Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπόδειγμα Διαγράμματος Γεωμετρικών Μεταβολών για Κτηματολόγιο


sonja_k

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, 

πρέπει να έχει απαντηθεί ξανά η ερώτηση μου, αλλά επειδή δεν το βρίσκω σε διάφορα θέματα που έψαξα, θέτω ξανά το ερώτημα:

Διαπιστώνεται η ανάγκη διόρθωσης των γεωμετρικών στοιχείων ενός γεωτεμαχίου. Στην περίπτωση μου έχω μια μεγάλη διαφορά με όμορη ιδιοκτησία, όπου πρέπει να αποκοπεί ένα τμήμα περίπου 100 τ.μ. από την δική μου ιδιοκτησία και να προσαρτηθεί στην όμορη.

Επίσης αντιπαραβάλλοντας τα όρια της ιδιοκτησίας μου όπως προέκυψαν από την αποτύπωση μου με αυτά που τηρούνται στην Κτηματολογική βάση υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές με άλλες 2 όμορες ιδιοκτησίες και με το ΚΑΕΚ του δρόμου (συνολικά κάτω από 4 τ.μ.).

Επειδή δεν θέλω να μαγειρέψω τα όρια της ιδιοκτησίας μου (έχει μεγάλη σημασία η ακρίβεια της αποτύπωσης σε αυτήν την περίπτωση) μπορώ να αιτηθώ μεταβολή μόνο με το ΚΑΕΚ που έχουμε την διαφορά των 100 τ.μ. και στις υπόλοιπες πλευρές να μην αιτηθώ μεταβολή των στοιχείων της Κτηματολογικής βάσης; Έτσι και θα καταλήξω να βρίσκομαι εντός ανοχών (Κτηματολόγιο με αποτύπωση θα έχουν απόκλιση 4 τ.μ.) και θα αποφύγω αρκετές κοινοποιήσεις (και εξηγήσεις).

Προκύπτει κάποιο πρόβλημα πιστεύετε με το ανέβασμα του Διαγράμματος Μεταβολών στο σύστημα και με την πληροφορία στα layer; Σκέφτομαι ότι το TOPO_PROP θα είναι αυτό της αποτύπωσης, αλλά το DGM_PROP_FINAL θα κλείνει στο PST_KAEK στις πλευρές που δεν θέλω να αιτηθώ μεταβολή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 334
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα, συντάσσω πρώτη φορά ΤΔΓΜ που θα προσαρτηθεί σε δικόγραφο. Θα ήθελα βοήθεια  για να κατανοήσω κάποια πράγματα.

Στο σχέδιο αποτυπώνονται : α)οι επηρεαζόμενες ιδιοκτησίες με τα όρια τους σύμφωνα με το κτηματολόγιο, β) το διεκδικούμενο νέο όριο μετά τη διόρθωση και γ) η υφιστάμενη διαμορφωμένη κατάσταση σύμφωνα με τη δική μου αποτύπωση.

Τα όρια των ΚΑΕΚ δεν ταυτίζονται, όπως είναι λογικό, με τα πραγματικά. Είμαι σε εκτός σχεδίου περιοχή και στη μία πλευρά έχω απόκλιση από ~0.7 μ. μέχρι ~1.3 μ. 

Κατά συνέπεια και το τελικό εμβαδόν του ΚΑΕΚ (μετά τη διόρθωση) δεν είναι το ίδιο με το πραγματικό/ υλοποιημένο της ιδιοκτησίας.  

Άρα εγώ ζητάω τη διόρθωση των ορίων & του εμβαδού του ΚΑΕΚ αλλά και πάλι αυτό δεν θα ταυτίζεται με την πραγματικότητα (δηλαδή το τοπογραφικό μου)?Αρκεί να είναι εντός απόκλισης?

Ισχύει αυτό ή έχω καταλάβει λάθος?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.    

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω μια ερώτηση περισσότερο προβληματισμός θα έλεγα βέβαια:

Καθώς καμία αποτύπωση δεν μπορεί να ταυτιστεί στο 100% με το κτηματολογικό διάγραμμα (αποκλείω και τον παράγοντα τύχη), όταν εντοπίζουμε κάποια χωρική ασυμβατότητα και προχωράμε σε ΔΓΜ, υπάρχει κάποιος λόγος να εμπλέκουμε και όμορους ΚΑΕΚ που είναι εντός ανοχής προκειμένου να προβούμε σε αλλαγές ανευ σημασιας, μερικών εκατοστών ή και <2μ στο αγροτικό?

