Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η προστασία του δείχνει να έχει μείνει στα λόγια...


gvarth

Recommended Posts

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους του Ασωπού ποταμού η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να μην εφαρμόζει την περιβαλλοντική νομοθεσία για τη ρύπανση της περιοχής.

 

Όπως υποστηρίζουν τοπικοί φορείς, εδώ και 5 χρόνια που έχει γίνει γνωστή η τοξικότητα στην περιοχή δεν έχει εφαρμοστεί νόμος υπέρ της προστασίας των κατοίκων και δεν υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις να πληρώσουν για τη ρύπανση.

 

Τη διαπίστωση κάνει το Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού που εδρεύει στα Οινόφυτα.

 

Σύμφωνα με τα μέλη του Ινστιτούτου, από το 2010 έχει ψηφιστεί νόμος που αναγκάζει τις επιχειρήσεις να μην ρυπαίνουν αλλά και να κάνουν απορρύπανση της περιοχής που όμως έχω τώρα δεν έχει εφαρμοστεί.

 

Πηγή: www.skai.gr

 

Click here to view the είδηση

Edited by gvarth
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή σαν κάτοικος της περιοχής περνάω καθημερινά πάνω από τον Ασωπό στη γέφυρα του Συκάμινου, διαπιστώνω ότι η κοίτη είναι μόνιμα ξερή, εκτός από λίγες μέρες μετά από βροχή.

Συμπεραίνω ότι τα απόβλητα δεν χύνονται στον Ασωπό πλέον (γιατί φαίνονται), αλλά καταθλίβονται σε γεωτρήσεις (που δεν φαίνονται). Το ελληνικό δαιμόνιο μεγαλουργεί!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα της ρύπανσης του νερού από εξασθενές χρώμιο φοβάμαι ότι δεν προήλθε από τον Ασωπό! Αλλά από ανεξέλεγκτη ρίψη τοξικών αποβλήτων σε φρεάτια ή γεωτρήσεις....

Δεν μπορεί να εμφανίζεται σε ορισμένες περιοχές (π.χ. Ασωπία, Καλλιθέα) τεράστιες ποσότητες εξασθενούς χρωμίου! Από που προήλθαν? Σε συγκεκριμένες γεωτρήσεις έχει χτυπήσει κόκκινο και σε άλλες είναι πεντακάθαρες και υδρεύονται χωριά....

 

Το γραφείο στα Οινόφυτα έχει ακουστεί στην περιοχή ότι ξεκινάει λειτουργία...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή σαν κάτοικος της περιοχής περνάω καθημερινά πάνω από τον Ασωπό στη γέφυρα του Συκάμινου

 

Ως κάτοικος Συκαμίνου, μας έχει ενημερώσει ο η κοινότητα (πριν γινει Καλλικρατικός Δήμος η όλη περιοχή) να μην πείνουμε καθώς είχε επιβεβαιωθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων στον υδροφόρο ορίζοντα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.