Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αδεια περίφραξης εκτός σχεδίου πόλης - εντός οικισμου


Recommended Posts

On 29/4/2020 at 6:15 ΜΜ, Pavlos33 said:

Το έγραψα και παραπάνω. Η διάταξη απαγόρευσης αφορά εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού γήπεδα. Για τα εντός οικισμού δεν απαγορεύεται η περίφραξη.

Pavlos33 μερικά χρόνια πριν και συγκεκριμένα στη σελίδα 2 του παρόντος θέματος, αναφέρεις κάπου ότι πρέπει να προσεχθεί η απόσταση των 500 μ από την ακτή για οικόπεδα εντός οικισμού κάτω των 2000 κάτοικων.. ενώ στο παραπάνω post  αναφέρεις ότι η απαγόρευση ισχύει μόνο για εκτός σχεδίου .... 

έχω ρωτήσει σε 2 πολεοδομίες για την διευκρίνηση αυτή και όλοι στην αρχή ήταν κάθετοι στο ότι η απαγόρευση ισχύει μόνο για τα εκτός σχεδίου, από τη στιγμή όμως που τους ειπα ότι  στο eadeies απαιτείται η Υ.Δ Μηχανικού για τα 500 μ άρχισαν να προβληματίζονται... 

επόμενη κίνηση η ΔΑΟΚΑ ..και ίδωμεν 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 5/9/2019 at 12:14 ΜΜ, suben said:

Καλημέρα συνάδελφοι, χρειάζομαι βοήθεια σχετικά με το θέμα της περίφραξης. Έχω γήπεδο εκτός σχεδίου που το μισό περίπου είναι εντός ορίων οικισμού . Ο ιδιοκτήτης θέλει να το περιφράξει με πασσάλους και συρματόπλεγμα. Σε αυτήν την περίπτωση τί γίνεται? Αδεια μικρής κλίμακας για το εκτός σχεδίου τμήμα και άδεια δόμησης για το εντός? 

ευχαριστω εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια

καλημέρα, εγώ θα έβγαζα μια Άδεια Δόμησης για ολόκληρο το οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα! 

Σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο στο οποίο βρίσκεται σε διασταύρωση επαρχιακού με δημοτικό δρόμο μπορεί να κατασκευαστεί περίφραξη με ΕΕΔΜΚ;

Link to comment
Share on other sites

Λόγω της παραγράφου ββ του άρθρου 1 του ΦΕΚ 1843Β/2020 για τις περιπτώσεις κατασκευών επί επαρχιακής ή δημοτικής οδού.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

ββ) τα οικόπεδα, τα γήπεδα ή τα κτίσματα, στα όποια εκτελούνται, δεν βρίσκονται σε δάσος, ρέμα, αιγιαλό ή παραλία, σε καθορισμένο αρχαιολογικό χώρο όπου απαγορεύεται η δόμηση, σε περιοχή απολύτου προστασίας, σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης ή του οικισμού, σε κτίρια που είναι στατικά επικίνδυνα, πριν αρθεί η επικινδυνότητα, σε τμήμα κτιρίου που έχει κατασκευαστεί μετά τη θεσμοθέτηση παρόδιας στοάς και εμπίπτει σε αυτήν, παρά το όριο διεθνών, εθνικών, επαρχιακών, δημοτικών ή κοινοτικών οδών εντός ζώνης πλάτους πενήντα τοις εκατό (50%) των οριζόμενων από τη νομοθεσία για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας. 

Έχω τη γνώμη ότι το παραπάνω δεν θα πρέπει να αφορά την περίφραξη (πάσσαλοι με συρματόπλεγμα-ελαφρά κατασκευή) καθώς αυτή τοποθετείται στο όριο της οδού όπως αυτό ορίζεται από το ΠΔ 209/98.  Από την άλλη, δεν το λέω και με πλήρη σιγουριά, καθώς από το παραπάνω λεκτικό φαίνεται ότι μια τέτοια κατασκευή στην παραπάνω θέση δεν εξαιρείται. Ίσως ο σκοπός είναι σε τέτοιες "κρίσιμες" περιπτώσεις (πχ εθνικές, επαρχιακές οδοί με τυχόν όρια απαλλοτρίωσης) να εκδοθεί αναγκαστικά οικοδομική άδεια προκειμένου να ελεγχθούν τα σχετικά δικαιολογητικά από την Υπηρεσία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι εντελώς παράλογο να μην εξαιρείται η περίφραξη από την ανωτέρω απαγόρευση. Κι έχει αργήσει να "σκάσει" διευκρινιστική εγκύκλιος.

Όριο απαλλοτρίωσης σε επαρχ. οδό, είναι πιο απίθανο κι απο το να κερδίσεις δυο συνεχόμενες φορές το λότο...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν αφορά την περίφραξη ρε παιδιά το λεκτικό αυτό. Οι αποστάσεις ασφαλείας της υπεραστικής συγκοινωνίας ισχύουν και απαγορεύεται εντός αυτών η κατασκευή κτιρίων. Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για την έκδοση κανονικής οικοδομικής άδειας. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις περίφραξη. Θέλω να πω δεν ήταν σκοπός του λεκτικού να μη σου επιτρέψει να κάνεις περίφραξη με ΕΕΜΚ και να σε παραπέμψει σε οικοδομική άδεια για την οποία ισχύουν οι ίδιες απαγορεύσεις.

*Γενικά θεωρώ πως θα έπρεπε να αφιερώσουν μια διευκρινιστική παράγραφο κατ εξαίρεση για τις περιφράξεις ώστε να μην σκαλώνουν στο λεκτικό που αφορά αυτονόητα όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις κατασκευών. π.χ. στην αρχή κολλούσαμε στο θέμα της αρτιότητας. Που έγγραφε ότι πρέπει το ακίνητο να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο γενικά ενώ επιτρέπεται η απλή περίφραξη σε μη άρτιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.