Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του μηχανικού σήμερα;


Engineer

Προβλήματα κλάδου  

804 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του μηχανικού σήμερα;

    • Φορολογικό σύστημα
      337
    • Ασφαλιστικό κόστος
      391
    • Υψηλός ανταγωνισμός
      108
    • Χαμηλές αμοιβές υπηρεσιών
      315
    • Μειωμένη ανοικοδόμηση και μεγάλα έργα
      516
    • Συνεχείς νομοθετικές αλλαγές
      292


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 109
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι μειωμένες αμοιβές θα μας κάνουν επιστημονικό προλεταριάτο.....δεν έπρεπε να υπάρχουν μειωμένες αμοιβές.....δεν είδα στους δικηγόρους και συμβολαιογράφους να πειράζουν τις αμοιβές!!! τόσο καιρό που είχαμε τις νόμιμες αμοιβές πλήρωνε ο πελάτης τώρα ψάχνει για έκπτωση...έτσι και αλλίως στις ευθύνες δεν κάνουμε έκπτωση!!!

Link to comment
Share on other sites

Το μοναδικό πρόβλημα της ΕΕΤΕΜ είναι να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη. Η κοινωνία χάνετε ο λαός πεινάει, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μηδενίζονται και αυτοί το χαβά τους. Δικαια λέμε πλέον ότι οι Μηχανικοί ΤΕ είναι απλώς ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ χωρίς πολιτικά αισθητήρια καμία κοινωνική συνείδηση και προσβλέπουν στην κατεδάφιση του ΤΕΕ για να δουν άσπρη μέρα..Αυτή όμως θα έρθει μόνον όταν χιονίσει. Διότι τα άδικα αιτήματά τους ούτε η ΤΡΟΙΚΑ δεν τα ασπάζεται και αυτοί εκεί συνεχίζουν ακάθεκτοι...Άντε καλό πάτο.

  • Upvote 6
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

@ntua_hm είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!! Το μήνυμά σου είναι προσβλητικό, αντισυναδελφικό, προκλητικό, και φυσικά άξιο αναφοράς μιας και προσβλέπει σε ακόμα μία κόντρα!

Ντροπή σου απαράδεκτε "συνάδελφε"

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Προσβλητικό; Η λέξη χάνει το νόημα της από την ανακοίνωση της ΕΕΤΕΜ. Τι έπρεπε να αποδεχτώ τον αποκεφαλισμό μου για να είμαι συνάδελφος εκτός εισαγωγικών; Η ΕΕΤΕΜ η ΠΟΜΗΤΕΔΥ και άλλοι τεχνολογικοί σύλλογοι εδώ και 3 χρόνια που η Ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται με τον πιο βάναυσο τρόπο παρακαλάνε να εξαφανιστεί το ΤΕΕ να γονατίσουν οι Διπλ Μηχανικοί και σφυράνε κλέφτικα σε κάθε κινητοποίηση που δεν αφορά τα "δικά" σας δικαιώματα.

 

"Συνάδελφε" η ιστορία έγραψε ότι τα δικά σας σωματεία συζητούν με την ΤΡΟΙΚΑ για "κλειστά" επαγγέλματα. Για μάστερ που θα πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Για αθέμιτο ανταγωνισμό. Για άδικη αντιμετώπιση του ΤΕΕ απέναντι σας.

Αυτό και μόνο μαυρίζει τον κλάδο σας.

Συναντηθήκατε με την ΤΡΟΙΚΑ πέρυσι τέτοιο καιρό και το καμαρώνατε κιόλας!

 

Αν αναρτούσε κάποιος σε δικό σας φόρουμ ανακοίνωση του ΤΕΕ για κινητοποιήσεις ξέρεις τι θα εισέπραττε; Κοσμητικά επίθετα όλου του φάσματος, υπονοούμενα, βρισιές μέχρι και απειλές.

 

Για "συναδέλφους" που άλλα γράφουν εδώ και άλλα εκεί. Εδώ κόσμιοι "να μας πείσουν και καλά" και αλλού χαβούζα.

 

Γι αυτό "συνάδελφε" πριν αναρτήσουμε σκεφτόμαστε που και σε ποιους.

