Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συζήτηση γενικά περί ΚΕΝΑΚ


katrmp

Recommended Posts

ως ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΑ, με U = 0

 

dib, δηλ. μπαίνει ως μεσοτοιχία, με U=0, μηδενικές σκιάσεις κ συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα γ, β, εμβαδόν, κτλ.;

 

 

Μαζί γράφαμε tsx

Edited by γ.ταφ
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

zio7 προφανως δεν αναφερεσαι σε ιδιωτες πελατες, αλλα για συναδελφους ή μεσιτες. Αδυνατω να πιστεψω πως σε πηρε τηλεφωνο ιδιωτης και σου ειπε για κατηγορια Β με 50€ σε ενα απογευμα!!!!

Οχι tzeno να το πιστέψεις. Εμένα μου έτυχε, και μάλιστα πριν ένα χρόνο που δεν ήμασταν πολλοί οι επιθεωρητές, να με πάρει φίλος, ο οποίος ήθελε να του το φτιάξω εγώ το ΠΕΑ, Κυριακή μεσημέρι για να του το δώσω Δευτέρα μεσημέρι. Και όταν του είπα ότι είναι αδύνατον, αναγκαστικά ψάχτηκε αλλού και βρήκε κάποιον "συνάδελφο" που του το έφτιαξε σε μισή μέρα με τα μισά χρήματα. Και ήταν 150τ.μ. κατάστημα και όχι διαμέρισμα...

 

Στις αρχές του ΚΕΝΑΚ, σε διάλειμμα ενός σεμιναρίου, ο Λάσκος μας είχε πει ότι ο ίδιος, που είναι εκ των συντακτών του ΚΕΝΑΚ, μπορεί να κάνει ΜΟΝΟΣ του, maximum 15 ΠΕΑ διαμερισμάτων το μήνα!!

 

Αν ο Λάσκος θέλει κατά μ.ο. 1,5 ημέρα για ένα ΠΕΑ διαμερίσματος, τότε αντιλαμβάνεστε όλοι, τι μούφα και μπαλαμούτι γίνεται στα ΠΕΑ. Γίνεται ακριβώς αυτό που γινόταν με τις μελέτες θερμομόνωσης. Αλλάζανε τα ονόματα και τις διευθύνσεις και βάζανε την ίδια μελέτη για κάθε κτίριο.

 

Το σίγουρο είναι ότι αν δεν ανακληθούν ΠΕΑ, ώστε να γίνει ντόρος, άκυρα συμβόλαια, νέα έξοδα κλπ, δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτό το εμπόριο ΠΕΑ.

 

Και κάτι τελευταίο, η ΕΥΠΕΝ πρέπει να ελέγχει και το αν για κάθε ΠΕΑ εκδίδεται ΑΠΥ στην τιμή που δηλώνεται μέσα στο σύστημα. Διότι μου φαίνεται ότι για τα €50 δεν χαραμίζεται φύλλο από μπλοκάκι σε καιρούς που όλοι χρωστάνε...

 

Και δεν είναι δύσκολο να ανεβάσεις εντός μια προθεσμίας τα ΑΠΥ στο σύστημα όπως όλα τα άλλα...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ αν και καλό είναι να μπαίνει σαν μεσοτοιχία γιατί διαφορετικά δεν έχει λόγο ύπαρξης το εν προκειμένω πεδίο.

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω από τις "Διευκρινήσεις" της βοήθειας του προγράμματος:

"Οι αδιαφανείς επιφάνειες ενός κτιρίου που βρίσκονται σε επαφή με όμορα κτίρια τα οποία είναι κατά σύμβαση θερμαινόμενα (π.χ. κατοικίες , γραφεία, κ.ά.), δεν λαμβάνονται υπόψη στους υπολογισμούς της ενεργειακής απόδοσης, αλλά μόνο στον έλεγχο του μέγιστου επιτρεπόμενου μέσου συντελεστή θερμοπερατότητας Um, και ορίζονται σαν "ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΑ" στην οθόνη των Αδιαφανών επιφανειών του Κελύφους (σε επαφή με το εξωτερικό αέρα). Σε περίπτωση τμήματος κτιρίου (π.χ. διαμέρισμα) οι τοίχοι σε επαφή με όμορα κτίρια καθώς και με τα υπόλοιπα θερμαινόμενα τμήματα του ίδιου κτιρίου δεν ορίζονται, αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν απαιτείται και κατά συνέπεια δεν γίνεται ο έλεγχος του Um".