Έχουμε το φανταστικό layer ΤOPO_PROP , στο οποίο εμφαίνεται η αποτύπωση της ιδιοκτησίας, και επίσης έχω και το dgm_prop_final που μπορώ να προτείνω τεχνικά εφαρμόσιμες λύσεις, διακριτές από το topo_prop.

Είναι τόσο δύσκολο να το συλλάβουν οι δικηγόροι αυτό το γεγονός? Γιατί εγώ να πρέπει να γίνομαι και νομικός και οι δικηγόροι να απαιτούν να βλέπουν εμβαδά να ταυτίζονται παντού, σε Τοπογραφικά Διαγράμματα και σε ΔΓΜ?

Ακόμα και σε αναγνωριστική αγωγή, πιστεύω ότι μπορούν να είναι διακριτά η ιδιοκτησία στην οποία ζητάς να εκτοπίσεις τον άγνωστο η οποία περιγράφεται βάσει τοπογραφικού διαγράμματος 1000 τ.μ π.χ, απο αυτην που ζητας μετα στην χωρικη μεταβολη στο ΔΓΜ επειδη ειναι ασυμβατο ως προς την θεση, και προκειμενου να μην θιξεις ειδικες εκτασεις και ομορους, το δειχνεις στο ΔΓΜ ως 1005 τ.μ στο dgm_prop_final.

Θα ήθελα την γνώμη σας. Μήπως και αρμενίζω στραβά λόγω στραβού αιγιαλού.

 

Edited by ethan
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα στο φόρουμ

Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Ετοιμάζω ένα ΔΓΜ λόγω συνένωσης δυο τμημάτων. Το "πρόβλημα" ξεκινά από την δικηγόρο της όλης διαδικασίας, η οποία μου ζητά να αποτυπώσω τα τμήματα για τα οποία γίνεται το ΔΓΜ. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν αντιληπτό αυτό, όμως στην δική μου περίπτωση τοπογραφική αποτύπωση και κτηματολόγιο πρακτικά ταυτίζονται. Δεν υπάρχει τμήμα που να προσαρτάται ή που να επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο τα γειτονικά ΚΑΕΚ. Είναι μια απλή διαδικασία συνένωσης, χωρίς καμία μεταβολή των ορίων με τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες.

Παρόλα αυτά η δικηγόρος επιμένει οτι δεν προχωρά τη διαδικασία, διότι δεν αποτυπώνω γραφικά τι μεταβάλλεται. Κι ας εξηγώ οτι τα όρια ταυτίζονται κι ας το γράφω πάνω στο τοπογραφικό, τίποτα. Θέλει να "δείξω" (??) με κάποιο τρόπο κάτι που να μεταβάλλεται γιατί "θα με ρωτήσουν στο δικαστήριο, κατι πρέπει να τους δειξω"

Έχω κάνει τόσο μεγάλο λάθος και δεν το έχω αντιληφθεί ή όντως πάει να με τρελάνει;

Link to comment
Share on other sites

-τί συνένωση ειναι αυτη?

-και τι Δικαστηριο γινεται???

υγ

το παληο  καλο καιρο, θα εδειχνες με εστιγμενες τα δυο ακινητα και θα οριοθετουσες ενα καινουργιο,

που θα περιελάμβανε και τα δυο σαν ενα.

Τωρα ζούμε την εποχη των "κλικ"🤬

[ειναι και λιγο περιεργα τα πραγματα στα Δικαστηρια...

Συννενοηθειτε μην εχετε καποια απορριψη και "τρεχετε"..]

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Κάνω μια κατάτμηση σε ένα τεμάχιο σε δύο ίσα μέρη που θα γίνει συμβολαιογραφικά και έχω μερικές απορίες όσον αφορά την διαδικασία μιας και είναι η πρώτη μου υποβολή από τότε που η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά.

1. Κατ' αρχήν υποβάλουμε τοπογραφικό και διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών; (σημ. Η συμβολαιογράφος μου ζήτησε ένα τοπογραφικό μόνο για την καταχώρηση).