  • Upvote 9
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ότι έχουμε να πούμε για το ΤΕΕ το λέμε για το ΤΕΕ. Προσωπικά το έχω πει συντεχνία, χούντα, κλίκα λαμογιών και πολλά άλλα. Επίσης για την ΕΕΤΕΜ την έχω πει άχρηστη, ανίκανη, μάστιγα, πουλημένους κλίκα λαμογιών και πολλά άλλα. Αν θα ψάξεις όμως όλα τα posts μου θα δεις πως ποτέ δεν έχω χαρακτηρίσει αρνητικά όλους τους διπλωματούχους. Δεν έχω κάτι μαζί τους, δουλεύω μαζί τους και θα δουλεύω μαζί τους. Τους σέβομαι και με σέβονται. Εσύ με αυτές τις αηδίες που γράφεις καταφέρεσε εναντίων όλων των πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ. Μας τσουβαλιάζεις όλους και μας τη λες λες και μας γνωρίζεις όλους. Αυτές είναι λαϊκίστικες νοοτροπίες που όμως βρίσκουν ανταπόκριση μόνο από ηλίθιους, όχι από σπουδαγμένους ανθρώπους. Όσο για το "τεχνολόγους" αυτή είναι μία ορολογία ξεχασμένη από το 70. Μόνο κάτι κομματόσκυλα του ΤΕΕ και της ΕΜΔΥΔΑΣ τη θυμούνται συχνά πυκνά, οπότε φαντάζομαι ανήκεις σε αυτή τη συνομοταξία. Τώρα στα χριστούγεννα θα σου φέρω ένα Friskies δώρο μπας και αλλάξεις γνώμη, για μένα τουλάχιστον.

  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άλλο να σχολιάζεις και να κατακρίνεις το ΤΕΕ ή την ΕΕΤΕΜ κάτι το οποίο σε γενικές γραμμές όλοι οι Μηχανικοί κάνουν και τις περισσότερες φορές με βρίσκει σύμφωνο κατά 99%, και άλλο να επιτίθεσε σε συναδέλφους Μηχανικούς ΤΕ!

 

"Αν αναρτούσε κάποιος σε δικό σας φόρουμ ανακοίνωση του ΤΕΕ για κινητοποιήσεις ξέρεις τι θα εισέπραττε; Κοσμητικά επίθετα όλου του φάσματος, υπονοούμενα, βρισιές μέχρι και απειλές" Και εδώ δικό μας φόρουμ είναι.. :P Σε κάθε περίπτωση όμως εάν υπήρχαν επίθετα και ουσιαστικά, θα στόχευαν την ανακοίνωση του ΤΕΕ, και όχι τον συνάδελφο Διπλωματούχο που επειδή ανέβασε το κείμενο πρέπει να τον γιουχάρουμε. Και αν κάποιος εκστόμιζε απειλές επί προσωπικού σε αυτόν που γράφει, τότε δεν θα ήταν ηλίθιοι όλοι οι Μηχανικοί ΤΕ ή ΠΕ αλλά ο γράφων.. :P

 

"χωρίς πολιτικά αισθητήρια καμία κοινωνική συνείδηση" Τι μας λες;; Αυτό εμένα με προσβάλει από τη στιγμή που τσουβαλιάζεις τους πάντες και τα πάντα! Έχεις άδικο!!

Με τον Σταύρο συμφωνώ σε αυτά που γράφει για το ΤΕΕ και την ΕΕΤΕΜ.

 

Ειρήνη Υμιν και καλό ΣΚ!

Edited by Earl
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

To 2005 μάθαμε μετά την ψήφιση του νόμου περι ΦΠΑ στις αντιπαροχές τον θάνατο της μισής και παραπάνω οικοδομίκης δραστηριότητας.Μετα την αναγγελία της <<κάθαρσης>> στα αιώνια θέματα τις ύπαρξης μεγάλων ή μικρών παρανομιών (με το ν.3843 -4014),την αναστολή όλης της οικοδομικής επιχείρησης.Επειδή οτι δεν παράγει και δεν κινείται αρρωσταίνει και πεθαίνει στην αγορά έτσι και έγινε και με την οικοδομή!Την ταφόπλακα έβαλε η έλειψη χρημάτων είτε σε ρευστό είτε σε πίστωση, η οικονόμικη κρίση και το μπέρδεμα μετην νομοθεσία (Ν 3843,Ν 4030, Ν3919 ,Νοκ, Ευροκώδικες κ.α.).Ας σταματήσει το μοιρολό'ι' οτί οικοδομή ισον πρανομία από ορισμένους και το κλάμα γιατί <<μόνο στην Ελλάδα τα σπίτια δεν είναι νόμιμα,καλοκατασκευασμένα,μπετονένια,πράσινα,όμορφα κ.α.>>.Καιρός οι μηχανικοί να κάνουν κατι....

Link to comment
Share on other sites

........Και επίσης μόνο στην Ελλάδα το +80% των μηχανικών όλων των ειδικοτήτων ασχολείται με την οικοδομή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.