Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Γενικά ερωτήματα επί αδειών κατεδαφίσεων


Recommended Posts

Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Σε περιοχή που δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής θέλω να εκδώσω άδεια κατεδάφισης αυθαιρέτου κτίσματος. Ο δ/ντης της ΥΔΟΜ, μου είπε πως γίνεται χωρίς την πληρωμή προστίμων. Θα ήθελα να ρωτήσω αν απαιτείται προηγουμένως η έκδοση οικοδομησιμότητας και η συμβολαιογραφική παραχώρηση του ρυμοτομούμενου τμήματος. (το λογικό είναι να μην απαιτείται για κατεδάφιση-και να απαιτηθεί αργότερα όταν θα πας για ανέγερση)  Τέλος θα ήθελα να ξέρω εάν εμπίπτει η περίπτωση μου στο αρθρο που λέει πως δεν απαιτείται έκδοση ο.α. για κατεδάφιση ή αποκατάσταση κατασκευών που έχουν κριθεί οριστικά αυθαίρετες κατά τις ισχύουσες περί αυθαιρέτων διατάξεις. (δες το άρθρο 4 ΝΟΚ- απαιτούνται συνήθως μόνο α) δήλωση ανάθεσης ανάληψης επίβλεψης μηχανικού και β)δήλωση σου περί λήψης μέτρων ασφαλείας - ως "υποδείξεις-οδηγίες" από Υ.ΔΟΜ) 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Σε  εντος οικισμου κατω των 2000 κατοικων θελουμε να κατεδαφιστει ισογειος βοηθητικός χώρος οπου ειναι στο οριο με το γειτονικό οικόπεδο. Κατεδαφίζοντας το κομμάτι αυτο η αποσταση του κτιριου(σε αυτο το σημείο) με το γειτονικό οικόπεδο ειναι 1,60μ (μικροτερο του 2,5μ που εχουν οριο οι οικισμοί).Μπορεί να εκδοθεί αδεια κατεδαφισης και αν ναι υπαρχει προβλημα που το κτιριο δεν τηρεί την υποχρεωση του 2,5μ απο τα πλαγια ορια?

Η Ισογεια κατοικία εφαπτεται με τον ισογειο βοηθητικό χωρο(πλατους 1,60μ) οπου αυτος εφαπτεται στο οριο του οικοπέδου.

post-18822-0-65670600-1444234412_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για να εκδοθεί άδεια κατεδάφισης πρέπει να υποβληθούν στοιχεία νομιμότητας του υφισταμένου.

Τσέκαρε πρώτα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό θα γίνει βάση του 4178 σε άλλο σημείο του κτιρίου, αλλά δεν αφορά το κομμάτι που θέλω να κατεδαφισω (αυτό είναι νόμιμο,υπάρχει στην άδεια).Απλά  προβληματίζομαι (και δε μου φαίνεται σωστο) στο οτι σε περίπτωση κατεδάφισης δεν έχω τα όρια πλέον. Αλλά αυτή η (νομιμη) προσθήκη δεν είναι να παραμείνει...όπως φαίνεται και στη φώτο

Link to comment
Share on other sites

δεν έχει καμιά σχέση η κατεδάφιση αυτή 

με το αν μένει τμήμα μέσα στο Δ

Link to comment
Share on other sites

Αφού το τμήμα αυτό είναι προσθήκη (όπως λες παραπάνω), το παραμένον ήταν προϋφιστάμενο (νομίμως ή μη =>4178) και επομένως βάσει είτε της αρχικής άδειας ή της ρύθμισης του Ν4178 αντιστοίχως, θα παραμείνει.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.