Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαίωση Μηχανικού του Ν.4014/11 εκτός συστήματος ΤΕΕ


GEOPETH

Recommended Posts

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 211/Α/31.10.2012 η τροποποίηση της παρ. 16 του άρθρου 49 του ν. 4030/2011: «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις (Α' 249)».

 

Το Άρθρο 1 παρ. 2, 3 και 4 αναφέρουν:

 

2. Σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών του πληροφοριακού συστήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, οι βεβαιώσεις των μηχανικών που προβλέπονται στο άρθρο 23 παρ.4 του ν. 4014/2011, ως τροποποιήθηκε και ισχύει, εκδίδονται και υπογράφονται από τον αρμόδιο Μηχανικό χωρίς μοναδικό αριθμό και κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη σχετική διάταξη και προσαρτώνται στα συμβόλαια.

 

3. Στη σχετική βεβαίωση σημειώνεται και μόνο γράφεται η επισήμανση «Εκδίδεται από το Μηχανικό λόγω αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών του

πληροφοριακού συστήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Τα στοιχεία της βεβαίωσης θα καταχωρηθούν στο πληροφοριακό σύστημα, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 4014/2011 και την παρ. 16 του άρθρου 49 του ν. 4030/2011, εντός προθεσμίας 2 μηνών από την έκδοση». Για τη συγκεκριμένη επισήμανση γίνεται ειδική μνεία στη συμβολαιογραφική πράξη.

 

4. Η αναστολή λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση από τη σχετική

ανακοίνωση του αρμοδίου οργάνου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος η οποία αναρτάται υποχρεωτικώς ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδες του Υπουργείου

Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ή και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με ευθύνη των αρμοδίων υπηρεσιών.

 

Κατεβάστε το ΦΕΚ 211/Α/31-10-2012

 

Σχόλιο επί της είδησης: Τα κατάφεραν τελικά να ξεπεράσουν και αυτό το εμπόδιο.

 

Εδώ ξεπουλάνε τη χώρα σ΄εμάς θα σταματούσαν.

 

Click here to view the είδηση

Edited by GEOPETH
Link to comment
Share on other sites

Το κατέβασα... Τώρα κατάλαβα το "φάουλ"... Σόρυ παιδιά... Θα τους μπλοκάρω κι εγώ... Θα περιμένω το σύστημα του ΤΕΕ...

(α... ξέχασα... αν μπορείτε, αφαιρέστε και το -1 που μού βάλατε... ευχαριστώ, και συγγνώμη...)

(Υ.Γ.: thanx dimitris GM...)

  • Upvote 4
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Τα στοιχεία της βεβαίωσης θα καταχωρηθούν στο πληροφοριακό σύστημα, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 4014/2011 και την παρ. 16 του άρθρου 49 του ν. 4030/2011, εντός προθεσμίας 2 μηνών από την έκδοση.

 

Και αν το σύστημα παραμείνει κλειστό για 3 μήνες? Έχουμε πάτημα στο να μην δίνουμε βεβαιώσεις. Δεν θα παρανομήσω εγώ επειδή βιάζεται να κάνει τη δουλειά του κάποιος συμβολαιογράφος.

Link to comment
Share on other sites

.....μα το θεμα....δεν ειναι

 

ουτε πως να βρεθουν υποδείγματα για "χειρόγραφες" βεβαιωσεις

...ούτε ποια θα ειναι η ισχυ των "χειρόγραφων" μετα απο 2 μήνες...

 

Το θεμα ειναι να μην δοθουν ούτε οι "χειρόγραφες"

 

+1

αυτα να τακουν οι ''συναδελφοι''

Edited by akius
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν υπάρχει συναδελφικότητα μεταξύ μας...Ο καθένας θα κοιτάξει να πάρει τα 100-200 € με μια χειρόγραφη βεβαίωση κάνοντας τα χατίρια του κάθε συμβολαιογράφου, χωρίς να σκεφτεί ότι μετά από μερικές μέρες μπορει με μια παρομοια "Πράξη Νομοθετικου Περιεχομένου" να αφαιρεσουν και αλλα δικαιώματα του κλάδου μας. Ειλικρινά ζηλεύω άλλους κλάδους, που στέκονται σαν μια γροθιά έναντι του κοινού συμφέροντος!!!

 

Υ.Γ. 1. Δεν έχει σημασία αν πρόσκαιρα έχουμε μία ευμάρεια ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοι ζορίζονται...αργά ή γρήγορα η ανέχεια θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα.

 

Υ.Γ. 2. Οι τεχνολόγοι μηχανικοί δεν τους απασχολεί η συγχώνευση του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ, ούτε η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών γιατί πολύ απλά όσοι είναι ενγεγραμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ μπορούν εύκολα να γραφτούν στο ΤΕΒΕ. Ο αγώνας είναι δικός μας, εμείς τουλάχιστουν πρέπει να αντισταθούμε!!

Link to comment
Share on other sites

+2

στον gp 1

 

για την άμεση διόρθωση τού, απο προφανή παραδρομή, λαθους

 

καλη συνεχεια

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.