Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επεξήγηση λεβητοστασίου


lenaki85

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι.

 

Σε ΠΕΑ διαμερίσματος πολυκατοικίας βρήκα το παρακάτω λεβητοστάσιο στο οποίο έχω τις εξής απορίες:

 

1. Είναι μονοσωλήνιο το σύστημα ?

2. γιατί έχει 2 κυκλοφορητές ?

3. Στην τελευταία και προτελευταία φώτο το μάυρο κουτί πανω στον κυκλοφορητή είναι ηλεκτροβάνα ? Έχει 2 κυκλοφορήτες και 2 ηλεκτροβάνες δλδ ?

4. Τα διαμερίσματα είναι αυτόνομα μου ειπε ο ιδιοκτήτητης. αν δεν δεν μου το έλεγε αυτό συνεπάγεται και από το γεγονός ότι υπάρχουν οι ηλκετροβάνες ? Αυτες μαρτυρούν ότι πρόκεται για αυτόνομο σύστημα ή αυτό εξαρτάται και από το μονοσωλήνιο δισωλήνιο ?

 

5. Υπάρχει κάτι αλλο σε αυτό το σύστημα που πρέπει να προσέξω ?

post-9582-0-85836400-1352105759_thumb.jpg

post-9582-0-48709800-1352105921_thumb.jpg

post-9582-0-25855800-1352106973_thumb.jpg

post-9582-0-62636400-1352107180_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 83
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το αν το σύστημα είναι μονοσωλήνιο ή δισωλήνιο, δεν σε απασχολεί. Έχεις δύο διαμερίσματα, το καθένα με τον κυκλοφορητή του και την ηλεκτροβάνα του. Δηλαδή ηλεκτροβάνα+κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων πρέπει να είναι αυτά "τα μαύρα κουτιά" και ο σερβομηχανισμός επάνω. Αντιστάθμιση δεν φαίνεται να έχει, ανεπαρκώς μονωμένο δίκτυο διανομής. Αυτά.

Όλα τα λεφτά είναι η ταινία συσκευασίας στη μόνωση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

panos-vicious ξεχασα να αναφέρω ότι η πολυκατοικία έχει 14 διαμερίσματα και όχι 2.

Δηλαδή : θα αθροίσω την ηλεκτρική ισχύ των κυκλοφορητών, των ηλεκτροβάνων και του καυστήρα και θα την βάλω στις βοηθητικές μονάδες (πρώτα βεβαια θα μοιράσω την ισχύ δια τα χιλιοστά θερμανσης του διαμερίσματος που μελετάω. )

Απλα με μπέρδεψε το ότι είχε 2 κυκλοφορητές και δυο ηλετροβάνες ? Για ποιο λόγο αλήθεια ? Δεν θα μπορούσε να τα έχει μονά και τα δύο ?

Το αν ειναι μονοσωλήνιο ή δισωλήνιο το σύστημα σε μια πολυκατοικία δεν με απασχολέι πουθενά στο ΠΕΑ ? Δεν εξάγεται κανένα συμπερασμα από αυτο ?

Αυτά εν ολίγοις ?

Link to comment
Share on other sites

Λες πως εκδίδεις ΠΕΑ για ένα μόνο διαμέρισμα από τα 14.

 

Όπως τα περιγράφεις, καταλαβαίνω πως κάθε ζευγάρι (κλάδος) σωλήνων και κάθε κυκλοφορητής εξυπηρετεί μια ομάδα διαμερισμάτων, ας πούμε 7. Το πόσα πραγματικά εσύ το ξέρεις.

Αν είναι δισωλήνιο ή μονοσωλήνιο; Άσε το προς το παρόν. Στο κλιμακοστάσιο, μέσα σε ερμάρια, βλέπεις κάτι σαν αυτό που φαίνεται στην φωτό; Αν βλέπεις κάτι τέτοιο, αυτά τα μπλέ είναι ηλεκτροβάνες αυτονομίας. Και έχεις "μονοσωλήνιο" σύστημα, με αυτονομία ανά διαμέρισμα. Κι εδώ παρακαλώ τους συναδέλφους μην αρχίσουμε πάλι το αν είναι μονοσωλήνιο ή δισωλήνιο η διάταξη "σώμα και πίσω". Και μέσα σε κάθε διαμέρισμα θα έχεις έναν θερμοστάτη χώρου. Και κάτω στο λεβητοστάσιο θα έχεις έναν πίνακα με μετρητές, έναν για κάθε ιδιοκτησία. Αν λοιπόν έχεις τέτοια διάταξη, τότε στη θέρμανση και εφόσον αντιστάθμιση δεν φαίνεται πουθενά, αλλά ούτε και οι κυκλοφορητές φαίνονται να είναι μεταβλητού σημείου λειτουργίας, θα έχεις κατηγορία αυτοματισμών Δ.

 

Αφού εξετάζεις ένα μόνο διαμέρισμα, παίρνεις την ισχύ του καυστήρα και την επιμερίζεις με βάση τα χιλιοστά θέρμανσης (ή τα τετραγωνικά) όλων των θερμαινόμενων χώρων ενώ για τον κυκλοφορητή, παίρνεις αυτόν που αντιστοιχεί στην ομάδα διαμερισμάτων που εξυπηρετεί και επιμερίζεις την ισχύ του με βάση τα χιλιοστά (ή τα τετραγωνικά) αυτών των ιδιοκτησιών.

 

1000284p.jpg

1000287hk.jpg

1000086.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάνο και παιδιά κοιτάτε το ωραίο λίγο άσχετο με την συζήτηση σας...

Αν υποθέσουμε ότι πράγματι έχουμε δύο στήλες που μοιράζουν την πολυκατοικία στην μέση και στην κορυφή κάθε στήλης έχουν το γνωστό bypass, τότε οταν λειτουργεί η μία στήλη ζεσταίνει αντιστροφα (απο την επιστροφή δηλαδή) και την άλλη στήλη και η θερμοκρασία προσαγωγής της πρώτης μειώνεται μιας και γίνεται τρίοδη.

Αυτό είναι ακόμα χειρότερο αν η μια στήλη αφορά μποίλερ γιατί ζεσταίνει την στήλη της θέρμανσης και όλο το καλοκαίρι. :shock:

Ο συνολικός βαθμός απόδοσης πάει για βρούβες και ο κενακ δεν το παίρνει καν μυρωδιά.

Και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχουν δυο ανεπίστροφα τον 20€ το καθένα.

Και πόσες φορές το έχω δει αυτό να συμβαίνει για χρόοοοονια δεν λέγεται...

Edited by aithilenio
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

+1 από μένα στον Γρηγόρη.

Όχι δεν έχει ηλεκτροβάνες στην προσαγωγή της κάθε στήλης. Λάθος δικό μου :oops: .

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.