Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέος Τρόπος Φορολόγησης Ελεύθερων Επαγγελματιών


ssouanis

Recommended Posts

Οταν ένα φτωχό ζευγάρι αποφασίσει να παντρευτεί....θα πληρώσει τα καθοριζόμενα παράβολά και θα δώσει το προβλεπόμενο φακελλάκι στον παπά της ενορίας αβλεπή...

Ο ενάρετος μηχανικός όμως θα το κάνει τσάμπα στον αντίστοιχο πελάτη για να μην στεναχωριέται και που ξέρεις...μπορεί έτσι να σωθεί και η χώρα..

Λυπάμαι πραγματικά αυτούς που συνεδητά επιλάγουν να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανκοί... Εχω δηλώσει προ πολλού άνεργος-ελεύθερος επαγγελματίας αναγκαστικά κατά ΤΣΜΕΔΕ.. Εύχομαι το 2013 να μου φέρει κάποια θέση σε οποιαδήποτε εταιρεία σε οποιοδήποτε πόστο γιατί τσάμπα δε δουλεύω..

Καλή χρονία σε όλους..

Γιατί αγαπητέ μου να δώσει φακελάκι για να παντρευτεί Εγώ παντρεύτικα και ο γάμος μου στο χωριό δεν μου στοίχισε συνολικά πάνω από 1000 Ε (κουστούμι ,νυφικό,βέρες , τραπέζι κλπ) πριν 7 χρόνια , και σε πληροφορώ ο κόσμος που χόρεψε στην αυλή του σπιτού του πεθερού μου πέρασε και καλύτερα και τον Παπά τον κέρασα ένα ποτήρι κρασί Παιδιά αλλάξτε μυαλά όσο είναι καιρός ακόμα και να βάλουμε το από αυτό μας κάτω να δουλέψουμε να φτιάξουμε την χώρα μας πρώτα και επικεντρώστε τον αγώνα σας να δούμε κάποτε μια κυβέρνηση που θα φτιάξει ένα κράτος δικαιοσύνης και νοικοκυριάς που θα ζούμε με τις δυνατότητες μαςπαράγοντας επιτέλους και χωρίς να κλέβουμε και μας κλέβει το κράτος Και χωρίς κάποιοι να ζούνε εις βάρος των άλλων που παράγουν στην εθνική οικονομία Και τότε να δούμε όλοι συνολικά τις απολαβές μας να αυξάνουν από τον καθαριστή που περνά και παίρνει τα σκουπίδια , μέχρι και τον νεο συνάδελφο που αγωνιά για την ύπαρξή του σαν επιστήμονας

 

ΥΣ Το μόνο φακελάκι που έχω δώσει στην ζωή μου είναι κάποια τοπικά αγροτικά προιόντα της περιοχή μου σε γιατρό και ενα χρόνο μετά την πλήρη ανάρρωση της μαμάς μου από σοβαρή εγχείρηση καρκίνου Και σε πληροφορώ ότι υπάρχουν και γιατροί καλοί που αμοίβονται με την λογική που αμοιβομαι και εγώ ,και είναι και πολύ καλοί

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 578
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα και καλη χρονια να έχουμε.

 

Η ερώτηση μ είναι η εξής.

 

Συνήθως εκοβα απόδειξη μόλις έκανα ολοκληρωμένη υπαγωγή σε ένα αυθαίρετο και είχα εξοφληθεί βεβαίως.

 

Τώρα όμως έχοντας ορισμένα αυθαίρετα σε προσωρινή έκοψα αποδείξεις μόνο και μόνο για να μη φορολόγηθω το 13. Σε ορισμένα απο αυτά έχω πάρει μέρος των χρημάτων.

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτο;

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο, καλά όλα αυτά που λες....αλλά το θα φτιάξουν τα πράγματα το ακούω χρόνια...Το άλλο δε για δική μας παραγωγή, ανάπτυξη και όλα τα καλά....αιώνες το περιμένουμε...Εχω φάσει αισίως 36! Οπως καταλαβαίνεις δεν με παίρνει να τη δω καλοθελητής της χώρας.. Πάω με τους κανόνες της πιάτσας και στο τέλος θα γίνει το ταμείο. Στο είπα είμαι κυνικός.

