Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με θερμοστάτες χώρου


thanar

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Σε νέα οικοδομή έχουμε ανεξάρτητη θέρμανση με ξεχωριστούς κυκλοφορητές και πίνακα αυτονομίας. Φέτος είναι η πρώτη σεζόν θέρμανσης.

 

Κάνοντας κάποιους ελέγχους, διαπιστώνω πως η θερμοκρασία στο σώμα του θερμοστάτη χώρου είναι 3-4 βαθμοί υψηλότερη από τον τοίχο (εσωτερικός του διαμερίσματος) στον οποίο είναι βιδωμένος. Αυτό γίνεται αντιληπτό και με το χέρι. Αντικείμενο πλησίον του θερμοστάτη έχει την ίδια θερμοκρασία με τον τοίχο.

 

Υποψιάζομαι πως για κάποιο λόγο ο θερμοστάτης ζεσταίνεται λόγω μη σωστής λειτουργίας του. Είναι ηλεκτρονικός με ρελέ αλλά χωρίς οθόνη, με knob επιλογής θερμοκρασίας. Το φαινόμενο παρατηρείται σε 3 διαμερίσματα, δεν έχω ακόμη ελέγξει τα υπόλοιπα.

 

Μπορεί κανείς να υποθέσει τι μπορεί να συμβαίνει;

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα, το φαινόμενο παρουσιάζεται σε όλους τους θερμοστάτες της οικοδομής, ενώ η απόκλιση είναι σύμφωνα με νεότερες μετρήσεις 6 βαθμοί. Υπάρχει περίπτωση λάθους στη συνδεσμολογία που να προκαλεί αυτό το φαινόμενο; Κατά τα άλλα εννοείται πως όλοι οι θερμοστάτες λειτουργούν κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Ο θερμοστάτης είναι της ιταλικής Perry. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να εντοπίσω το μοντέλο εξ' αποστάσεως, θα επανέλθω σύντομα με περισσότερες πληροφορίες.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι.

 

Επανέρχομαι στο θέμα με μερικές επιπλέον πληροφορίες. Ο θερμοστάτης είναι της Perry Electric, μοντέλο EUROPA 1TP TE046. Μπορείτε να τον δείτε στο pdf της εταιρείας με τους θερμοστάτες.

 

Αναρτώ μια εικόνα για τους πιο βιαστικούς, φωτογραφία από τη σύνδεση του θερμοστάτη και φωτογραφία του φύλλου οδηγιών στα Ιταλικά.

 

Μετά από επί τόπου έρευνα, διαπιστώθηκε πως υπάρχει γέφυρα μεταξύ φάσης και του "3" της κλέμας, παρόλο που δεν βλέπω κάτι τέτοιο στο σχεδιάγραμμα. Φαντάζομαι πως έτσι γίνεται πάντα, απ' ότι με ενημέρωσε και ο Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος μου. Το κίτρινο-πράσινο καλώδιο δίνει ρεύμα στο κουτί αυτονομίας στο μηχανοστάσιο.

 

Το πρόβλημα επικεντρώνεται στον διακόπτη ON/OFF του θερμοστάτη (με κόκκινο κύκλο στη φωτογραφία), ο οποίος ζεσταίνεται. Μετρήθηκε με θερμόμετρο υπερύθρων στους 45 βαθμούς. Το φαινόμενο παρατηρείται σε όλους τους εγκατεστημένους θερμοστάτες. Έδωσα έναν extra που είχαμε στον προμηθευτή για δοκιμή, ο οποίος με ενημέρωσε πως μετά από ωριαία χρήση του με φορτίο, δεν διαπίστωσε θέρμανσή του.

 

Τι θα μπορούσε να προκαλεί κάτι τέτοιο στους εγκατεστημένους θερμοστάτες; Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα στο κουτί αυτονομίας και να έχουμε τίποτα μπερδεμένες φάσεις;

post-1497-0-75810000-1351857797.png

post-1497-0-44128000-1351857811_thumb.jpg

post-1497-0-41548300-1351857849.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.