Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

περιφραξη οικοπέδου σε οριοθετημένο οικισμό


Recommended Posts

συνάδελφοι μια ερώτηση:

με βάση των νέο ΓΟΚ απαιτήται έγκριση εργασιών ή άδεια μικρής κλίμακας για περίφραξη απο λιθοδομή σε οικόπεδο εντός οριοθετημένων οικισμών?

το ρωτάω γιατι στο άρθρο 1 παράγραφος 3 του Ν 4067/2012 αναφέρει ότι σε οριοθετημένους οικισμούς ισχύει και το άρθρο 4 και υπάρχει μια διχογνωμία στην πολεοδομιά της περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

άρθρο 4

η. Περιτοιχίσεις και περιφράξεις που δεν ορίζονται με την παράγραφο 3ζ.

(3ζ. Απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός μέτρου (1,00 μ.) ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό χωρίς χρήση σενάζ, γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές. Επίσης, επιτρέπεται οριοθέτηση με πασσάλους των κορυφών οικοπέδου ή γηπέδου.)

 

που είναι το πρόβλημα της διπλής ερμηνείας;

(άρα στα εντός χρειάζεται-στα εκτός μέχρι στιγμής Ε.Ε.Μ.Κ )

Link to comment
Share on other sites

Δλδ στα εκτός σχεδίου για περίφραξη από ελαφρύ υλικό (συρματόπλεγμα) χωρίς χρήση σενάζ ή η οριοθέτηση με πασσάλους των κορυφών γηπέδου, τελικά δε χρειάζεται πλέον ούτε μικρής κλίμακας?

Το ρωτώ αυτό, γιατί σύμφωνα με το ΝΟΚ, χρειάζεται μόνο ενημέρωση, αλλά διαβάζω σε άλλο topic ότι και γι' αυτό η πολεοδομία ζητάει Δασαρχείο κλπ.

Edited by kakallia
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι

Έχω ένα οικόπεδο που θέλω να το περιφράξω. Το πρόβλημα μου είναι ότι βρίσκεται σε περιοχή εντός οικισμού όπου είναι υπό ένταξη πολεοδομικό σχέδιο και οι προτεινόμενες οικοδομικές και ρυμοτομικές γραμμές τέμνουν το οικόπεδο.

Το προτεινόμενο σχέδιο πόλης της περιοχής, όπως με ενημέρωσαν από το δήμο βρίσκεται στη φάση της δημοπράτησης της μελέτης της γεωλογικής καταλληλότητας και έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερεις αναρτήσεις.

Έχω ζητήσει την έκδοση οικοδομικής άδειας περίφραξης με απλό πλέγμα και πάσσαλους και η πολεοδομία δεν έχει σαφή απάντηση περί την έκδοση της.

Δηλ ο κάθε υπάλληλος λέει τα δικά του. Ο ένας λέει να μου την δώσουν γιατί δεν έχει εγκριθεί ακόμα το σχέδιο πόλης εφόσον είναι απλού τύπου περίφραξη και ο άλλος λέει ότι πρέπει να σεβαστώ τις προτεινόμενες οικοδομικές και ρυμοτομικές γραμμές και να περιφράξω στα όρια της ρυμοτομικής γραμμής. Το θέμα είναι ότι ο δεύτερος έχει χρεωθεί την έκδοση της άδεια μου και δεν μπορώ να τον πείσω ότι εφόσον δεν έχω αποζημιωθεί και αφού δεν έχει εγκριθεί το σχέδιο πόλης , δεν μπορώ να αφήσω τμήμα του οικόπεδου σε κοινή χρήση.

Γνωρίζει κάνεις καμία παρόμοια περίπτωση και κανένα άρθρο που  μπορώ να στηριχτώ;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

επειδη  περιτοιχιση δεν μου εχει ξανατυχει ,οτι απο αρχιτεκτονικα οπως  πχ  μια τομη  ,το τοιχειο και το κιγκλιδωμα κτλ 

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.