Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης


Recommended Posts

Στον Ν4178 σύμφωνα με την ΕΓΚ3 και για την κατηγορία ελέγχαμε τα μεγέθη της Ο.Ι., άρα όπου ακίνητο (αυτό που υπογράμμισες) είναι η Ο.Ι.

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι χαίρετε! Έχω μια περίπτωση Β.Χ.Κ.Χ. για ΚΕΘΕΥΟ (Σχολή Οδηγών). Επειδή δε μου έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1) Όσον αφορά τη Β.Χ.Κ.Χ. στο ακίνητο που θα γίνει η σχολή η άδεια έχει βγει για κατάστημα. Γίνεται αλλαγή χρήσης της Ο.Α. σε κτίριο πχ εκπαίδευσης;

2) Υπάρχει γενικά ευελιξία στις χρήσεις γης; Το ΦΕΚ για τα ΚΕΘΕΥΟ (2002) έχει την εξής απαίτηση: Χώρο υποδοχής και εξυπηρέτησης υποψηφίων οδηγών εμβαδού τουλάχιστον δεκαπέντε (15) τετραγωνικών μέτρων (μικτό) μη συμπεριλαμβανομένων των αναγκαίων βοηθητικών χώρων. Ο χώρος αυτός πρέπει να είναι κύριας χρήσης, ενιαίος, να μην αποτελεί τμήμα κατοικίας, να έχει καλό φωτισμό, επαρκή αερισμό και καλή θέρμανση.

επίσης:

Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο οικοδομικής άδειας και βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολεοδομίας από την οποία να προκύπτει ότι πρόκειται για χώρο κύριας χρήσης.

 

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά δε βλέπω κάπου να μπαίνουν οι χρήσεις γης. Ξέρω ότι όταν δίνουμε τη Β.Χ.Κ.Χ. πρέπει να γνωρίζουμε και τις χρήσεις γης στην περιοχή αλλά μήπως εδώ δεν μας ενδιαφέρει; Και αν τελικά μας ενδιαφέρει θα πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης του κτιρίου;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα!

Σε χώρο σύμφωνα με βεβαίωση Δημάρχου κτιρίου κατασκευής  προ 1955 που πραγματοποιείται αντικατάσταση άδειας Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφέ σνακ μπαρ) υπήρχε στην προηγούμενη άδεια, βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από την Πολεοδομία το 2009. Απαιτείται να ζητήσω από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου τυχόν αλλαγή χρήσης ή αποδεικτικά στοιχεία που πιστοποιούν την χρήση του χώρου σαν ΚΥΕ ή με καλύπτει η παλιά βεβαίωση της Πολεοδομίας για να εκδώσω την τωρινή Βεβαίωση Κύριας Χρήσης;

Link to comment
Share on other sites

Skrats , η αλήθεια είναι ότι δεν διευκρινίζεται κάπου κάτι σχετικό. Απλά σου λέει ότι ο μηχανικός είναι υπεύθυνος για την βεβαίωση οπυ δίνει. Στην κρίση σου λοιπόν είναι.

Αλλαγή χρήσης να ζητήσεις γιατί ? Εχεις άλλη χρήση ?

Προσωπικά , πατώντας στην βεβαίωση της Πολεοδομίας και συνυπολογίζοντας τα πραγματικά δεδομένα του κτιρίου αν ταιριάζουν, μάλλον θα το έδινα.

Link to comment
Share on other sites

Παλιά είχε λειτουργήσει σαν μπακάλικο και είχε χρησιμοποιηθεί σαν κατοικία. Αν πχ ο ιδιοκτήτης το έχει δηλωμένο σαν κατοικία σε μια τυχόν καταγγελία δεν βγαίνω φάουλ;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

έχω ένα ισόγειο κατάστημα που θα λειτουργήσει για πώληση λιανικής (αναψυκτικά - νερά κτλ & πιθανόν χοντρική). Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι ενέργειες πρέπει να κάνω για να κάνει έναρξη λειτουργίας; Απαιτούνται εγκρίσεις & ποιες;

Σας ευχαριστώ,

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα

Σε κτίριο που βγήκε άδεια για κατάστημα το 1983, έχει γίνει συνεργείο αυτοκινήτων. Εκτός από ΥΔ, προσθήκες, ΥΥ κλπ, έχει και ένα πατάρι σε μέρος της κάτοψης, όπου κόβει το ύψος του χώρου σε 2+2μ. Αυτό το έχω συναντήσει και σε άλλα συνεργεία, ξυλουργία και γενικά επαγγελματικούς χώρους που έχουν ένα αποθηκευτικό χώρο από κάτω και άλλο ένα από πάνω για μεγάλα αντικείμενα.

Σχεδιαστικά αυτό είναι πολύ βαθύ ντουλάπι/ ράφι και όντως έτσι το χρησιμοποιούν και δεν το θέλουν να πάει πιο ψηλά, για να φτάνουν από κάτω ότι βάζουν εκεί.

Στην ΒΧΚΧ, όταν τελειώσω με την ρύθμιση, αυτό πώς το αντιμετωπίζω; Να το δείξω ντουλάπι /ράφι;

Link to comment
Share on other sites

συνηθως αυτες οι κατασκευες ειναι σιδερενιες

Ακομα και αν εχουν βαλει σαν "ραφι" καποια πλακα απο μπετον

δεν βλεπω σε ποιό πολεοδομικο "μεγεθος" αντιστοιχει

ούτε αποθηκη ειναι ουτε ΚΧ ειναι.

Ειναι σαν τα παταρια μεσα στα μπανια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.