Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπόδειγμα Διαγράμματος Γεωμετρικών Μεταβολών για Κτηματολόγιο


sonja_k

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 334
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπορείς να βάλεις το topo_prop στο πραγματικό όριο και το dgm_prop_final στο καεκ, εξηγώντας στην τεχνική έκθεση τον λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Βάσει των ΚΑΕΚ πρέπει να μπουν τα όρια του Κτηματολογίου που δεν αλλάζουν. Το Κτηματολόγιο δεν έχει σκοπό να είναι μία βάση δεδομένων ορίων και επιφανειών με ακρίβεια σύνταξης τοπογραφικού διαγράμματος, αλλά μία βάση δεδομένων όπου το ιδιοκτησιακό καθεστώς θα είναι αδιαμφισβήτητο και τα όρια-επιφάνεια εντός των προβλεπομένων ανοχών. Οι ακριβείς διαστάσεις και η επιφάνεια ενός γεωτεμαχίου θα προκύπτουν πάντα μόνο από τοπογραφικό διάγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Ο sdtopo βάζει το θέμα στην σωστή του διάσταση.

Μέσα από τις σελίδες αυτές, τις σχετικές με το κτηματολόγιο, γράφτηκε πάρα πολλές φορές πως:

Οι συντεταγμένες Χ,Υ, που μας δίνει το Κτηματολόγιο, δεν είναι να τις χρησιμοποιήσουμε για "οριοθέτηση".

Μας ορίζουν απλά το "εμπράγματο δικαίωμα" που κατέχει κάποιος επί μιας ορισμένης επιφάνειας η οποία περιχαρακώνεται και ορίζεται με τις συντεταγμένες, που αυτές είναι καταχωρημένες σε μία βάση δεδομένων, όπως πολύ σωστά μας λέει παραπάνω ο συνάδελφος. 

Ποτέ δεν μπορεί και δεν πρέπει, ένα απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος να αντικαταστήσει το τοπογραφικό διάγραμμα που θα προέρχεται από μία επίγεια αποτύπωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα στην ομάδα ! 

Έχω την εξής περίπτωση. 3 γήπεδα κοινών ιδιοκτητών τα οποία δηλώθηκαν με το ίδιο τοπογραφικό στο κτηματολόγιο , το κτηματολόγιο τα τοποθέτησε σε εντελώς λάθος θέση όπως φαίνεται και στην εικόνα που επισυνάπτω . Μπορεί να διορθωθεί με διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών ως προς τη θέση των γηπέδων ? Το 2 και το 3 φαίνεται πιο εύκολο διότι δεν εμπλέκεται 3ο ΚΑΕΚ ανάμεσα όπως στην περίπτωση του πρώτου. Μήπως μπορείτε να μου προτείνεται καμιά λύση ? Το ΔΓΜ συμφωνεί με το τοπογραφικό του τίτλου.

 

Σας ευχαριστώ 

Screenshot_3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,εάν είσαι σε περιοχή Κτηματολογίου σε λειτουργία,πριν καταθέσεις κάτι,θα πρέπει να έχει προηγηθεί η έρευνα για όλα τα όμορα.Η ιστορία φαίνεται λίγο περίεργη.Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης στο μεγάλο τεμάχιο εκεί που έχεις σημειώσει τους αριθμούς 2 και 3,όπου έπρεπε να φανούν κανονικά τα γήπεδα?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης στη βάση του κτηματολογίου φαίνεται άγνωστος , δεν είναι όμως.  Η ιστορία έχει ως εξής: αίτηση που έγινε για το μεγάλο τεμάχιο που βρίσκεται το 2 και το 3 δεν πέρασε για άγνωστο λόγο όπως επικαλείται ο πελάτης και για αυτό το λόγο φαίνεται άγνωστος. Πηγαίνοντας να διορθώσουμε την κατάσταση συνειδητοποιούμαι ότι τα 3 τεμάχια που δείχνω στη φωτογραφία δηλώθηκαν σε λάθος θέση ( μέσα στο τμήμα που θέλει να δηλώσει ο ιδιοκτήτης του μεγάλου τεμαχίου ) για το λόγω αυτό θέλω να διορθώσω τη θέση των 3 τεμαχίων πρώτα και ύστερα να δηλώσει ο άλλος τα δικά του τεμάχια. Όλοι οι ιδιοκτήτες συναινούν για τη διόρθωση αλλά δεν γνωρίζω ακριβώς πως να κάνω την διόρθωση ως προς τη θέση . Σκέφτομαι στα 2 να κάνω ΔΓΜ ως προς τα όρια και να πω θέση αρχικού τεμάχιου και θέση τελικού γεωτεμαχίου . Το 1ο τεμάχιο όμως είναι πιο περίπλοκο γιατί στην ουσία το μετατοπίζω σε άλλο ΚΑΕΚ και εμπλέκονται συνολικά 3 ΚΑΕΚ 

Link to comment
Share on other sites

Απαιτείται  δικηγόρος για την εγγραφή σε ακίνητο  "αγνώστου" ιδιοκτήτη,ακολουθείται νομική διαδικασία.Εσύ περιορίζεσαι στη σύνταξη των διαγραμμάτων με τη σωστή θέση των γηπέδων και τις προκύπτουσες αλλαγές στη βάση,δίνεις και μια λεπτομερή έκθεση που αναφέρει το ιστορικό,την έρευνα τίτλων και την τεκμηρίωση της σωστής θέσης κλπ κλπ και οποιαδήποτε πληροφορία επιπλέον ζητηθεί.Ακολούθησε τις οδηγίες σύνταξης διαγραμμάτων μεταβολών του κτηματολογίου.

 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.