 

dib, δηλ. μπαίνει ως μεσοτοιχία, με U=0, μηδενικές σκιάσεις κ συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα γ, β, εμβαδόν, κτλ.;

Τα μόνα που μπορείς να συμπληρώσεις είναι μια περιγραφή και το εμβαδόν. Τίποτε άλλο. Όλα τα υπόλοιπα κελιά είναι ανενεργά.

http://mesotoixia.png

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

pano, όταν περνάω τους τοίχους και έχω έναν απο αφτούς, επιλέγω ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΑ και ακυρώνει ολα τα κελιά εκτός απ εμβαδό, γ και β

 

όπως δείχνεις στο πινακάκι σου

 

εντάξει εγω το ανέφερα για διευκόλυνση στη συνάδελφο για να δείξει οτι ο τοίχος αυτός είναι σε επαφή με όμορο

Link to comment
Share on other sites

@DEMETRIOS

Και γιατί να μην κόβουν ΑΠΥ για 50€; Το χαρτί απ' το μπλοκάκι θα λυπηθούν; Εδώ ξεφτιλίζουν τα πάντα και θα κολλήσουν σ' αυτό; Δεν νομίζω πως η υποβολή (σκαναρισμένων) ΑΠΥ θα βελτιώσει την κατάσταση. Άλλωστε από τότε που ξεκίνησε το buildingcert να ζητά Α/Α και συμφωνηθείσα αμοιβή φαίνεται τι έχει κόψει ο καθένας.

Κατά τ' άλλα συμφωνώ με αυτά του #93 και με αυτά του #107.

 

Πάντως, μόνο άμοιροι ευθυνών δεν είναι οι ιδιοκτήτες. Και κάτι ακόμα. Δεν είναι ότι δεν γνωρίζουν σχετικά με τη χρησιμότητα της ενεργειακής επιθεώρησης. Είναι ότι πολύ απλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να γνωρίζουν, δεν ενδιαφέρονται να μάθουν. Τρόπους να ενημερωθούν, μπορούν να βρουν και μια χαρά κι από μόνοι τους. Κι ούτε χωράνε δικαιολογίες ότι φταίνε τα κανάλια κι κάθε είδους Παραδιάδες. Για ένα σωρό αλλά πράγματα ρωτάνε, ψάχνουν παίρνουν και δέκα γνώμες, το κοσκινίζουν γενικά.

Όπως και διαφωνώ με την τοποθέτηση για το παρ-εμπόριο, γιατί στην Ελλάδα όλοι -μα όλοι- γνωρίζουν πολύ καλά δυο σοφές κουβέντες: "Ό,τι πληρώσεις παίρνεις" και "Το φτηνό το κρέας, τα σκυλιά το τρώνε".

Link to comment
Share on other sites

zio7 προφανως δεν αναφερεσαι σε ιδιωτες πελατες, αλλα για συναδελφους ή μεσιτες. Αδυνατω να πιστεψω πως σε πηρε τηλεφωνο ιδιωτης και σου ειπε για κατηγορια Β με 50€ σε ενα απογευμα!!!!

 

Όχι ακριβώς σε ένα απόγευμα, αλλά σου λένε 1-2 μέρες το πολύ, με 50€ και να είναι Β ή το πολύ Γ.... Μου το ζήτησε συγγενής μου, που το άκουσε από γείτονα. Εννοείται ότι την δουλειά την πήρε ο "συνάδερφος" που έτσι έκανε και του γείτονα!

 

Μπορεί οι πολίτες να μην έχουν άμεση ευθύνη, αλλά θα έπρεπε να γίνουν ανακλήσεις και ότι συνεπάγεται αυτών και να δώσουν (πάλι) δουλειά στους δικηγόρους, ώστε να κυνηγήσουν τον μηχανικό.

 

Μόνο εάν ακουστούν τέτοια "μέτρα" θα έχουμε ΟΛΟΙ (μηχανικοί και ιδιοκτήτες) την "εικόνα" της αμοιβής κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά μην τρελλαθούμε..1 ΠΕΑ διαμερίσματος το βγάζεις ανετότατα σε μία μέρα...Νταξ, είπαμε.

 

Από την άλλη Πάνο οι ιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρονται να μάθουν γιατί στην ουσία τους είναι αδιάφορο...Ο άλλος νοικιάζει..Τι τον νοιάζει πόσο θα πληρώνει θέρμανση ο νοικάρης....Ο ίδιος δεν πρόκειται να μείνει εκεί...

Αυτές είναι σαχαμάρες της πράσινης Τίνας....Εδώ πάμε για χρεοκόπα η πράσινη ανάπτυξη μας μάρανε...

Ετσι σκέφτονται όλοι μα όλοι που έχω κάνει ΠΕΑ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.