Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Tοπογραφικό σε αγροτεμάχιο με απαλλοτρίωση


Recommended Posts

Γειά σας συνάδελφοι,σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου όπου απαλλοτριώθηκε και ο δρόμος το χώρισε σε 2 κομμάτια δεξιά και αριστερά αυτού,τα εναπομείνοντα κομμάτια,ο πελάτης θέλει τοπογραφικό συμβολαίου για αποδοχή κληρονομιάς,είναι αποδεκτό να πάρω τις συντεταγμενες από το τοπογραφικό που είχε γίνει για την απαλλοτρίωση και να κάνω το καινούργιο ή πρέπει να ξαναμετρήσουμε κανονικά τα 2 κομμάτια γής ξεχωριστά?ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ούτως ή άλλως, τοπογραφικό καινούργιο θα συνταχθεί. Το θέμα σου είναι κατά πόσο μπορείς να αποφύγεις μέρος ή το σύνολο των εργασιών πεδίου.

 

Το ερώτημα λοιπόν είναι πρώτα-πρώτα φιλοσοφικό: Έχεις εμπιστοσύνη στην δουλειά του άλλου (είτε ιδιώτη, είτε φορέα); Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει γίνει κάποιο μικρό ή μεγάλο λάθος;

 

Υστερόγραφο: που αν έχει γίνει βέβαια οποιοδήποτε λάθος και έχει μεταγραφεί η απαλλοτρίωση, άντε να το μαζέψει ο πελάτης σου...

Link to comment
Share on other sites

θα πρέπει να αναζητήσεις την "οριστική" θεωρημενη απαλλοτρίωση από τον φορέα στον οποίο ανήκει ο δρόμος. πρόκειται για εθνικό δρόμο? για επαρχιακή οδό? να πάρεις ΄στα χέρια σου τόσο το διάγραμμα όσο και τον κτηματολογικό πίνακα. το να μετρήσεις ξανά το απαλλοτριωμένο κομμάτι μόνο μπορεί και να σε οδηγήσει σε λάθος εκτιμήσεις καθώς μπορεί να έχει μεν απαλλοτριωθεί αλλά να μην έχει αξιοποιηθεί από τον φορέα δηλ τα σύνορα να βρίσκονται στην αρχική τους θέση.

Link to comment
Share on other sites

Nα πώ την άποψη μου, μιας και συνέταξα 2 αντίστοιχα,αν και πάνε κανα 2 χρόνια. Αρχικά παίρνεις το διάγραμμα της απαλλοτρίωσης (και μη σου φανεί παράξενο, αν δε ταιριάζει απόλυτα το σχήμα/διαστάσεις του αγροτεμαχίου σου), τα στοιχεία του πίνακα με τα τετραγωνικά που απαλλοτριώθηκαν.

Επειτα πηγαίνεις στο πεδίο, αποτυπώνεις την περίφραξη για να έχεις μια ιδέα και φυσικα να την εμφανίσεις στο τοπογραφικό. Προσοχή όμως, ενδέχεται η περίφραξη να μην ειναι το όριο της απαλλοτρίωσης. Για διάφορους λόγους. Απο το διάγραμμα της απαλλοτρίωσης, θα μετρήσεις γραφικά με κλιμακόμετρο, σπανίως υπάρχουν διαστάσεις.

Αφού λύσεις τη διανομή του αγροτεμαχίου, θα βάλεις πανω την αποτύπωση, τις διαστάσεις που μέτρησες απ'το διαγραμμα. Στη περίπτωση μου, δε συμφωνούσε το εμβαδό απαλλοτρίωσης με το σχήμα του διαγράμματος. Εβαλα όμως, ότι αναφέρει ο πίνακας.

Στην οριοθέτηση επίσης, ανέφερα στο πελάτη, πως ναι μεν η περίφραξη της εθνικής οδού ειναι τραβηγμένη προς την οδό (δηλαδή απαλλοτριωμένο τμήμα το καλλιεργούσε) και οριοθέτησα το όριο απαλλοτρίωσης.

