Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συζήτηση γενικά περί ΚΕΝΑΚ


katrmp

Recommended Posts

Υπάρχει thread για ερωτήσεις ιδιωτών  ,αλλά σε γενικές γραμμές , η κλάση,  καθορίζει πόσο ενεργοβόρα ειναι η καθε κατοικία και δεν εχει σχέση με το είδος και πολύ περισσότερο με την ποιότητα των υλικών.

Μπορεί να είναι κλάση Α πχ και με αέριο , και με πετρέλαιο κλπ.

Μόνο ένας μηχανικός της εμπιστοσύνης σου θα σε συμβουλέυσει για το αν η ενεργειακή κλάση του ακινήτου ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα , και για την ποιότητα της κατασκευής.

 

Μονο εταιρία πιστοποιημένη για μέτρηση κατα ISO με θερμοροομέτρο συμβουλέυσει για το αν η ενεργειακή κλάση του ακινήτου ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!!! 

Edited by Ροδοπουλος
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτό που λέει ο κ. Ροδόπουλος είναι σωστό.

Έχει προβλεφθεί στον ΚΕΝΑΚ, ΤΟΤΕΕ.

Κατά την έκδοση του ΠΕΑ μετά τη ΜΕΑ λαμβάνονται υπ' όψη τα τιμολόγια, δελτία αποστολής, πιστοποιήσεις των υλικών (εδώ περιλαμβάνεται η εταιρία που έχει δώσει το πιστ για κάθε υλικό). Εφόσον ο επιθεωρητής έχει αυτά και τα χρησιμοποιεί (είτε μιλάμε για το κέλυφος πχ λ υλικού, είτε για τα συστήματα και βαθμούς απόδοσης και επίδοσης) η ενεργειακή κατάταξη του ακινήτου είναι αξιόπιστη.

 

Όταν λέω τα χρησιμοποιεί με βάση τις πιστοποιήσεις και τα τιμολόγια για παράδειγμα υπολογίζει εκ νέου τις στρώσεις μιας τοιχοποιίας για την εύρεση του U και δεν χρησιμοποιεί το U της ΜΕΑ.

 

Εάν κατά το ΠΕΑ χρησιμοποιούνται οι θεωρήσεις των ΤΟΤΕΕ τότε δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Θεώρηση είναι για μένα και οι συντελεστές θερμοπερατότητας της μελέτης (τους οποίους κατά κανόνα δεν αμφισβητούμε ούτε σε ΚΕΝΑΚ ούτε σε μελέτη από τον ΚΘΚ βάση ΤΟΤΕΕ) καθώς προέκυψαν κατά το σχεδιασμό και όχι από πραγματικά δεδομένα (τι τοποθετήθηκε).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το υπολογισμό της θερμικής ισχύος Pgen. Ο υπολογισμός της εξαρτάται από την επιφάνεια του κτιρίου Α και την παροχή νωπού αέρα V'.

Σε περίπτωση ενεργειακής επιθεώρησης διαμερίσματος πολυκατοικίας το Α και το V' αφορούν την επιφάνεια και την παροχή του νωπού αέρα ολόκληρης της πολυκατοικίας ή του διαμερίσματος.

Ευχαριστώ.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Παρακαλώ   θα  ήθελα να ρωτήσω   για  ΠΕΑ      ενοικίασης   ενός  διαμερίσματος   που  έχει  δικιά της και  μια   αποθήκη   στο  υπόγειο  της  πολυκατοικίας     χρειάζεται  ΠΕΑ  και για  την  αποθήκη  (ανεξάρτητο  ΠΕΑ  για  την  αποθήκη  ή  μαζί  στο  ίδιο   ΠΕΑ    του  διαμερίσματος)

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Όχι ... μόνο το διαμέρισμα !

Αν η αποθήκη ακουμπούσε στο διαμέρισμα θα έπρεπε να τη συμπεριλάβεις κι αυτή στα συνολικά τμ αλλά θα τη θεωρούσες μθχ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημερα..για αδειοδοτηση ισογειας κατοικιας με σοφιτα (χωρος κυριας χρησης) η οποια καταλαμβανει το 50% του ισογειου, το οποίο ισόγειο είναι μικρότερο των 50 τμ θα πρέπει να γίνει ΜΕΑ;; 

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.