Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τη Δευτέρα επανέρχεται η τροπολογία για την ένταξη του ΕΟΠΥΥ


ilias

Recommended Posts

Έπειτα από έντονο παρασκήνιο και με τις γραμμές των συγκυβερνώντων κομμάτων -και κυρίως του ΠΑΣΟΚ- να «σπάνε», η τροπολογία για την ένταξη ορισμένων από τα αποκαλούμενα «ευγενή» Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ απορρίφθηκε την Τετάρτη με πλειοψηφία 143 «όχι», έναντι 136 «ναι» και 14 «παρών».

 

Το πολυνομοσχέδιο με τα εργασιακά και την τροπολογία για την ένταξη Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ θα κατατεθεί τη Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό η ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη. Την ίδια ώρα σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται ηΈνωση Συντακτών και τα σωματεία των ΜΜΕ με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

 

Η ψηφοφορία θρίλερ και το αποτέλεσμα της που συνιστά την πρώτη κοινοβουλευτική ήττα της τρικομματικής κυβέρνησης, προκάλεσε τριγμούς στα κόμματα και πανηγυρισμούς στους εκπροσώπους του Τύπου που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι καθώς η τροπολογία περιλάμβανε και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, όπως και τα Ταμεία δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, και άλλων.

 

Η τροπολογία καταψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, καθώς και 23 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ακολούθησαν την επίσημη «γραμμή», ενώ υπερψηφίστηκε από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έναν της ΔΗΜΑΡ, που διαφοροποιήθηκαν από τα κόμματά τους. Στους δέκα απόντες περιλαμβάνονταν και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που ήταν μεν στη Βουλή, αλλά δεν ψήφισαν.

 

Τα κυβερνητικά κόμματα αλληλοκατηγορούνται για τους χειρισμούς που προηγήθηκαν της αιφνιδιαστικής κατάθεσης της τροπολογίας, αλλά και για τη στάση που τήρησαν οι βουλευτές τους στην ψηφοφορία.

 

Από την πλευρά της ΝΔ ισχυρίζονταν ότι υπήρξε πρόθεση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα να αποσύρει την τροπολογία, κάτι, ωστόσο, που δεν έγινε την τελευταία στιγμή, επειδή «το ΠΑΣΟΚ απείλησε ότι θα καταψηφίσει συνολικά το νομοσχέδιο».

 

Το ΠΑΣΟΚ διέψευδε αυτούς τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα και η εντύπωση που είχαν ήταν ότι θα αποσυρόταν η τροπολογία για να ξανασυζητηθεί.

 

Γι΄ αυτό, άλλωστε, μεσούσης της ψηφοφορίας, ο βουλευτής του Κινήματος και στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Πάρης Κουκουλόπουλος ζήτησε να προηγηθεί η δική του ψήφος για να γίνει γνωστή η «γραμμή» του κόμματος που ήταν κατά της τροπολογίας.

 

Στο μεταξύ ο βουλευτής Επικρατείας κ. Πύρρος Δήμας είχε υπερψηφίσει, ματαίως επιχειρούσε να αλλάξει την ψήφο του. «Ναι» ψήφισε αμέσως μετά και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ η πρωτοβουλία του κ. Κουκουλόπουλου αντί να κατευνάσει τα πνεύματα, προκάλεσε έκρηξη μεταξύ των βουλευτών του κόμματός του.

 

Έτσι πήγαν στο «ναι» οι κύριοι Μάρκος Μπόλαρης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιώργος Ντόλιος, Αχμέτ Χατζηοσμάν και η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη. «Ναι», επίσης, ψήφισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από το κόμμα του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση πάντως η τροπολογία θα «επιστρέψει» την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα , πιθανόν ελαφρώς τροποποιημένη.

 

Πηγή: Πρωτο ΘΕΜΑ online

 

Πατήστε εδώ να διαβάσετε την πλήρη παρουσίαση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως αν και το εν λόγω άρθρο μιλάει ότι η τροπολογία που καταψηφίστηκε αφορούσε και το δικό μας ταμείο, εν τούτοις σχεδόν σε όλα τα ειδησιογραφικά sites αναφέρεται η καταψήφιση μόνο για το ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

 

Αν μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει καλύτερα...........ευπρόσδεκτο.

Link to comment
Share on other sites

τα λαμόγια των ΜΜΕ θα επωφεληθουν πάλι? φυσικό είναι αφού τα ΜΜΕ προβάλουν αυτούς που ψηφίζουν τις τροπολογίες , από αυτους αναδικνύοντΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥς ΧΑΙΔΕΨΟΥΝ???

Link to comment
Share on other sites

Μίλησα σήμερα με ελεγκτή γιατρό του τσμεδε στη Θεσ/νικη. Μου είπε :"τελικά δεν μπήκαμε.Αυτό ισχύει για σήμερα, ίσως και αύριο. Από Δευτέρα όλα είναι και πάλι στον αέρα."

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά ήταν μόνο για το ΕΤΑΑ η τροπολογία, και τελευταία στιγμή μπήκε και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Κι έτσι έγινε εμπλοκή.

Link to comment
Share on other sites

η τροπολογία μας περιλαμβανε ολους (δικηγοροι - γιατροι - μηχανικοι) και μπηκαν τσοντα τελευταια στιγμη οι δημοσιογραφοι

Link to comment
Share on other sites

Απλώς είναι θέμα χρόνου. Και στον ΕΟΠΥΥ θα πάμε και το 2% κ.λπ. υπέρ ΤΕΕ θα καταργηθεί.

 

Μέσα σε μια - δύο εβδομάδες θα έχουν λήξει όλα.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τη Δευτέρα που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο θα δούμε το από πότε θα μπούμε και εμείς στην μαύρη τρύπα.

Το θέμα είναι ότι αργά ή γρήγορα θα μπούμε.

Αλλά κανείς δεν έχει βρεθεί να μας ενημερώσει τι θα ισχύει.

Δλδ σε ποιους γιατρούς θα μπορούμε να πάμε, τι θα πληρώνουμε, αν πάμε σε γιατρούς χωρίς ραντεβού μέσω ΕΟΠΠΥ άμα μποτρούμε να πάρουμε τα 20€ κτλ, ποιοι θα μας γράφουν φάρμακα κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά να ρωτήσω κάτι αφελές; (γιατί δεν έχω ιδέα). Όταν μπούμε στον ΕΟΠΥΥ οι εισφορές μας θα μειωθούν ώστε να ισοσκελιστούν οι εισφορές όλων των ταμείων ή εμείς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας;

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.