2. Το τεμάχιο που μετράω είναι παράλληλα μετατοπισμένο σε σχέση με την πραγματική θέση στο κτηματογραφικό διάγραμμα. Με βάση το υπόδειγμα κάνω κανονικά την κατάτμηση όπως το μέτρησα αγνοώντας το υπόβαθρο του κτηματολογίου. Τα τεμάχια όμως που θα προκύψουν στην κτηματολογική βάση θα έχουν διαφορετικό εμβαδόν αντί να είναι ίσα. Άρα το αν είναι εφαρμόσιμη η λύση θα το βγάλει η εφαρμογή στην αναφορά της;

3. Στην περίπτωση μου κάνω ΔΓΜ σωστά; Αν κατάλαβα καλά το ΤΔΓΜ είναι μόνο για δικαστική χρήση. Υπάρχει κάπου υπόδειγμα πλην της περιγραφής τους στην οδηγία για τα δικόγραφα;

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

εδω

https://www.ktimatologio.gr/posts/horikes-metavoles-1-2

και τις οδηγιες που περιεχει

https://www.ktimatologio.gr/photo/medium/202003/g7n9q1584613417200.pdf

Κανονικά, αφου παρεις τα κτηματολογικα  φυλλα και τα  κτηματογραφικα αποσπασματα

θα εχεις μια ολοκληρωμενη εικονα

και θες και μια συζητηση με τον Κτηματοφυλακα...

υγ

και αυτη την συζητηση

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, Triantafyllos_ said:

Καλησπέρα συνάδελφοι,

...

1. Ανεξάρτητα από το τι ζητάει η συμβ/φος, με την κατάτμηση έχουμε γεωμ. μεταβολή

2. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες του κτηματολογίου. Πρόσεξε ιδιαίτερα μην κάνεις λάθος στα layers

Για διευκόλυνσή σου, ανεβάζω τα σχετικά

E_SERVICES_ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ_ΥΠΟΒΟΛΗΣ_ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (1).pdf ΕΚ_ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ_ΨΗΦΙΑΚΩΝ_ΑΡΧΕΙΩΝ_ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.pdf ΟΔΗΓΙΕΣ.pdf PINAKAS_I_LAYERS_MODEL_AN_ΕΚ.dxf

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

εσύ κάνε το Τοπογραφικό βάσει των μετρήσεων σου και χώρισε το σε 2 μέρη όπως έχεις συμφωνήσει με τους πελάτες σου. Κατόπιν, επειδή το συμβόλαιο αυτό επιφέρει μεταβολή στην χωρική βάση του Κτηματολογίου, χρειάζονται ένα Διάγραμμα Γεωμετρικών Μεταβολών για να τους δείξει πως πρέπει να το διορθώσουν.

Αν κρίνεις ότι χρειάζεται και διόρθωση ορίων με τους όμορους είναι άλλη διαδικασία, θα πρέπει να συνεννοηθείς με το Κτηματολογικό Γραφείο πως θα το κάνετε ταυτόχρονα αυτό.

Αν οι διαφορές που υπάρχουν στα όρια μεταξύ του Τοπογραφικού και του Κτηματογραφικού Διαγράμματος είναι μικρές και είναι συμβατά μεταξύ τους (όπως το αντιλαμβάνεται κανείς) δεν αξίζει να μπεις στην διαδικασία να κάνεις διόρθωση ορίων. 

Τώρα, έχεις ας πούμε Εμβαδό Τοπογραφικού 1000 τ.μ. και δημιουργείς 2 νέα οικόπεδα 500+500. Στο Κτηματολόγιο το οικόπεδο φαίνεται 1020 τ.μ., Τα δυο νέα οικόπεδα που θα τους δείξεις ότι πρέπει να φτιαχτούν στη βάση του Κτηματολογίου, υποχρεωτικά θα αθροίζουν 1020 τ.μ. Θα πρέπει να τα φτιάξεις με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι "συμβατά" με αυτά που θα δείξεις στο Τοπογραφικό σου.

Λίγο προσοχή θέλει στα layer όπως είπαν και οι συνάδελφοι, αλλά γενικά είναι "εύκολη" δουλειά!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη! Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με ένα θέμα που αντιμετωπίζω με την εισαγωγή του τοπογραφικού μου διαγράμματος στο σύστημα του κτηματολογίου. Έχοντας τις συντεταγμένες σε txt τις κάνω εισαγωγή στο autocad και δημιουργώ την polyline μου και στην συνέχεια περνάω τα layers: topo_prop, pst_kaek, DGM_PROP_FINAL,BOUND_IMPL μου το δέχεται στο σύστημα αλλά στην θέαση του διαγράμματος το δείχνει αρκετά μετατοπισμένο απο την πραγματική του θέση (κίτρινο περίγραμμα). Μήπως γνωρίζει κανείς που έγκειται το πρόβλημα;

1.png

3.png

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.