Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων μετά από απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ


Engineer

Recommended Posts

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, υιοθετώντας σχετική εισήγηση του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των Διπλωματούχων Μηχανικών της χώρας, αφού διαπίστωσε κυβερνητική αδιαλλαξία και επιμονή για την εφαρμογή των νέων ισοπεδωτικών οικονομικών, φορολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών μέτρων εις βάρος των δοκιμαζόμενων επιστημονικών και παραγωγικών δυνάμεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και των προβλέψεων του Μνημονίου.

 

Αναλυτικά το νέο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των Διπλωματούχων Μηχανικών, που πρότεινε ο Χρ. Σπίρτζης και αποφάσισε η ΔΕ του ΤΕΕ έχει ως εξής:

  1. Την αναστολή όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των Υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 έως και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012, και επανεξέταση του χρόνου αναστολής.
     
  2. Την αποχή όλων των εκπροσώπων και των Μελών του ΤΕΕ (Διπλ. Μηχανικοί Δημοσίου, Εργολήπτες, Μελετητές, Μισθωτοί, Ελ. Επαγγελματίες) από όλες τις Επιτροπές, Συμβούλια, Εκπροσωπήσεις της Χώρας από τις 19 Οκτωβρίου 2012 έως και 28 Οκτωβρίου 2012 και επανεξέταση του χρόνου αποχής
     
  3. Τη θεσμική ενημέρωση από το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και παράλληλα, σε διαφορετικό χρόνο, πρόσκληση σε όλους τους Βουλευτές Μηχανικούς για πλήρη ενημέρωση της κατάστασης του Ταμείου και των τεράστιων προβλημάτων του Κλάδου γενικότερα συνεπώς και της ευθύνης που τους αναλογεί.
     
  4. Τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με τους επιστημονικούς Φορείς του ΕΤΑΑ.
     
  5. Την εντολή στους Εκπροσώπους του ΤΕΕ και στα Μέλη του ΤΕΕ στο ΕΤΑΑ και στον Κλάδο Μηχανικών και ΕΔΕ του ΕΤΑΑ για:

  • Την προσφυγής του ΕΤΑΑ και των Τομέων, σε σχέση με την κλοπή των αποθεματικών μας
  • Τις απαραίτητες ενέργειες για τη διατήρηση του Κλάδου Υγείας στο ΕΤΑΑ και τις απαραίτητες ενέργειες αποτροπής οποιασδήποτε διαδικασίας υλοποίησης της ένταξης του Κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΥΥ
  • Τη νομική διεκδίκηση των οφειλών από το Δημόσιο, που ανέρχονται σε περίπου 600εκ. €.
  • Τη διεκδίκηση αναπλήρωσης των απωλειών του ΕΤΑΑ και των ασφαλιστικών Φορέων και την μετέπειτα ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών.
  • Την εξέταση της θεσμοθέτησης αναλογικής εισφοράς σε μεγάλους κύκλους εργασιών, για την ίδρυση λογαριασμού αλληλεγγύης στο ΤΕΕ.
  • Την ανάπτυξη μηχανισμού καταγραφής της επαγγελματικής κατάστασης των Μηχανικών.
  • Τη διενέργεια ελέγχων και πραγματογνωμοσυνών για θέματα υγιεινής και ασφάλειας και τήρησης περιβαλλοντικών όρων σε κτήρια δημόσιου ενδιαφέροντος και περιβαλλοντικής όχλησης.
  • Τη διοργάνωση παντεχνικής – Πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου του ΤΕΕ: http://portal.tee.gr..._tee_181012.pdf

 

Πατήστε εδώ να διαβάσετε την πλήρη παρουσίαση

Link to comment
Share on other sites

"Τη θεσμική ενημέρωση από το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και παράλληλα, σε διαφορετικό χρόνο, πρόσκληση σε όλους τους Βουλευτές Μηχανικούς για πλήρη ενημέρωση της κατάστασης του Ταμείου και των τεράστιων προβλημάτων του Κλάδου γενικότερα συνεπώς και της ευθύνης που τους αναλογεί."

Τώρα είναι αργά αγάπη μου γλυκιά !!! Φτάνουν πιά τα κροκοδείλια δάκρυα. Οταν είσαι επίσημο μέρος του συστήματος διαφθοράς, δεν πείθεις κανένα καλοπροαίρετο οτι προτίθεσαι να το πολεμήσεις. Τα υπόλοιπα είναι για τα μάτια του κόσμου.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Καποιοι απο μας πιθανών να γονατίσουμε από αυτην την αναστολή λειτουργιών. Από την άλλη τόσο το ΤΕΕ όσο και κάποιοι από μας συμβάλλαμε τα μέγιστα για να απαξιωθεί τόσο πολύ το επάγγελμα του μηχανικού ΄ώστε σήμερα οι περισσότεροι να μπαίνουν στο γραφείο μου και να πιστεύουν ότι πουλάω παλιοβράκια (σχέδια) και κασκορσέδες (μελέτες) και η αμοιβή μου πρέπει να είναι αντίστοιχη ενός σόβρακου. Η αναστολή αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου είναι ένα από εκείνα τα μέτρα που χτυπάν το σύστημα ακριβώς εκεί που πονάει. Στην είσπραξη εσόδων εξαιτίας των αυθαιρέτων. Το κακό είναι ότι έχει παράπλευρες συνέπειες σε μας, τους μηχανικούς δηλαδή που δεν έχουμε δημιουργήσει αποθεματικό για να μπορούμε να διαχειριστούμε με ευκολία μια περίοδο χωρίς αμοιβές. Σε μας τους μηχανικούς που δεν συμμετέχαμε στο σύστημα διαφθοράς. Το ζητούμενο για μένα είναι ο εξορθολογισμός και η δικαιοσύνη. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι στόχος και αιτία της αναστολής δεν είναι αυτός.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Στο ΤΣΜΕΔΕ -που σήμερα μαζί με το ΤΣΑΥ και το Ταμείο Νομικών, υπάγεται στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)-, για την απονομή σύνταξης εμπλέκονται 4 τμήματα και απασχολούνται 12 υπάλληλοι. Οι υποβληθείσες αιτήσεις από το τέλος του 2011 μέχρι και σήμερα ανέρχονται σε 2.100.

 

 

αν αληθευει οτι γραφτηκαν μονο 1500 μηχανικοι το 2012 τοτε θαναι η 1 χρονα στα χρονικα με περιισοτερες αποχωρησεις απο εγγραφες

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.