Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ξύλινη στέγη σε υπάρχον δώμα


 
mpirmpili

Recommended Posts

Τώρα για το σενάζ δεν είναι υπερβολή οι συνδετήρες?

 

Οι συνδετήρες εξασφαλίζουν μια στοιχειώδη περίσφιγξη και έναν ικανοποιητικό λόγο Poisson....

 

Επίσης βοηθούν κατασκευαστικά τον διαμήκη οπλισμό να δεθεί επάνω στις 4 γωνίες...

 

Γενικά δεν νοείται σενάζ χωρίς συνδετήρες....

 

Την σύνδεση με την πλάκα δεν γίνεται και με στριφώνια? ή δεν θα είναι αρκετά ισχυρή?

 

Κανονικά για να διαστασιολογήσεις τη βλήτρωση μεταξύ στέγης (μετά των σενάζ) και πλάκας, πρέπει να βρεις τη μέγιστη οριζόντια δύναμη που θα μπορούσε ο άνεμος να ασκήσει επάνω της. Αυτή πρέπει να αναληφθεί από τα βλήτρα και από την τριβή στην διεπιφάνεια μεταξύ κάτου πέλματος σενάζ και πλάκας δώματος (την αγνοούμε τόσο για λόγους αβεβαιότητας για τον συντελεστή τριβής αλλά και για λόγους όχι υπολογίσιμης κατακόρυφης δύναμης που θα δημιουργήσει αντίσταση τριβής).

 

Οπότε καταλαβαίνεις ότι τα στριφώνια απλά αστοχούν. Είναι σαν να κρεμάς επάνω στον τοίχο έναν βαρύ πίνακα από μασίφ πλαίσιο με πινέζες...

Edited by nikoscivil
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τελικά λέω να συνδέσω το σενάζ με την πλάκα με βλήτρα (Φ8 ανά 40 πόντους περίπου) με χρήση ρητίνης. Και όπλιση συνδετήρες Φ8/10 και 4 σίδερα στις γωνίες. Πιστεύω ότι είναι υπεραρκετή η όπλιση. Για ρητίνες μπορεί να μου δώσει κάποιος μία συμβουλή ποια πρέπει να χρησιμοποιήσω?

Link to comment
Share on other sites

Για ρητίνες μπορεί να μου δώσει κάποιος μία συμβουλή ποια πρέπει να χρησιμοποιήσω?

 

Υπάρχουν φτηνές και καλές λύσεις, όπως αυτή της Durostick, η Durostick D-33, η οποία είναι και 2 συστατικών. Έχει και θερμοκρασιακή αντοχή μέχρι και 100 °C, πράγμα που εσύ το θέλεις μιας και εκεί πάνω στη στέγη θα πιάνει μεγάλες θερμοκρασίες το καλοκαίρι...

 

Διάβασε το τεχνικό φυλλάδιο, και προσοχή στην εφαρμογή!....

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όσο αφορά στην εφαρμογή, από όσο ξέρω θέλει πολύ καλό καθάρισμα για να φύγει η σκόνη. Προσωπικά, αυτό που κάνουμε είναι να φυσάμε την σκόνη με ένα λάστιχο που βάζω μέσα στην τρύπα. Συνάδερφος μου έχει πει ότι καθαρίζει τις τρύπες με νερό. Αλλά αν είναι έτσι ειδικά στις κατακόρυφες οπές δεν πρέπει με κάποιον τρόπο να απομακρυνθεί τελείως οποιοδήποτε νερό που έχει απομείνει πριν την εφαρμογή της ρητίνης? Μπορείτε να μου πείτε τι κάνετε εσείς?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γιατί πρέπει τα ζευκτά να στερεωθούν πάνω στο διάζωμα δεν το καταλαβαίνω.

Στήριξε τα κατευθείαν στην πλάκα του δώματος με ξύλινους ορθοστάτες που θα ξεκινούν από ύψος 0,20μ στα άκρα, στα οποία δεν θα κατασκευάσεις διάζωμα από Ο/Σ και διατμητικούς ήλους και και και, αλλά απλού τουβλάκι για να "κλείσει" ο χώρος της στέγης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη βοήθειά σας. Προσπαθώντας να εκδώσω άδεια για προσθήκη στέγης σε υπάρχουσα πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα διώροφης οικοδομής, εκτός από τους ξυλότυπους της στέγης και τους υπολογισμούς από το πρόγραμμα μου ζήτησαν να κάνω έλεγχο επάρκειας για το υφιστάμενο, ότι μπορεί δηλαδή η υπάρχουσα πλάκα να φερει τα φορτία της στέγης. Δυστυχώς μελέτης υπάρχοντος δεν υπάρχει καθώς ο όροφος είναι αυθαίρετος!!!! Τι θα μπορούσα να γράψω στην τεχνική έκθεση μου για να ξεπεράσω αυτό το εμπόδιο???

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τα δεδομένα που θα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τον έλεγχο υπάρχοντος μπορούν να προέλθουν από:

 

i) τα σχέδια (εδώ δεν υπάρχουν)

ii) είτε από υπομνήματα σχεδίων (κανά πρόχειρο σκιτσάκι ή σκαριφηματάκι που χρησιμοποιούσαν τότε οι μάστορες για να σιδερώσουν)

iii) από στοιχεία που έχουν προσδιοριστεί από δοκίμια

iv) από στοιχεία που έχει εύλογα θεωρήσει η κρίση του Μηχανικού

 

Κάτι άλλο...τους ξυλότυπους της στέγης και τους υπολογισμούς από το πρόγραμμα, δεν τους κάνει το πρόγραμμα, αλλά ο Μηχανικός ο οποίος το μελετά, το υπογράφει και το σφραγίζει...

 

Και να μη σου τα ζητούσαν δηλαδή, εσύ δε θα έπρεπε αυτή τη δουλειά να την κάνεις μόνος σου πριν βγάλεις την άδεια? Δεν θα έπρεπε να σχηματίσεις μία άποψη αν μπορεί να φέρει τα φορτία ή όχι?....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.