Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διακοπή πληρωμής εισφορών


amal41

Recommended Posts

ο καθενας εχει τις υποχρεωσεις του και τις υποχρεωσεις και των παιδιων του

ελλαδα ειμαστε οι γονεις βοηθανε μεχρι τελους

παραδειγμα 2 συνταξιουχοι οικοδομοι....του ενα ο υιος ειχε δανειο για το καταστημα, του αλλου λευχαιμια και οταν πεθανε ο υιος του εμεινε το εγγονι και η νυφη......ΣΚ@@@@@ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ρε ακιus προφανως και δεν αναφερομαστε σε τετοιες ασχημες και δυσκολες καταστασεις.....και μακρια απο τον καθενα μας......αλλα σε αυτον που εχει σηκωσει 10-20-100 οικοδομες και ειτε εχει το νεο με τα 800 ε και τον τρεχει.....για να κονομησει και αλλο η κυνηγαει τα πεα τα η/χ και οτι αλλο απο το μεγαλο του πελατολογιο για να βγαλει 100-200 ε μεροκαματο....ενω με αυτα θα ζουσαν 2-3 νεοι......αυτο εννοω...

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ απαράδεκτο να λέμε σε κάποιον να συνταξιοδοτηθεί για να δουλέψουν οι νεότεροι.... Θα θέλατε αν φτάνατε στην ηλικία του συναδέλφου να σας λέει το ίδιο κάποιος μικρότερος? Καταρχήν δεν ξέρουμε τι ανάγκες έχει ο άνθρωπος και στην τελική αμά γουστάρει κάτι γιατί να μην το κάνει? Οι καταστάσεις είναι δύσκολες, πολλές φορές μας φταίνε όλα...αλλά να υπάρχει και ένα μέτρο.

Link to comment
Share on other sites

γιαννη καταλαβαινω τι λες....εσυ μιλας για φυλαργυρια...κατανοητο......

 

προσωπικα αν ημουν καμια 50+ με οσα λες ουτε πεα δεν θα κανα αλλα αυτο ειναι μια προσωπικη αποψη...

 

οπως προσωπικη πρακτικη ειναι οτι επειδη φετος η χρονια μου βγηκε οικονομικα και δεν κανω εκπτωσεις δλδ προσφορα και αντιπροσφορα να παρω δουλεια ειδικα για πεα και τπτ σκοτωμενα 4014 (ασε που οπως λεω παντα αν μαθει η γρια στα συκα δεν ξεμαθαινει).......ειναι θεμα θεωρησης οτι δεν πρεπει να γινεσαι αχαριστος και αδηφαγος.....

Link to comment
Share on other sites

Και επειδη εγω δεν εχω μαθει να μασαω τα λογια μου, οταν καποιος θελει να σταματησει να πληρωνει ασφαλιστικες εισφορες, μπορει καλλιστα να συνταξιοδοτηθει αφου εχει ηδη συμπληρωσει τα προαπαιτουμενα χρονια.

 

το αναποδο νομιζω, απο καθαρα οικονομικη αποψη.

 

οσο δεν συνταξιοδοτειται καποιος, δεν επιβαρυνει το ταμειο. βεβαια, αν δεν πληρωνει, παλι δεν το επιβαρυνει, αφου αυτοι οι μπαγλαμαδες απλα πιστοποιουν χρεος, κ εφοσον δεν υπαρχει η ανταποδοση, απλα δεν βγαινουν και ζημιωμενοι.

 

αυτο που λες τερρυ θα ισχυε σε μια ευνομουμενη πολιτεια, οπου θα υπηρχε η εννοια της ανταποδοτικοτητας, δηλαδη αν πληρωνες τις εισφορες σου, τοτε να επαιρνες τα φαρμακα σου, αν δεν πληρωνες, τοτε οχι.

 

Ε, εδω σημερα το τσμεδε δεν εξοφλει τους φαρμακοποιους, οποτε κ εμεις που το πληρωνουμε, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ?

 

Τελος παντων, για να απαντησω στο αρχικο ερωτημα του συναδελφου, θεωρητικα τιποτε δεν θα παθεις συναδελφε, το πολυ πολυ να σε καθυστερησουν να σου δωσουν την πρωτη εκταμιευση της συνταξης. Προσεξτε ΟΛΟΙ ομως την προυποθεση: η προυποθεση ειναι να ΜΗΝ μεταφερονται οι οφειλες προς τα ταμεια στην εφορεια για εισπραξη. Ακομη ΔΕΝ ισχυει αυτο, ομως ΘΑ ισχυσει.

 

Και οταν ισχυσει εγω θα φτιαξω μια πλασματικη εδρα στην Ανταρκτικη κ θα φροντισω να εξαιρεθω απο τις εισφορες. Διοτι μονο αυτη θα ειναι η λυση.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

 

Είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ από το 1968 και πληρώνω ανελλειπώς τις εισφορές μου επί 43 συναπτά έτη ( ηλικία=71 ετών).

 

Εάν σταματήσω να πληρώνω τις εισφορές από τώρα και στο εξής παραμένοντας ενεργός, όταν θελήσω να βγω στη σύνταξη μετά από κάποια χρόνια, θα υπάρξει πρόβλημα; και τι είδους πρόβλημα;

 

Να ρωτήσω τον συνάδελφο πως θα σταματήσει να πληρώνει ενώ θα είναι ενεργός?

Άν δεν καταθέσει την άδεια μηχανικού, δεν θα τον χρεώνουν με εισφορές?

Link to comment
Share on other sites

Απλά δεν θα πληρώνει και για αυτό ρωτάει αν θα υπάρχει πρόβλημα όταν αποφασίσει να βγει στη σύνταξη,

Λοιπόν, επί του θέματος, υπάρχει μια διαδικασία όπου σου παρακρατά κάποια χρήματα από την σύνταξη μέχρις ότου αποπληρώσεις τα χρωστούμενα. Αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα....

Link to comment
Share on other sites

Επαναλαμβάνω ότι το ΤΣΜΕΔΕ αναζητά εισφορές μέχρι την ημερομηνία που ο ασφαλισμένος θα δηλώσει την έναρξη της συνταξιοδότησής του. Εάν ο ασφαλισμένος δεν καταβάλει εισφορές για οποιοδήποτε διάστημα, αυτές υπολογίζονται προσαυξημένες και παρακρατούνται από τα αναδρομικά που καταβάλλονται στον ασφαλισμένο όταν εκδοθεί η απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.