Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης


Recommended Posts

καλησπέρα σας. Αγαπητοι συναδερφοι θα ηθελα την βοηθεια σας παρακαλω. ΟΑ του 1938. Η πολεοδομια δεν εχει αρχεια τοσο παλια. Δινω βεβαιωση κυριας χρησης για ναυαγωσωστικη σχολη ? Το διπλανο καταστημα (με την ιδια ΟΑ ειναι ΚΥΕ. Στο δικο μου κανω αποτυπωση, σφραγιζω και φροντιζω απλα τον φακελο να ειναι πληρης?  Την βοηθεια σας παρακαλω. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

απο τον νεο κτιριοδομικο

22.Χώροι κύριας και βοηθητικής χρήσης των κτιρίων.

Χώροι κύριας χρήσης των κτιρίων είναι όσοι προο­ρίζονται για την εξυπηρέτηση της βασικής χρήσης του κτιρίου και την παραμονή των χρηστών του σε αυτούς, όπως είναι σε κτίρια κατοικίας τα υπνοδωμάτια, οι χώροι διημέρευσης, οι κουζίνες, τα γραφεία. Οι χώροι κύριας χρήσης έχουν για τα κτίρια που κατασκευάζονται μετά την έναρξη ισχύος του ΝΟΚ ελεύθερο ύψος τουλάχιστον 2.50μ.

Χώροι βοηθητικής χρήσης είναι χώροι που δεν προο­ρίζονται για την εξυπηρέτηση της βασικής χρήσης του κτιρίου και την παραμονή των χρηστών του σε αυτούς, όπως είναι χώροι κυκλοφορίας, διάδρομοι, προθάλαμοι, κλιμακοστάσια, χώροι υγιεινής, μηχανοστάσια, αποθή­κες, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, κτίρια παραμονής ζώων. Το ελεύθερο ύψος των χώρων βοηθητικής χρήσης είναι τουλάχιστον 2.20μ.

 Και ο προηγουμενος μιλουσε για χωρους προς  "διαμονη ανθρωπων τουλαχιστον 2 ωρες.."

 

Το δκο σου θεμα  ποιο ειναι;

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μία οικοδομή (ισόγειο και τρεις όροφοι) με άδεια του 1965 για 1 διαμέρισμα ανά όροφο και κατάστημα στο ισόγειο. Κάθε στάθμη 41 τ.μ. (με τη σκάλα). Στην πράξη διαμορφώθηκε μία κατοικία (1ος σαλόνι - wc, 2ος κουζίνα - δωμάτιο - wc, 3ος 2 δωμάτια - wc) που λειτουργεί ενιαία και χρησιμοποιείται από μία οικογένεια. Δεν υπάρχει σύσταση, έχει ανεξάρτητη είσοδο, το κατάστημα έχει δική του είσοδο. Στο Ε9 δηλώνεται ως μία κατοικία με όλα τα μέτρα. Έγινε τακτοποίηση για μικροαυθαιρεσίες και δηλώθηκε ως μία κατοικία, βγήκε ΗΤΚ ως μία κατοικία.

Μπορεί να δοθεί βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης και να συμπεριλαμβάνεται και το κλιμακοστάσιο;

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@Lorenzo  Το εσωτερικό κλιμακοστάσιο της κατοικίας περιλαμβάνεται στην επιφάνειά της.
Η βεβαίωση χώρου κυρίας χρήσεως αφορά την κατοικία, η οποία μπορεί να έχει και χώρους βοηθητικής χρήσης, όπως το μπάνιο και το εξωτερικό κλιμακοστάσιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.