Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδ.Δομ, «κατεδάφισης»- Παραλογισμός του 4030 ή των Υπαλλήλων ;;


Recommended Posts

αυτό του ΝΟΚ περί "κατεδάφισης ή προσθήκης ή επισκευής σε κτίσμα προ του 55" το είδατε;

 

8. Αίτηση για κατεδάφιση, επισκευή ή προσθήκη σε κατασκευή που έχει ανεγερθεί προ του έτους 1955 ή κατά την κρίση της Υπηρεσίας Δόμησης, του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ή του Γενικού Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή άλλης αρμόδιας υπηρεσίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως διατηρητέα, παραπέμπεται στο οικείο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Η παραπομπή αυτή είναι υποχρεωτική και για μεταγενέστερες του έτους 1955 κατασκευές που βρίσκονται σε (παραδοσιακό) προστατευόμενο οικισμό, (παραδοσιακό) προστατευόμενο τμήμα πόλης, ιστορικό τόπο, αρχαιολογικό χώρο και περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

Αν το Συμβούλιο κρίνει ότι η επισκευή δεν θίγει την κατασκευή ή ότι δεν συντρέχει λόγος να κινηθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού της ως διατηρητέας, προωθείται η διαδικασία έκδοσης της Άδειας Δόμησης αν συντρέχουν και οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση, με αιτιολογημένη έκθεση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, το θέμα παραπέμπεται στην αρμόδια

υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης ή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην περίπτωση αυτή η άδεια χορηγείται όταν γνωστοποιηθεί στην Υπηρεσία Δόμησης ότι η κατασκευή δεν κρίνεται διατηρητέα ή αν παρέλθουν δώδεκα (12) μήνες από τη διαβίβαση του σχετικού φακέλου κατεδάφισης στην αρμόδια υπηρεσία του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργείου, χωρίς να εκδοθεί απόφαση χαρακτηρισμού του κτιρίου ως διατηρητέου.

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθούν να διαφυλάξουν κάποια αξιόλογα κτίρια από ανεξέλεκτες κατεδαφίσεις.Τι σε προβλημάτισε?

Link to comment
Share on other sites

Μανώλη

συμφωνώ και καλά κάνουν

ρωτάς όμως τι μου έκανε εντύπωση!

μα η αντίφαση ή ο πλεονασμός που υπάρχει μεταξύ των ΝΟΚ και 4030/11

 

ο 4030 λέει

Οι άδειες κατεδάφισης των κτιρίων (το τοιχίο αντιστήριξης δεν το πιάνει-αλλά άντε να συνεννοηθώ με την Αστυνομία) δεν θεωρούνται από το Αστυνομικό Τμήμα και δεν εκτελούνται πριν να συμπληρωθούν είκοσι ημέρες από την ανάρτηση του σώματός τους στο διαδίκτυο που συνοδεύεται από φωτογραφίες του προς κατεδάφιση κτιρίου και συνοπτική περιγραφή αυτού.

 

και ο ΝΟΚ

ότι πρέπει να περνάνε από Αρχ Συμβούλιο και οι προ του 55 κατεδαφίσεις-επισκευές ή προσθήκες και σε πολλές περιπτώσεις και οι μετά του 55

Τότε προς τι η ανάρτηση επί 20/ήμερο;

 

Δεν θα ήταν πιο φρόνιμο να περνάνε όλες Α.Σ χωρίς να απαιτείται τίποτα άλλο, εκτός και αν εννοούν ότι Συμβούλιο δεν το έχουν και πολύ εμπιστοσύνη

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ η έγκριση από το ΑΣ γίνεται πριν την κατάθεση του φακέλου για ΑΔ.

Η ανάρτηση στο Διαύγεια γίνεται μετά την έκδοση της ΑΔ και ο σκοπός της είναι, θεωρητικά*, να λάβουν γνώση όλοι όσοι έχουν ενδιαφέρον ώστε να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες, αν ενοχλούνται....

 

* Τώρα αν μπορέσει να βγάλει άκρη κάποιος μέσα στον κυκεώνα του ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι ένα άλλο θέμα....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Δεν είναι μόνο που θα περάσει τις ''δύσκολες'' υποθέσεις αλλά στα μάτια του κόσμου εσύ θα φαίνεσαι και ο μπουνταλάς της υπόθεσης.

 

Συμφωνώ με την θέση σου ότι και ο σωστός υπάλληλος δεν μπορεί να κάνει και πολλά αφού είναι κι αυτός μπλεγμένος στο ίδιο κουβάρι, χώρια που αυτός δεν έχει κέρδος από την όλη υπόθεση οπότε σκέφτεται να φυλάξει τα ρούχα του και μπορεί να σου ζητήσει να εμφανιστείς και με τον κηδεμόνα σου την επόμενη φορά.

 

Αν έπρεπε να κάνει μια απεργία το ΤΕΕ, θα έπρεπε να αρχίσει την απεργία-διαμαρτυρία, από τον τρόπο και τις διαδικασίες έκδοσης οικ. αδειών και της δόμησης γενικότερα και να ξεδοντιάσει όλο το σύστημα-καθεστώς που το διέπει, δημοσιεύοντας περιπτώσεις καθημερινής τρέλας στον τύπο. Υποτίθεται ότι είναι επιμελητήριο που αντιπροσωπεύει τους μηχανικούς και ενδιαφέρεται για το καθεστώς δόμησης στην χώρα. Για χρόνια μας έχει αφήσει στην μοίρα μας και το μόνο που το ενδιαφέρει είναι μήπως στον έλεγχο των φορολογικών χάσει καμιά εισφορά του 2% αδέσποτη. :shock:

Έτσι είναι όπως τα λες!!! Είπες σε μια απάντηση όλο το ζουμί της καθημερινής μας τρέλας. Μου φαίνεται ότι δεν το πιέζουμε αρκετά το ΤΕΕ. Μάλλον ΠΡΕΠΕΙ να τους στέλνουμε πιο συχνά email παραπόνων. Edited by eyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

έχει κάνει κάποιος φάκελο κατεδάφισης προ 55 για Σ.Α.;

Αν ναι, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα έναν κατάλογο περιεχομένων.

thnx in advance

(θέλει και έγκριση Νεωτέρων; η πολεοδομία λέει όχι)

Link to comment
Share on other sites

Αν το τοιχείο είχε γίνει νόμιμα όταν κατασκευάστηκε, και έγινε επικίνδυνο με υπαιτιότητα των γειτόνων, είναι υπεύθυνοι οι γείτονες να το αποκαταστήσουν με δικά τους έξοδα, διορθώνοντας τις εργασίες που κάνανε στην ιδιοκτησία τους. Ότι και να αποφάσισε το δικαστήριο είναι άκυρο καθώς παραβιάζει άρθρα του Συντάγματος περί ιδιοκτησίας. Κατά το άρθρο 120 του Συντάγματος κάθε πολίτης έχει δικαίωμα και υποχρέωση να εφαρμόζει το Σύνταγμα χωρίς να μπορεί να του πει κανένας τίποτα. Με ένα χαρτί από την πολεοδομία ότι φταίνε οι γείτονες πάει στην αστυνομία και όχι μόνο τον αφήνουν ήσυχο, αλλά κάνει και ασφαλιστικά μέτρα κατά του γείτονα.

Προτίνω να πάρουν και την άδεια του δικαστή για απόλυτη ασχετοσύνη!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.