Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αδεια περίφραξης εκτός σχεδίου πόλης - εντός οικισμου


Recommended Posts

Έχει εκδόσει κάποιος ΕΕΔΜΚ σε ανάλογη περίπτωση; Ζητείται και βεβαίωση ότι δεν βρίσκεται το ακίνητο παρά το όριο του δρόμου...

Edited by Skrats
Link to comment
Share on other sites

Άρα, όλοι καταλήγουμε στο ότι με βάση την κοινή λογική επιτρέπεται  η περίφραξη, αλλά ταυτόχρονα, όλοι βάζουμε την σχετική επιφύλαξη και ζητάμε (ορθώς) διευκρινιστική εγκύκλιο, καθώς το υπάρχον λεκτικό μοιάζει να απαγορεύει ακόμη και την περίπτωση περίφραξης. Αν όντως δεν επιτρέπεται έχω εκφράσει σε προηγούμενη ανάρτηση τον πιθανό λόγο. Προσωπικά δεν μου έχει τύχει έκδοση ΕΕΔΜΚ για περίφραξη σε εθνική ή επαρχιακή οδό. Παρεμπιπτόντως (κοινό μυστικό είναι) σε πολλές περιπτώσεις (γνωρίζω τα ακίνητα) προβαίνουν σε κατασκευή περιφράξεων χωρίς καμία άδεια.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις αν έχεις αμφιβολία για το που είναι το όριο της οδού (σε περίπτωση που δεν υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης) να απευθυνθείς στη δ/νση τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε και έχοντας 2 τοπογραφικά στα οποία θα έχεις και μια υψομετρική τομή, ζητώντας να σου εγκρίνουν το όριο της οδού. Παράδειγμα. Έστω ότι το γήπεδο βρίσκεται κατάντι του δρόμου, χαμηλότερα από το οδόστρωμα. Σε ποια θέση του πρανούς θα είναι το όριο. Αναφέρεται μεν στο πδ 209/98 η χαμηλότερη, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε ιδιαιτερότητες. Οπότε αυτή είναι μια ασφαλής επιλογή και αν δεν κάνω λάθος η. Δ.Τ.Υ δίνει και κάποιο σκαρίφημα με κλίσεις για το που πρέπει ο μελετητής να βάλει το όριο (δυστυχώς δεν το έχω διαθέσιμο να στο ανεβάσω). 

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Εννοείς ότι επιτρέπεται η περίφραξη αλλά το λεκτικό της απόφασης μας τα χαλάει. 

Σωστά;

Εννοώ ότι θα έπρεπε να ξεκαθαρίζει πως η περίφραξη δεν περιλαμβάνεται στις απαγορεύσεις

Έτσι όμως όπως τα λέει, (φαίνεται πως) απαγορεύει τα πάντα ... 

Είναι σύνηθες φαινόμενο να συντάσσουν διατάξεις άνθρωποι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την ήρα από το σιτάρι... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προχωρώ στην αίτηση της ΕΔΕΜΚ έχοντας τροποποιήσει την απαιτούμενη βεβαίωση - ΤΕ (ΦΕΚ 1843Β/2020, Άρθρο 1) στην οποία αναφέρω συν τοις άλλοις τα εξής :

"Επίσης το εν λόγω οικόπεδο δεν βρίσκεται σε δάσος, ρέμα, αιγιαλό ή παραλία, σε καθορισμένο αρχαιολογικό χώρο όπου απαγορεύεται η δόμηση, σε περιοχή απολύτου προστασίας, σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης ή του οικισμού ενώ η περίφραξη πρόκειται να κατασκευαστεί στο πρόσωπο του οικοπέδου με το δημοτικό και με το επαρχιακό δίκτυο σύμφωνα με την παράγραφο 62 του άρθρου 2 και με την παράγραφο 9 του άρθρου 17 του Ν.Ο.Κ. Οι εργασίες κατασκευή της περίφραξης  που πρόκειται να εκτελεστούν πληρούν τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και κανονισμούς και εμπίπτουν στην περίπτωση κα της παραγράφου 2 του άρθρου 29 του Ν 4495/2017."

Τι γνώμη έχετε;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα σας. Να ρωτήσω κάτι; Ο Ν.4495 για τις εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας αναφέρει (εκτός των άλλων) δύο τύπους περιφράξεων, που λεκτικά μοιάζουν πολύ μεταξύ τους:

  1. Περίφραξη από ελαφρύ υλικό γηπέδων (άρθρο 29/ 2/ κα).
  2. Περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή, όπως συρματόπλεγμα (άρθρο 29/ 2/ κβ).

Το Νο.2 το καταλαβαίνω, είναι το "κλασικό" συρματόπλεγμα μεταξύ γλαβανιζέ σωλήνων που αποτελούν τα υποστυλώματα.

Το Νο.1 όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι. Μπορεί κάποιος να το περιγράψει ή να στείλει κάποια φωτογραφία; Ευχαριστώ πολύ.

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα,

Σε εκτός σχεδίου οικόπεδο με χτισμένο σπίτι (αδεια του 2006) και με εκδοθείσα το 2017 αδεια νομιμοποίησης  υπερβασεων (προσθήκη δωματίου) που ισχύει μεχρι τέλος Σεπτέμβρη 2021, θελει ο ιδιοκτήτης να κατασκευάσει λιθόκτιστο μανδρότοιχο Η=1μ χωρίς εκσκαφές (βραχώδες εδαφος). Ερώτημα: βγάζω νέα αδεια; Μικρής κλίμακας, άδεια δόμησης ή χρησιμοποιείται η εν ισχύει άδεια νομιμοποίησης; (εχει εκδοθεί απο άλλον συνάδελφο).

Ευχαριστώ όποια/ον μπεί στον κόπο να απαντήσει.

Link to comment
Share on other sites

Αν και οι Ο.Α  νομιμοποίησης   σύμφωνα με το άρθρο 42 Ν 4495/17 

"Οι άδειες νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών, στις οποίες δεν προβλέπεται η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών τους, δεν έχουν χρόνο ισχύος" δεν έχουν 4/ετή ισχύ,

επειδή η δική σου ισχύει (ίσως γιατί είχε υπολειπόμενες  εργασίες) 

σύμφωνα με Υ.Α Μαΐου 20 πρέπει να γίνει ενημέρωση Ο.Α

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα στην ομάδα.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν σε οικόπεδο εντός οικισμού και εκτός ρυμοτομικού σχεδίου (δεν υπάρχει σχέδιο πόλης) επιτρέπεται η απλή περίφραξη (με πασσάλους και συρματόπλεγμα) χωρίς την έκδοση ΕΕΔΜΚ.

Ευχαριστώ όποιον μπορεί να βοηθήσει

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, σε οριοθετημένους οικισμοούς κάτω των 2000 κατοίκων, γίνεται να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός (1,00) μέτρου ή θεωρείται πως υπάρχει σχέδιο πόλης (λόγω οριοθέτησης); 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.