Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρακτική στο εξωτερικο με το πρόγραμμα Erasmus


HARDCORE

Recommended Posts

Ειμαι φοιτητης του τμήματος ηλεκτρολογίας, ψάχνω καποια εταιρεία σε οποιαδηποτε χωρα της ευρώπης να κάνω την πρακτική μου, μιας και στην Ελλάδα τα πράγματα είναι δύσκολα (2 μήνες ψάχνω και τπτ) αν γνωρίζετε κατι, κάποια εταιρία που να ζηταει π.χ. ή έχετε ακουσει κάτι, πειτε μου.

Σε ποια σαιτ να κοιτάξω για αγγελίες σε ποια χώρα θα ήταν καλύτερα να πάω κτλ

Εαν κάποιος απο το φόρουμ έχει κάνει την πρακτική του στο εξωτερικο ας μας πει την εμπειρια του.

Περιμένω τις απαντήσεις σας, ευχαριστω εκ των προτέρων.

Edited by HARDCORE
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανολόγος από Σέρρες εδώ συνάδελφε! :)

Αυτό που ψάχνεις είναι το Erasmus Placement το οποίο είναι για πρακτική άσκηση διάρκειας από 3-12 μήνες σε ξένη εταιρεία εντός Ε.Ε. και προσφέρει μια οικονομική ενίσχυση (όπως στο "κανονικό" Erasmus) + ότι ποσό σου προσφέρουν για μισθό...αλλά για να γίνεις δεκτός έπρεπε να είχες κάνει τα χαρτιά σου μέχρι τέλος Αυγούστου που μας πέρασε για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013!

Γενικά πάντως το "μου βρίσκουν εργοδότη" ή "κοιτάζω τις αγγελίες της σχολής" ξέχασε το γιατί οι αγγελίες είναι συνήθως λίγες και πλακώνουν όλοι δημιουργώντας τεράστιο ανταγωνισμό...για εμάς είναι αρμόδιο το Τ.Ε.Ι. Αθήνας,αυτοί συντονίζουν το πρόγραμμα για όλα τα Τ.Ε.Ι. της Ελλάδας!

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις μόνος σου την εταιρεία που θα σε δεχτεί (καλύτερα αν θες τη γνώμη μου,θα διαπραγματευτείς κιόλας ότι χρειάζεσαι)...στο Γερμανικό νότο π.χ. θα βρεις πολλές πόρτες ανοικτές ειδικά στις δικές μας ειδικότητες (εκεί κοιτάζω εγώ από τώρα για του χρόνου,γιατί η αναμονή για ενοικίαση σπιτιού είναι πολύ μεγάλη)...βλέπεις κι εγώ όπως πολλοί ακόμα για μπούλους είμαι!:P

Να κοιτάς στις πολύ μεγάλες που συνήθως έχουν τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με την εισροή φοιτητών ακριβώς γι'αυτό το σκοπό!

Όλα αυτά φυσικά αν έχεις υπομονή μέχρι του χρόνου...τώρα αν καίγεσαι να κάνεις την 6μηνη πρακτική για να πάρεις το πτυχίο να φεύγεις,ατύχησες!

Καλή συνέχεια και καλή τύχη ότι κι αν κάνεις...

Edited by Jack of Spades
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Καλησπέρα στο forum
εδώ και καιρό αναζητώ να κάνω την πρακτική μου στο εξωτερικό με το πρόγραμμα erasmus placement. Προσπαθώ να βρώ εταιρίες του εξωτερικού που έχουν ως αντικείμενο εργασίας την γεωδαισία και γενικά την κλασσική τοπογραφία μιάς και είναι ο κλάδος που μου αρέσει. Έχετε να προτείνεται κάτι συγκεκριμένο; Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν υπερβολικά χρήσιμη π.χ ονόματα εταιριών εάν υπάρχει extra αμοιβή εκτός από την επιδότηση που θα έχω τιμές σπιτιών κ.α

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.