Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απαίτηση υ.δ. για δομική πυροπροστασία απο γραφείο πυροπροστασίας


papamixail

Recommended Posts

Το γραφείο πυροπροστασίας θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην κρήτης μου ζήτησαι υ.δ δομικής πυροπροστασίας για κατάστημα Κρεοπωλείο σε οικοδομή του 82. Πρώτη φορά μου ζητάνε υ.δ. για τη δομική πυροπροστασία. Και τι να γράψω? Δείκτες πυραντίστασης?

post-2559-0-39773300-1351007337_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Π.Δ. 13/2012 άρθρο 1 παράγραφος (α) " Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, εφόσον απαιτείται από τις κείμενες διατάξεις περί δομικής πυροπροστασίας− πυραντίστασης, από το μελετητή ή επιβλέποντα μηχανικό που έχει αυτό το δικαίωμα, στην οποία δηλώνεται ότι έχουν εγκατασταθεί, τηρούνται και λειτουργούν καλώς τα μέτρα δομικής πυροπροστασίας − πυραντίστασης που προβλέπονται στην εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας και την ισχύουσα κατά περίπτωση νομοθεσία πυροπροστασίας"

Link to comment
Share on other sites

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 8γ/2007

(ΦΕΚ Β276Β/2-3-2007)

Λήψη μέτρων πυροπροστασίας σε εμπορικά καταστήματα και κατάργηση των

υπ' αριθμ. 1/1978, 8/1997, 8α/2002 και 8β/2004 Πυροσβεστικών Διατάξεων.

Βρες (στο www.et.gr) και διάβασε το, θα βρείς τι πρέπει να γράψεις στην υ.δ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις dib και spilosa. Είναι πρώτη φορά που μου ζητάνε υ.δ για δομική πυροπροστασία. Σύμφωνα με τον Πίνακα 1 της 8γ/2007 δεν υπάρχουν ελάχιστοι επιτρεπόμενοι δείκτες πυραντίσιτασης (άρθρο 4). Όσα απαιτούνται για τις οδεύσεις διαφυγής από το άρθρο 3 είναι εμφανή στις κατόψεις Τα Ζ0 εξαιρούνται από την εκπόνηση μελέτης και στα δικαιολογητικά δεν απαιτείται υ.δ μηχανικού για την δομική πυροπροστασία. Σύμφωνα με την Π.Δ. 13/2012 υδ προσκομίζεται εφώσον απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία. Δεν καταλαβαίνω την απαίτηση της υ.δ. για δομική πυροπροστασία, ούτε πιστεύω ότι επιβάλλεται από την νομοθεσία που αναφέρθηκε παραπάνω. Αν την κάνω θα γράψω ότι γράφω στην μελέτη παθητικής για δομική πυροπροστασία και θα κάνω υπολογισμούς κανονικά και υδ θα είναι 5σέλιδη.

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς thessalon-77 επειδή τρίτο πρόσωπο πήγε στην υπηρεσία δεν είδα το υπόδειγμα 2. Όταν θα παραδωθεί ο φάκελος θα έχω νεότερα. Έκανα 2 υπεύθηνες δηλώσεις, 1 αναλυτική και μια όπως πρότειναι o spilosa. Αν και συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν χρειάζεται υ.δ. διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τη σχετική νομοθεσία. Ας ζητούσαν καλύτερα αντίγραφο παθητικής και στατικής μελέτης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

εχω την εντυπωση οτι πλεον η πυροσβεστικη δεν εχει λογο στα παθητικα στα οποια αρμοδι ειναι η πολεοδομια. Αν δει κατι λαθος ενημερωνει την πολεοδομια. Μια επιφυλαξη σε περιπτωση που τα παθητικ επηρρεαζουν τα ενεργητικα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mετα από πολύ κουβέντα με 2 διαφορετικά γραφεία πυρασφάλειας , καταλήγω και γω στο συμπέρασμα του papamixail , δεν πρέπει να την ζητάνε σε κάθε μαγαζί εφόσον ισχύει η παθητική του. Η λογική τους είναι για μαγαζιά που είναι χωρισμένα με γυψοσανιδες κλπ και ας έχεις παθητική οκ ,Με απλά λόγια αντί να σου ζητήσουν πιστοποιητικό ότι η γυψοσανίδα είναι πυραντοχη κλπ το υπογράφεις εσύ! :shock:

Link to comment
Share on other sites

Σε Γενικές Γραμμές η Π.Υ. το έχει ξεφτιλίσει με κάτι υπεύθυνες δηλώσεις..

 

Να βγουν να κάνουν σωστούς ελέγχους και να μην πετάνε το μπαλάκι στους μηχανικούς... Στην τελική μία υπευθυνη δήλωση ότι πληρούνται οι όροι ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας όπως αυτά ορίζονται από την εγκεκριμμένη μελέτη και την κείμενη νομοθεσία... και τέλος..

 

Θέλουμε 10 υπεύθυνες δηλώσεις για ένα εστιατόριο 60 καθισμάτων..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.