Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Τελικά σχεδίασα ένα μικρό κομμάτι του ΕΚ και έβαλα σημείωση στο τοπογραφικό ότι για τεχνικούς λόγους δεν μπορώ να απεικονίσω ολόκληρο το ΚΑΕΚ ειδικής έκτασης. Προσπάθησα να είμαι όσο αναλυτικός γίνεται (έβαλα παντού και τα εμβαδά του μικρού και του ολόκληρου ΕΚ).

Ελπίζω να μου το περάσουν!

• Replies 538
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ετοιμάζω ΔΓΜ για την διόρθωση ορίων όμορων οικοπέδων όπου συναινούν από τη μια οι ιδιοκτήτες και από την άλλη οι εν δυνάμει κληρονόμοι του ιδιοκτήτη που απεβίωσε πρόσφατα.

Την αίτηση ποιός την υπογράφει ; Στο κτηματολόγιο με παρέπεμψαν να κάνω αίτημα στο support τους και ακόμα περιμένω απάντηση. Υποθέτω όλοι οι εν δυνάμει κληρονόμοι με βεβαίωση πλησιεστέρων συγγενών ή ένας εξ αυτών με εξουσιοδότηση των υπολοίπων; 

Επίσης μια και είναι το πρώτο ΔΓΜ που συντάσσω και δεν βρήκα κάπου ψάχνωντας απάντηση. Εκτός από τα όρια, συντεταγμένες κορυφών εμβαδά κλπ (που ορίζει το πρότυπο που έχει το κτηματολόγιο) υπογράφουμε δηλώσεις αρτιότητας,χρήσεων γης κλπ; περιλαμβάνουμε δηλαδή όλα όσα περιλαμβάνουμε και στα τοπογραφικά ; ακόμα και κτίσματα κλπ; Φαντάζομαι όχι αλλά ψάχνω μια επιβεβαίωση.

Posted
On 23/7/2026 at 2:24 ΜΜ, jhmmys said:

Επίσης μια και είναι το πρώτο ΔΓΜ που συντάσσω και δεν βρήκα κάπου ψάχνωντας απάντηση. Εκτός από τα όρια, συντεταγμένες κορυφών εμβαδά κλπ (που ορίζει το πρότυπο που έχει το κτηματολόγιο) υπογράφουμε δηλώσεις αρτιότητας,χρήσεων γης κλπ; περιλαμβάνουμε δηλαδή όλα όσα περιλαμβάνουμε και στα τοπογραφικά ; ακόμα και κτίσματα κλπ; Φαντάζομαι όχι αλλά ψάχνω μια επιβεβαίωση.

όχι, τίποτα από όλα αυτά.

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

Στην περίπτωση ΔΓΜ που εξετάζω ο πελάτης μου έχει οικόπεδο εντός οικισμού με τίτλο αποδοχής κληρονομιάς 1000 τ.μ. χωρίς τοπογραφικό, και ο όμορος έχει τίτλο 705 τ.μ. με τοπογραφικό. Το τοπογραφικό αυτό είναι λανθασμένο καθώς όπως μου εξομολογήθηκε ο όμορος δεν του είπε τα ακριβή όρια αλλά λιγότερα επί σκοπού (θεώρησε ότι θα πλήρωνε λιγότερο φόρο κλπ. )(ασχολίαστο).Το κτηματολόγιο απέδωσε τους τίτλους. Το θέμα είναι ότι τα πραγματικά όρια του πελάτη μου δίνουν πλέον οικόπεδο 750 τ.μ. και του όμορου 955 τ.μ. και συμφωνούν προφανώς και οι δύο. Θα το δεχθεί το κτηματολόγιο άραγε; Πρέπει να περιγράψω εξήγηση για όλο αυτό εγώ σαν πληροφορία πάνω στο ΔΓΜ ή αποτυπώνω εγώ τα πράγματα ως έχουν και δεν με αφορά το μετά;

Posted

Τίτλος πελάτη 1000 τ.μ.

Τίτλους όμορου 705 τ.μ.

Κτηματολόγιο πελάτη σήμερα ? τ.μ.

Κτηματολόγιο όμορου σήμερα ? τ.μ.

Πραγματικότητα πελάτη 750 τ.μ.

Πραγματικότητα όμορου 955 τ.μ.

Γενικά ο Νομοθέτης δεν θέλει να γίνεται ιδιωτική πολεοδόμηση, δηλαδή δεν μπορεί να χωρίζει κανείς τα οικόπεδα όπως θέλει ιδιωτικά άσχετα με τους τίτλους του. Θα ζητηθεί τεκμηρίωση για το από που προήλθε η αλλαγή (είτε από το Κτηματολόγιο είτε από Συμβολαιογράφο σε περίπτωση μεταβίβασης).

