Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

bababoulas

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα παρακαλώ τις απόψεις σας σε ένα θέμα που με απασχολεί.

Εν συντομία, σκέφτομαι να "χτυπήσω" την πόρτα μίας εταιρίας η οποία διαπιστεύεται από Ε.Σ.Υ.Δ. στο iso 17025 και πιστοποιείται στο iso 9001. Η σχέση μου με τα δύο αυτά πρότυπα είναι το ότι στην προηγούμενη εργασία μου είχα διαπιστευτεί και πιστοποιηθεί και εργαζόμουν βάσει αυτών των προτύπων. Σκεφτόμουν να παρακολουθήσω τα σεμινάρια που οργανώνουν γνωστοί φορείς σχετικά με αυτά τα δύο πρότυπα, ώστε να έχω ένα προβάδισμα από θέμα γνώσεων και "βιογραφικού".

Τα σεμινάρια σχετικά με το iso 9001 χωρίζονται σε δύο επίπεδα, <<εσωτερικού επιθεωρητή >> και <<επικεφαλής επιθεωρητή>> και δεν γνωρίζω ποιο είναι το καταλληλότερο για την περίπτωσή μου. Νομίζω πως του εσωτερικού επιθεωρητή θα με κάλυπτε σε αυτή τη περίπτωση.

Το θέμα είναι πως στην περίπτωση που δεν καταφέρω την συνεργασία με την εταιρεία τότε ποία η αξία του σεμιναρίου αυτού στην αγορά εργασίας; Θα μπορούσα να εργαστώ ως ελ. επαγγελματίας και σε ποιόν τομέα; Θα μπορούσα λ.χ. να έπαιζα τον ρόλο του συμβούλου ποιότητας σε κάποια επιχείρηση, είτε να σχεδίαζα κάποια συστήματα; Αρκεί όμως η πιστοποίηση του εσωτερικού επιθεωρητή ή χρειάζεται να παρακολουθήσω το άλλο σεμινάριο και να πιστοποιηθώ ως επικεφαλής επιθεωρητής; Επίσης για να δραστηριοποιηθείς ως επικεφαλής, φαντάζομαι, μπορείς μόνο ως συνεργάτης ενός φορέα, σωστά ;

Γενικά υπάρχει κίνηση και απορροφησιμότητα σε αυτό το κομμάτι; Υπάρχουν στεγανά στο τι πρώτο πτυχίο κατέχει ο επιθεωρητής; Πάντα μιλάω με την προϋπόθεση πέραν της παρακολούθησης των σεμιναρίων να πάρω και την πιστοποίηση του επικεφαλής ή εσωτερικού επιθεωρητή από τον IRCA.

Σχετικά με το iso 17025 έχω βρει σεμινάρια μόνον για την ανάλυση του, τα οποία νομίζω με καλύπτουν στον σκοπό που έχω, αν γνωρίζετε όμως κάτι παραπάνω θα χαιρόμουν να το ακούσω.

Συγγνώμη για το μακροσκελές αλλά ψάχνω κάποιες κατευθυντήριες γραμμές και δεν γνωρίζω άτομα τα οποία να ασχολούνται με αυτόν τον τομέα.

Κάθε πληροφορία επί του θέματος είναι ευπρόσδεκτη και θα μου φανεί ιδιαιτέρα χρήσιμη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντησή σας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.