο ο ιδιοκτήτης σχημάτισε ή αναγνώρισε κοινόχρηστους χώρους που τυχόν σχηματίστηκαν χωρίς τη θέλησή του (ιδιωτικές οδούς, πλατείες κλπ), ή δεν τους σχημάτισε ούτε τους αναγνώρισε, αλλά επιδιώκει το σχηματισμό ή την αναγνώρισή τους με τη μεταβίβαση αυτή. Στην έννοια του σχηματισμού κοινόχρηστων χώρων περιλαμβάνεται ο περιορισμός ή η παραίτηση δικαιωμάτων στα παραπάνω γήπεδα που γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, με ιδιωτική πρωτοβουλία ή συμφωνία, με σκοπό τον άμεσο ή έμμεσο σχηματισμό των χώρων αυτών. Κάθε μεταβίβαση της ακυρότητας που γίνεται κατά παράβαση των παραπάνω διατάξεων είναι αυτοδικαίως άκυρη. Η διάταξη αυτή περί ακυρότητας ισχύει και αν ακόμη δεν έχει γίνει σε κάποια επίσημη πράξη σαφής μνεία του σχηματισμού των παραπάνω κοινόχρηστων χώρων, αλλά εμμέσως προκύπτει από τις μεταβιβάσεις που έγιναν ότι αυτές έχουν σκοπό το σχηματισμό των χώρων αυτών και εν γένει την εφαρμογή ιδιωτικού σχεδίου ρυμοτομίας.

3. Οι διατάξεις της παρ.1 δεν ισχύουν προκειμένου περί γηπέδων που καλλιεργούνται και βρίσκονται εκτός των εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων, στα οποία σχηματίζονται ιδιωτικές οδοί για μεταφορά των προϊόντων, εφόσον εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι ο σχηματισμός έχει σκοπό μόνο τη μεταφορά αυτή και όχι την εφαρμογή ιδιωτικού σχεδίου ρυμοτομίας και τη βάσει αυτού κατάτμηση των γηπέδων σε μικρά τμήματα."

 

Άρα θα μπορόυσα να δείξω μια ενιαια ιδιοκτησια και εντως αυτης ιδιωτική οδός για μεταφορά αγροτικών προιόντων και να τελιώνω με το θέμα αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.