Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΠΕΑ για ενοικίαση και εξοικονόμηση κατ' οίκον


kosbar

Recommended Posts

Φίλοι μου έχω πελάτη που θέλει πιστοποιητικό για ενοικίαση αλλά και για το εξοικονόμηση . Βγάζω ένα πιστοποιητικό για το εξοικονόμηση και το χρησιμοποιεί και για το συμβόλαιο με τον ενοικιαστή στην εφορία ?

Link to comment
Share on other sites

Μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται στην αντίθετη περίπτωση; Δηλαδή για ένα διαμέρισμα έχει εκδοθεί από συνάδελφο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) για ενοικίαση. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να το χρησιμοποιήσει ως πρώτο ΠΕΑ για το πρόγραμμα "εξοικονομώ κατ' οίκον" ή θα πρέπει να εκδοθεί νέο;

Link to comment
Share on other sites

Οταν κάνεις το 2ο ΠΕΑ για εξοικονόμηση σου ζητάει τα στοιχεία του 1ου (Α/Α και Α.Π) ώστε να το "κατεβάσεις"....

Η "κατηγοριοποίηση" από όσο ξέρω είναι για στατιστικούς λόγους άρα λογικά δεν θα θέλει άλλο ΠΕΑ εκτός αν τα ΠΕΑ για εξοικονομώ αρχειοθετούνται με άλλον τρόπο ώστε να μπορούν να "κατέβουν"....

Καλύτερα να κάνεις ένα τηλ στο ΥΠΕΚΑ.....

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρώτο ΠΕΑ, απλά θα χρειαστείς ένα προσάρτημα όπου θα δείχνεις τις επεμβάσεις που θα κάνει μέσω του εξοικονομώ.

Στην δεύτερη επιθεώρηση θα στο εμφανίσει κανονικά παρόλο που δεν έχει δηλωθεί για εξοικονομώ.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί το προσάρτημα να γίνει από άλλο μηχανικό από εκείνον που εξέδωσε το πρώτο πιστοποιητικό; Και σε κάθε περίπτωση μπορεί το δεύτερο πιστοποιητικό να γίνει από άλλο μηχανικό;Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να γίνουν όλα από διαφορετικούς μηχανικούς.

Απλά εσύ δεν θα εισπράξεις τίποτε μέχρι να φτάσεις στο δεύτερο ΠΕΑ, εκτός εάν του ζητήσεις αμοιβή για το προσάρτημα, η οποία όμως δεν θα του επιστραφεί από το πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλοι μου επιστρέφω στην αρχική μου ερώτηση τελικά ο ιδιοκτήτης θέλει πιστοποιητικό για το εξοικονόμηση και συγχρόνως θέλει να κάνει συμβόλαιο για να το νοικιάσει ως γραφείο . Άρα σαν μόνη εφικτή λύση βλέπω δυο πιστοποιητικά , το 1ο σαν κατοικία για εξοικονόμηση και το δεύτερο για χρήση γραφεία . Το πρόβλημα που βλέπω είναι το 2ο ΠΕΑ όταν υλοποιήσει το εξοικονομώ , πως θα βγει για χρήση κατοικίας αφού θα το έχει νοικιάσει σαν γραφείο ? Καμιά γνώμη ?

Link to comment
Share on other sites

Το ότι θα εκδόσεις 2 ΠΕΑ για την ίδια ιδιοκτησία, ταυτόχρονα, με διαφορετική χρήση δεν το θεωρείς πρόβλημα????....

Εχω εκδόσει ΠΕΑ για εξοικονομώ κατ΄οίκον που τελικά δεν έγινε και με το ίδιο ΠΕΑ ο ιδιοκτήτης το μίσθωσε ως γραφείο χωρίς να προκύψει "θέμα" στην εφορία....

Οπως και να έχει , εσύ πρέπει (πάντα κατά την γνώμη μου) να εκδόσεις ΠΕΑ με την χρήση που βλέπεις και όχι καθ' υπόδειξη.....

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εξοικονόμηση και γραφείο δε γίνεται. Θα τον απορρίψουν και θα ψάχνεται.

 

Σε κάθε περίπτωση ο Παναγιώτης έχει δίκαιο. Ούτε 2 ΠΕΑ μπορείς να εκδόσεις για το ίδιο κτήριο την ίδια χρονική περίοδο, ούτε να δεις γραφείο και να πεις κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.