 

Υ.Γ. βλεπω πως στη περίπτωση σου, εχεις και συντεταγμένες. Το 1ο που θα κάνεις λοιπόν, ειναι να λύσεις εσύ τη διανομή και να ελέγξεις αυτές.

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

πρόκειται για εθνικό δρόμο,πήρα το σχετικο διάγραμμα(1η διόρθωση) και τον πίνακα στα χέρια μου,τελικά δεν έχει συντεταγμένες,δηλ μου λές να μετρήσω μήκη με κλιμακόμετρο οπότε απο ότι καταλαβαίνω έπειτα κάνω εργασίες πεδίου, πρέπει να κάνω τοπογραφικό εξ αρχής εξαρτημένο ΕΓΣΑ για το κομμάτι που απέμεινε απο την απαλλοτρίωση δηλαδή.όταν λές να λύσω την διανομή τι εννοείς;

Link to comment
Share on other sites

Ο συνάδελφος εννοεί (απ' όσο καταλαβαίνω) πως εάν το γήπεδο σου είναι γήπεδο που ανήκει σε διανομή, να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες (αποτύπωση σταθερών-οροσημών-τριγωνομετρικών) ώστε να αντιπαραβάλεις την διαμορφωμένη κατάσταση με την διανομή και να εφαρμόσεις στο τοπογραφικό σου τα ορθά όρια. Εάν δεν είσαι σε περιοχή διανομής, παρακάμπτεις το βήμα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ακριβώς Δημήτρη. Αυτό έκανα κι εγώ στις περιπτώσεις μου, εθνική οδός, με το διαγραμμα απαλλοτρίωσης...σκαρίφημα θα τολμούσα να πώ. (λογικό το βρίσκω απο τη μια, διότι δε μπορει ο μελετητης να λυσει 200 αγροκτήματα Υπ.Γ. και να τα ταιριάξει όλα απο τα οποία διέρχεται η Οδός).

Σε ΕΓΣΑ θα γίνει μπαχαλο η δουλειά συνάδελφε. Πρεπει να γίνει σε Hatt αρχικά (εφόσον μιλάμε για διανομή), εκτός και αν υπάρχει κτηματολόγιο εκεί και εχεις έτοιμες τις κορυφές του γεωτεμαχίου σε ΕΓΣΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Σε αγροτεμαχιο που ενα μερος εχει απαλλοτριωθει απο την εγνατια αλλα η εταιρια δεν το εχει συμπεριλαβει στα υπο αποζημιωση μπορω να κανω οριοθετηση; Ο ιδιοκτητης θελει οριοθετηση και τοπογραφικο. Ο δικηγορος της υποθεσης μου ειπε οτι εχει στα χερια του διαγραμμα απαλλοτριωσης, πινακες με τα τμ και ενα τοπογραφικο που απεικονιζει την υφισταμενη κατασταση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα, εάν ο δικηγόρος του πελάτη σου έχει στα χέρια του πίνακες απαλλοτριούμενων ακινήτων στα οποία συμπεριλαμβάνεται το ακίνητο του πελάτη σου, γιατί λες πως δεν έχει συμπεριληφθεί στις αποζημιώσεις? Μήπως απλά ο πελάτης δεν έχει ενδιαφερθεί να αποζημιωθεί?

Link to comment
Share on other sites

Ο δικηγορος μου ειπε οτι τα υπολοιπα ακινητα που απαλλοτροιωσε η εγνατια αποζημιωθηκαν ενω το συγκεκριμενο οχι. Εχουν κανει αιτηση να συμπεριληφθει και αυτο στις αποζημιωσεις αλλα ακομα εκρεμμει. Μου ειπε οτι εχει ομως διαγραμματα απολλοτροιωσης και πινακες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.