Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιστήμη άνοιξε !


kan62

Recommended Posts

Με αφορμή την παρακάτω δημοσίευση, ανοίγω αυτό το θέμα, σ'αυτούς τους καιρούς, γιατί έχει μεγάλη σχέση ... με όλα αυτά που συμβαίνουν :

 

http://www.archaiologia.gr/blog/2012/10/22/%c2%ab%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%b7-%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%be%ce%b5%c2%bb/

 

και σηκώνει πολλή συζήτηση ...

Link to comment
Share on other sites

Οταν εψαχνα υλικο για τη διπλωματικη μεσω της βιβλιοθηκης της σχολης μου ειχε κανει εντυπωση το ποσες ηλεκτρονικες συνδρομες ειχε η σχολη, τι υλικο μπορουσες να διαβασεις, και το ποσο δυσκολο αν οχι απιθανο ηταν να βρεις papers εκτος των γνωστων εταιριων!

Δεν εχω ιδεα αν και τι ποσο παιρνει καποιος που δημοσιευει, αν πληρωνεται ανα αναγνωση, ή αν πληρωνει και απο πανω για να βγαινει ψηλα τo paper του

Το σιγουρο ειναι οτι η γνωση ειναι πολυ ακριβη...... για τον απλο αναγνωστη.

 

Και αν μου φαινεται παραλογο να χρεωνονται τοσο ακριβα οι αναγνωσεις διατριβων κτλ, εκει που βγαινω απο τα ρουχα μου ειναι με τα κοστολογια που επιβαρυνουν τα καθε λογης προτυπα και κανονισμους (που συνηθως εισαι αναγκασμενος να εφαρμοσεις χωρις αλλη επιλογη)

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

το ότι η Elsevier κατέχει ένα σημαντικό κομμάτι των ερευνητικών εκδόσεων είναι δίκοπο μαχαίρι..τουλάχιστον σε θέματα μηχανικών δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να μην του είναι απαραίτητες οι εκδόσεις της Elsevier, καθώς k άλλων οίκων όπως McGraw Hill,Springer, IEEE κλπ.

Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να υπάρχει τέτοιο μονοπώλιο, αλλα θα πρέπει να δημιουργηθούν αντίστοιχες free libraries, πάντως όμως το σύστημα τους σε ότι αφορά την διόρθωση k έγκριση papers είναι βασισμένο συνήθως σε αρκετά καλά ακαδημαϊκά κριτήρια, με πολλούς καλους ακαδημαϊκούς ανά τον κόσμο να κάνουν το editing, κάτι που πραγματικά ανεβάζει τον πήχη σε ότι αφορά τις επιστημονικές εκδόσεις.

Σαφώς k το θέμα τις γκρίζας διαφήμισης είναι κατακριτέο ειδικά όταν μιλάμε για ερευνα k προώθηση νέων τεχνολογιών, k πραγματικά πρέπει να προσέξουμε k εμείς, αξιολογώντας ότι πληροφορίες μας προσφέρονται

Link to comment
Share on other sites

Σαν εκδότης επιστημονικού περιοδικού θα έλεγα οτι υπάρχει τεράστιο κόστος διαχείρισης της πληροφορίας, διαδικασίας review, post-editing, on-line servers, etc. Προφανώς είμαι κατά τον μονοπωλίων αλλα δυστυχώς μονο μεγάλα παιδιά παίζουν. Η McGraw-Hill ανήκει πλέον στην Elsevier.

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχως που η μεγαλυτερη ονλαιν εγκυκλοπαιδια ειναι δωρεαν και προσβασιμη και στον τελευταιο ανθρωπο αυτου του κοσμου που εχει συνδεση στο ιντερνετ.... Ειδικος δεν ειμαι αλλα γιατι να μην μπορουσε με εθελοντικη δουλεια και προσφορες/χορηγειες του κοσμου να γινει κατι αντιστοιχο με το επιστημονικο υλικο.

Link to comment
Share on other sites

Η McGraw-Hill ανήκει πλέον στην Elsevier.

 

Δεν το γνώριζα αυτό, αλλα δεν μου κάνει εντύπωση :)

 

Το κατά ποσο γίνετε με εθελοντική εργασία να στήσεις μια επιστημονική βιβλιοθήκη δεν νομίζω ότι είναι δυνατό.

Σαφώς k το internet έχει τρομερό όγκο επιστημονικών πληροφοριών k εάν ξέρεις που να ψάξεις βρίσκεις τα πάντα, ακόμα k εκδόσεις τις Elsevier που κοστίζουν ακριβά, εντελώς free !! :) xexe

 

Η διαχείριση k αξιολόγηση επιστημονικών εκδόσεων είναι κάτι ιδιαιτερα δύσκολο (θεωρώ), k οποτε έχουμε αυξημένη δυσκολία εργασίας πρέπει να υπάρχει k ένα όφελος οικονομικό.

Link to comment
Share on other sites

Το κάθε τεύχος του International Journal of Structural Integrity κοστίζει 22000 Ευρώ. Με 4 τον χρόνο είμαστε στις 90000. Με λίγα λόγια θέλω τουλάχιστον 800 συνδρομές απλά για να το διατηρήσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.