Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαφορετικά Εγκεκριμένα Σχέδια από Πολεοδομία – Ερώτημα Τακτοποίησης


Earl

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι!

 

Αντιμετωπίζω το εξής παράδοξο. Έχω να τακτοποιήσω 2 παραβάσεις σε ένα κτίριο κατοικίας, έναν εξώστη και ένα στέγαστρο. Παρέλαβα όλα τα σχέδια του φακέλου από την πολεοδομία (τομές, κατόψεις, ΔΚ, όψεις) και διαπίστωσα ότι υπάρχουν αρχιτεκτονικά σχέδια με αριθμό Α3 και σχέδια Παθητικής Πυροπροστασίας με αριθμό ΑΠΠ3 (ο αριθμός είναι ενδεικτικός πάντα).

 

Η διαφορά τους είναι στα υψόμετρα (μικρή διαφορά στις στάθμες των ορόφων), αλλά και στο στέγαστρο! Στα μεν ΠΠ υπάρχει, αλλά όχι στα Α! Τα πρώτα σφραγίστηκαν από την υπηρεσία της πολεοδομίας τον Μάιο του 94 και τα δεύτερα τον Ιούλιο του ίδιου έτους! Ακόμα υπάρχουν και δύο Διαγράμματα Κάλυψης, με διαφορετικούς όγκους στο κτίριο αφού υπάρχουν διαφορετικά υψόμετρα στις δύο περιπτώσεις..

 

Το ερώτημά μου έχει να κάνει επάνω σε πια σχέδια να βασιστώ για να δημιουργήσω τα καινούρια, και μάλιστα από τη στιγμή που υπάρχει θέμα με την παρουσία του στεγάστρου.. Θέμα με τον εξώστη υπάρχει και στα δύο, άρα η τακτοποίηση όσον αφορά αυτό είναι δεδομένη.

 

Επόμενο βήμα είναι να κάνω εκ νέου αποτύπωση σε ολόκληρο το κτίριο αυτή τη φορά, και μετά πολεοδομία για διευκρινήσεις. Μέχρι τότε καμία ιδέα;

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Αυτό φοβάμαι και εγώ! Θα κοιτάξω τις διαφορές του ενός με του άλλου (το οποίο δεν το έχω μαζί μου αυτή τη στιγμή) στις ημερομηνίες ή ό,τι άλλο. Το εν λόγω ΔΚ θα μπορούσε άραγε να ήταν κάποιο πρόχειρο σκαρίφημα, μιας και από την πολεοδομία πήρα μόνο ένα ΔΚ;! Αυτό μου περιπλέκει την υπόθεση (και που δείχνει και το στέγαστρο) το βρήκα στον φάκελο του ιδιοκτήτη αλλά θα πρέπει να το ξανακοιτάξω για παραπάνω πληροφορίες (αν έχει σφραγίδα από την υπηρεσία, κτλ).

 

Η διαφορές στις δύο μελέτες Αρχ/κή και ΠΠ στις στάθμες και στο στέγαστρο, ΠΩΣ εξηγούνται;; :-o

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Το ΔΚ που ισχύει είναι αυτό που πέρνεις ακριβές αντίγραφο από την ΥΔΟΜ.

Για τις διαφορές που αναφέρεις στα σχέδια , υπερισχύουν τα αρχιτεκτονικά .

(Συνηθίζεται να υπάρχουν μικροδιαφορές στις κατόψεις Παθ. Πυροπρ. - κακός βέβαια )

Link to comment
Share on other sites

Αυτό σκέφτομαι να κάνω βασικά.. Ειδικά από τη στιγμή που τα Αρχ/κά έχουν μεταγενέστερη ημερομηνία. Καμία υποχρέωση δεν είχα εξ αρχής με τα σχέδια ΠΠ αλλά τα πήρε η μπάλα και αυτά μαζί με τα άλλα.. Από εκεί και πέρα, εγώ δεν ξέρω. Αρχ/κά πήρα, 1 ΔΚ πήρα από το φάκελο, και με βάση αυτά θα δουλέψω.. Η μ@λ@κί@ είναι ότι με βάση τα ΠΠ το στέγαστρο στην πρόσοψη δεν θα ήθελε νομιμοποίηση..

 

Πρόκειται για τμήμα στεγάστρου που κατασκευάστηκε στην όψη συνολικού μήκους 7.5 μέτρων (το οποίο όπως ανέφερα φαίνεται στα σχέδια ΠΠ) και για έναν εξώστη που δεν θα έπρεπε να κατασκευαστεί, εμβαδού περίπου 12 τμ. Τέλος, στο υπόγειο φαίνεται ένα λεβητοστάσιο εμβαδού 1.44 τμ το οποίο δεν έχει κατασκευαστεί μιας και ο λέβητας τοποθετήθηκε σε άλλο σημείο εντός του υπογείου. Αυτό θα έπρεπε βασικά να βρίσκεται εντός του μπαζομένου χώρου περιτριγυρισμένου από τοιχώματα στο πρόσωπο του κτιρίου, και να προεξέχει από το περίγραμμα αυτού σύμφωνα με τα σχέδια. Πρόσβαση θα υπήρχε φυσικά μόνο από το υπόγειο. Παρ' όλα αυτά, θα μπορούσε η πόρτα να έχει χτιστεί. Πως θα μπορούσα να ξέρω άραγε;

1.44 m2 !! 500 Ευρώ για αυτό;;; Αστειεύονται;;

 

Για αυτό δεν ξέρω πια γραμμή να ακολουθήσω. Θέλει τακτοποίηση; Ευχαριστώ λύκε για τις απαντήσεις σου! :)

 

ΕDIT: Στον φάκελο του ιδιοκτήτη βρήκα το ένα ΔΚ το οποίο είναι μία απλή φωτοτυπία, δίχως σφραγίδες και πινακάκι. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι μελέτες κατατέθηκαν με βάση αυτό, και έπειτα έγιναν κάποιες μικρές τροποποιήσεις. Βγήκε νέο ΔΚ και νέα Αρχ/κά (αυτά που έχω), δίχως όμως να έχει αλλάξει η μελέτη ΠΠ. Εξ ου και το μπέρδεμά μου. Ευχαριστώ και πάλι.

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Κάτι για νέα σχέδια για μαζικές τακτοποιήσεις των αυθαιρέτων με 500 ευρώ διαβάζω. Fast track διαδικασίες ετοιμάζουν οι του ΥΠΕΚΑ που θα ανακοινωθούν έως τον Γενάρη του 13.

Γιατί τις φοβάμαι πάντα τέτοιες αλλαγές;; Τι έχουμε να δούμε πάλι συνάδελφέ μου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.