Link to comment
Share on other sites

Ικαρε Αν δουλέψουμε με πίστη και σκεφτόμαστε με επίγνωση μπροστά στην κάλπη (να φύγουν οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων επιτέλους από το να μας διαφεντεύουν) , όλα θα πάνε καλά Η Ελλάδα είναι ευλογημένος τόπος αρκεί να τον εποικίσουμε και να τον αγαπήσουμε Υπομονή χρειάζεται και όχι να βλέπουμε μόνο τον ευατό μας στην προσπάθεια αυτή Και επιτυχία χωρίς και θυσίες δεν γίνεται και προσωπικη και εθνική

http://michanikos-online.gr/news.php?aID=5650

Link to comment
Share on other sites

Γιατί αγαπητέ μου να δώσει φακελάκι για να παντρευτεί Εγώ παντρεύτικα και ο γάμος μου στο χωριό δεν μου στοίχισε συνολικά πάνω από 1000 Ε (κουστούμι ,νυφικό,βέρες , τραπέζι κλπ) πριν 7 χρόνια , και σε πληροφορώ ο κόσμος που χόρεψε στην αυλή του σπιτού του πεθερού μου πέρασε και καλύτερα και τον Παπά τον κέρασα ένα ποτήρι κρασί Παιδιά αλλάξτε μυαλά όσο είναι καιρός ακόμα

 

με βρίσκει 100% σύμφωνο η λογική αυτή του Γιώργου (με τον οποίο διαφωνώ σε πολλά)

παίδες τα χάι-λίκια τέλειωσαν....

 

γιώργο +1 από μενα

 

καλή χρονιά σε όλους

Edited by chrisven
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ συμφωνώ με τα λεγόμενα του Γιώργου αν και δεν κατάλαβα τι τον ήθελε τον παπά μεσ' τα μαύρα στον γάμο του, εκτός και αν ήταν παρευρισκόμενος επισκέπτης. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Καλα, προβλεπω μεχρι το τελος του Γεναρη που θα αποδωθει ΦΠΑ, ολοι να κοβουν αποδειξεις ημερομηνιας 31.12.2012 :smile:

Και στην εφορια που ρωτησα, ακομα και αν αποδωσεις ΦΕΜ μεσα στο 13 για ΑΠΥ που κοπηκε μεσα στο 12, θα το χρησιμοποιησεις στην τρεχουσα φορολογικη σου δηλωση....

Ασχετως ημερομηνιας καταθεσης

Link to comment
Share on other sites

εγω ηδη το εφαρμοζω inzaghi!!!!!ενοειται οτι μεχρι την τελευταια μερα του φπα θα κοβω αποδειξεις στο 2012!!! μην σου πω και μετα την περιοδικη δηλωση του ΦΠΑ μεχρι και την συγκεντρωτικη που θα ειναι κατα το Μαρτιο οπου θα πω οτι ξεχασα να βαλω καποιες αποδειξεις εκ παραδρομης!!!!!! το ψαχνω ακομα να δω ποσο με περνει φορολογικα να το κανω αυτο!!!

Edited by alex1980
Link to comment
Share on other sites

Συνήθως εκοβα απόδειξη μόλις έκανα ολοκληρωμένη υπαγωγή σε ένα αυθαίρετο και είχα εξοφληθεί βεβαίως.

Τώρα όμως έχοντας ορισμένα αυθαίρετα σε προσωρινή έκοψα αποδείξεις μόνο και μόνο για να μη φορολόγηθω το 13. Σε ορισμένα απο αυτά έχω πάρει μέρος των χρημάτων.

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτο;

Έτσι και αλλιώς είσαι υποχρεωμένος να κόβεις ΑΠΥ με το που κλείνει η χρονιά για το μέρος της εργασίας που έχεις ολοκληρώσει.

Εσύ με την προσωρινή, έχεις ολοκληρώσει το 100% της εργασίας σου και απομένει το ανέβασμα των αρχείων. (θεωρητική κουβέντα με τον έφορο που θα σε καλέσει να σε ρωτήσει γιατί τόση κίνηση τις τελευταίες μέρες της χρονιάς).

Κόβεις και την ΑΠΥ σου "επί πιστώσει" και και είσαι άρχοντας. Όταν πάρεις τα λεφτά σου, κόβεις μία εξοφλητική απόδειξη.

 

Βέβαια σε αυτό το τελευταίο μας τα μπέρδεψε ο Μπένι όταν ήταν υπουργός.

Που είπε ότι θα δηλώσουμε όσα λεφτά έχουμε πάρει μόνο και όχι ότι μας χρωστούν.

Ποτέ δεν το έψαξα βαθύτερα το θέμα αυτό και δε ξέρω άμα κάπου σκοντάφτει το να έχεις ΑΠΥ το 2012 και να πάρεις τα λεφτά το 2013.

Δε νομίζω όμως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.