Εσύ, αν θέλεις να είσαι πλήρης στην τεκμηρίωσή σου, θα πρέπει να ελέγξεις τι στοιχεία υπάρχουν στους τίτλους (πλευρές, περιγραφές κ.λ.π.) και να ελέγξεις αν αυτά εφαρμόζονται επιτόπου. Αν δηλαδή η κατάσταση ήταν πάντα όπως είναι σήμερα ή άλλαξε κάποτε και πότε.

Σε κάθε περίπτωση το ΔΓΜ δεν χρειάζεται τεκμηρίωση, η αίτηση όμως θα πρέπει να συνοδεύεται από παλιούς ή νέους τίτλους που να συμπίπτουν με τα αιτούμενα.

• Like 1
Posted
On 4/8/2026 at 12:19 ΜΜ, jhmmys said:

Στην περίπτωση ΔΓΜ που εξετάζω 

Έτσι όπως τα κατάφερε ο όμορος, η μόνη λύση είναι η μεταβίβαση (εικονική?) της εμβαδικής διαφοράς. 

• Like 1
Posted
On 8/5/2026 at 9:31 PM, sdtopo said:

Τίτλος πελάτη 1000 τ.μ.

Τίτλους όμορου 705 τ.μ.

Κτηματολόγιο πελάτη σήμερα ? τ.μ.

Κτηματολόγιο όμορου σήμερα ? τ.μ.

Πραγματικότητα πελάτη 750 τ.μ.

Πραγματικότητα όμορου 955 τ.μ.

Γενικά ο Νομοθέτης δεν θέλει να γίνεται ιδιωτική πολεοδόμηση, δηλαδή δεν μπορεί να χωρίζει κανείς τα οικόπεδα όπως θέλει ιδιωτικά άσχετα με τους τίτλους του. Θα ζητηθεί τεκμηρίωση για το από που προήλθε η αλλαγή (είτε από το Κτηματολόγιο είτε από Συμβολαιογράφο σε περίπτωση μεταβίβασης).

Εσύ, αν θέλεις να είσαι πλήρης στην τεκμηρίωσή σου, θα πρέπει να ελέγξεις τι στοιχεία υπάρχουν στους τίτλους (πλευρές, περιγραφές κ.λ.π.) και να ελέγξεις αν αυτά εφαρμόζονται επιτόπου. Αν δηλαδή η κατάσταση ήταν πάντα όπως είναι σήμερα ή άλλαξε κάποτε και πότε.

Σε κάθε περίπτωση το ΔΓΜ δεν χρειάζεται τεκμηρίωση, η αίτηση όμως θα πρέπει να συνοδεύεται από παλιούς ή νέους τίτλους που να συμπίπτουν με τα αιτούμενα.

Δεν συμπίπτει η περιγραφή των όμορων στο συμβόλαιο του όμορου ιδιοκτήτη. Ενώ μέχρι ενός σημείου συμπίπτει το μοτίβο της οριογραμμής του τοπογραφικού του συμβολαίου του όμορου. Βέβαια αυτό είναι λανθασμένο ως προς το συνολικό τμήμα και την περιγραφή των όμορων και γιατι ο ιδιοκτήτης υπέδειξε λάθος όρια στον μηχανικό..

Posted
On 8/6/2026 at 12:58 PM, tetris said:

Έτσι όπως τα κατάφερε ο όμορος, η μόνη λύση είναι η μεταβίβαση (εικονική?) της εμβαδικής διαφοράς. 

Το σκέφτηκα αλλά η μεταβίβαση όμως δεν απαιτεί αρχικά ΗΤΚ και τοπογραφικά λανθασμένα αρχικά; επίσης στο επίμαχο εδαφικό τμήμα υπάρχει και μικρό κτίσμα με ρευματοδοτηση που ανήκει στον όμορο κι όχι στον κατά το κτηματολόγιο τώρα ιδιοκτήτη. Το οποίο μπερδεύει πολύ τη σύνταξη της ΗΤΚ , τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

καλησπέρα

το παρακάτω μήνυμα πως διορθώνεται?? -Ευχαριστώ πολύ 

Παρατήρηση

Ένα από τα παρακάτω επίπεδα πρέπει να έχει περιεχόμενο:

• Layer AREA_D,AREA_A

edit Τελικά το βρήκα. Αυτό πρέπει να κάνω

image.png.7382ab3b7eb0090d21e6cf451898cc82.png

Edited by ΚΑΝΑ