Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση γενικά περί ΚΕΝΑΚ


katrmp

Recommended Posts

Στο κτίριο. Όντως δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα, αλλά όπως και να έχει, είναι χοντρό λάθος.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

στην περιοχή κτίριο η ευεπεν το θεωρεί μεγαλύτερη απάτη, κι ας μην αλλάζει ευτυχώς τα απότελέσματα , διότι έβαζαν άλλα τ.μ έξω να φαίνονται και άλλα στην ζώνη. Βέβαια εδώ επειδή είναι τα μισά φαίνεται το μπέρδεμα που έχει γίνει

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα σας,μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω σχετικά με τα ενεργειακά πιστοποιητικά.όταν λοιπόν μια πλευρα διαμερισματος η οποια σ ενα κομματι ο τοιχος συνορευει με αλλο διαμερισμα ,δεν το λαμβανω καθολου υποψιν??και σε τοιχο σ επαφη με τον εξωτερικο παιρνω καποια στανταρ συντελεστες??

Link to comment
Share on other sites

Στο 1ο ερώτημα, μπορείς να μην το λάβεις υπόψη σου ή να το περάσεις στη γραμμή του ΤΕΕ και να βάλεις U =0 (αδιαβατική επιφάνεια)

 

Στο 2ο, παίρνεις τιμές απο την ΤΟΤΕΕ 1, ανάλογα με το πότε (έτος) ειναι ολοκληρωμένο το κτήριο ή τμήμα κτηρίου

Link to comment
Share on other sites

θα ηθελα να κανω αλλη μια ερωτηση ,για πολλους ισως ειναι γελοια αλλα ειναι το πρωτο πεα που κανω.στις επιφανειες σε επαφη με το εδαφος,απο κατω εχω ανοικτη πυλωτη,η αδεια ειναι προ του 80 αρα πηρα το εμβαδον κανονικα οσο ειναι του διαμερισματος,σαν U πηρα 2.75 απο πινακα 3.4β απο το τεε1 (δαπεδο επανω απο πυλωτη )σωστα?κ. βαθος η α.βαθος ξεμπερδεψτε με τι παιρνω?ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Τα βάθη α.κ αν εννοείς αυτά υπολογίζονται μόνο για αδιαφανή σε επαφή με το έδαφος. Εσύ έχεις δάπεδο προς εξωτ. αέρα άρα δεν τα χρειάζεσαι.

Link to comment
Share on other sites

'Εχω την εξής περίπτωση. Κτίριο με κάλυψη ας πούμε χοντρικά 100 τ,μ. Πήγα και είδα ισόγειο κατάστημα 100 τετραγωνικά, γραφεία σε πατάρι 100 τετραγωνικά και υπόγειες αποθήκες που επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα 100 τ.μ επίσης.

Ο ιδιοκτήτης θέλει το ΠΕΑ γιατί νοίκιασε το μισό ισόγειο ας πούμε 50 τ.μ. και μέρος του παταριού ας πούμε 60 και μέρος του υπογείου επίσης. Για χρήση απότι κατάλαβα και είδα από το συμφωνητικό μάλλον γραφείο.

Εγώ τώρα τί ΠΕΑ θα βγάλω. Με τα τετραγωνικά, τη χρήση και τις εξωτερικές επιφάνειες του μαγαζιού που ΘΑ χωριστεί; Και αν ΔΕΝ;

Σκέφτομαι να βγάλω ΠΕΑ για αυτό που είδα; ΜΘΧ το υπόγειο και δύο θερμικές ζώνες ισόγειο κατάστημα και πατάρι τα γραφεία. 

Ωστόσο με προβληματίζει τόσο η ασυμφωνία μεταξύ ΠΕΑ και συμφωνητικού, όσο και το θέμα ότι η χρήση του ΠΕΑ μου δεν θα συμβαδίζει με τη νέα χρήση. 

Τί λέτε;

Link to comment
Share on other sites

η κλασσική απάντηση είναι να γίνουν πρώτα οι εργασίες για διαχωρισμό, και να κάνεις το ΠΕΑ μετά

πάντως όσον αφορά στην χρήση, φαντάζομαι ότι τα γραφεία θα εξυπηρετούν το κατάστημα ( ;;;; ), οπότε εγώ θα επέλεγα ως κοντινότερη χρήση αυτή του καταστήματος

για τις ζώνες και τα ΜΘΧ, όπως τα λες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.