Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, απάτη ή πραγματικότητα;


111

Recommended Posts

http://www.youtube.com/watch?v=DKnVEFI1ALM

 

με αφορμή το παραπάνω βίντεο το οποίο αξίζει κανείς να δει με πολύ προσοχή όχι δογματικά αλλά ως προς την ποιότητα της τεκμηρίωσή του και το οποίο απευθύνεται πρώτα πρώτα σε επιστήμονες μηχανικούς, θέλω να σαν παραθέσω την αντίθετη άποψη περί του θέματος της κλιματικής αλλαγής (υπερθέρμανσης του πλανήτη) που γνωρίζει απροσδόκητη έξαρση στην εποχή μας και εκφράζεται και στη χώρα με πληθώρα νόμων που μας αφορούν πχ ΝΟΚ, τροποποίηση όρων δόμησης οικισμών, χρήσεις γης κλπ! Ασφαλώς και όλοι τίθενται υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος όμως ποιοί είναι οι κίνδυνοι από την απάτη που περιγράφει το παραπάνω βίντεο; μήπως έχει σχέση με τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας όσον αφορά την οικονομική κρίση; Είναι η κλιματική αλλαγή ανθρωποκεντρική ή όχι και γιατί;

 

Εν περιλήψη, επειδή είναι αρκετά μεγάλο το βίντεο, οι επιστήμονες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανά τον κόσμο μας λένε πως η θεώρηση της κλιματικής αλλαγής (αν αυτή υπάρχει) ως ανθρωποκεντρικής, είναι λανθασμένη, είναι κατευθυνόμενη για πολιτικούς λόγους και παρατίθενται στοιχεία για αυτό. Χαρακτηριστικότερο όλων το γεγονός πως η ανθρώπινη δραστηριότητα και η συνολική ποσότητα παραγωγής CO2 από αυτήν υπερκαλύπτεται από την έκρηξη ενός και μόνο ηφαιστείου... Άραγε η φύση έχει τη δυνατότητα προσαρμογής σε αλλαγές τέτοιου μεγέθους ή όχι; Ασφαλώς και έχει είναι η απάντησή τους. Περισσότερα από τους ίδιους...

 

Πάμπολλα ερωτήματα γεννιούνται και ένα από αυτά είναι αν τα ΠΕΑ που εκδίδουμε αποτελούν εξέλιξη της επιστήμης ή μεθοδευμένη κομπίνα των πολιτικών και των εντολοδόχων τους για να παγιδεψουν σε αυστηρά συστήματα φορολόγησης των πάντων και ειδικότερα την φτωχότερη μερίδα λαού μέσω της φορολόγησης των υποβαθμισμένων ενεργειακά κατοικιών. Κάτι ανάλογο έγινε ήδη με τα αυτοκίνητα όπου οι μη έχοντες κλήθηκαν να πληρώσουν εξοντωτικά πρόστιμα!

 

Περιμένω τις απόψεις σας καταρχήν επί της εγκυρότητας των αποδεικτικών στοιχείων του βίντεο (απόψεις των κλιματολόγων) τις οποίες και ζητώ να σχολιάσετε και στη συνέχεια επί των θεμάτων που θίγονται γενικότερα ως προς τον κοινωνικό αντίκτυπο!

 

ΥΓ1. Αν πρόκειται για απάτη, τότε το ΤΕΕ συμμετέχει στην απάτη αυτή με την "ΔΕ1 Εισαγωγή στην ενέργεια" έκδοσή του κεφ. 1.2 σελ 7-8! Τα επιχειρήματά της έκδοσης είναι ακριβώς αυτά που αναιρούνται στο επίμαχο βίντεο περί του οργανισμού.

 

ΥΓ2. Συνομωσιολογίες και φαντάσματα μακριά από εμάς. Παρακαλώ η όποια κουβέντα να τεθεί επί επιστημονικών απόψεων όπως αυτή προσδιορίζετε στα κεφάλαια του βίντεο αλλά και των πραγματικών κοινωνικών δεδομένων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 139
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πάντως ανεξάρτητα από εάν η κλιματική αλλαγή είναι απάτη ή όχι (υπάρχουν πολλές θεωρήσεις...) η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι υπαρκτή ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα και πλησίον των περιοχών που είναι εγκατεστημένα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη -και όχι μόνο- (βλέπε Κίνα-Ινδία).

 

Επομένως η ανάγκη απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα είναι δεδομένη....

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω την ευχέρεια να παρακολουθήσω ένα ντοκυμαντέρ διάρκειας δύο ωρών...

Ωστόσο, τα στοιχεία για την ιστορική εξέλιξη της συγκέντρωσης του CΟ2 στην ατμόσφαιρα είναι αναμφισβήτητα.

Σύμφωνα με αυτά, υπάρχει σαφής σχέση της αύξησης της συγκέντρωσης του διοξειδίου με την εξέλιξη του τεχνολογικού πολιτισμού.

 

Επιπλέον, είναι δεδομένο ότι τους τελευταίους δύο αιώνες κάψαμε τεράστιες ποσότητες άνθρακα και υδρογονανθράκων, άρα συνεισφέραμε θετικά στο ισοζύγιο του CO2.

 

Τώρα, αν αυτή η αύξηση σχετίζεται με την άνοδο της θερμοκρασίας (διότι, αυτό εννοούμε όταν λέμε κλιματική αλλαγή), είναι ένα θέμα που συζητιέται...

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι αμφιβολίες είναι λίγες και οι βεβαιότητες πολλές...

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Τώρα, αν αυτή η αύξηση σχετίζεται με την άνοδο της θερμοκρασίας (διότι, αυτό εννοούμε όταν λέμε κλιματική αλλαγή), είναι ένα θέμα που συζητιέται...

 

δεν μπορω να δω το συγκεκριμενο ντοκιμαντερ αυτη τη στιγμη ,

αλλα σε καποιο που ειχα δει παλιοτερα (μπορει να ειναι το ιδιο) το κυριοτερο σημειο ειναι αυτο που αναφερει ο Alexis

 

ειναι η αυξηση του CO2 που οδηγει στην αυξηση της θερμοκρασιας ή τελικα ακριβως το αντιθετο..?

 

η απαντηση του ντοκιμαντερ ηταν ακριβως το αντιθετο.

ισχυριζοταν οτι η αυξηση της θερμοκρασιας οδηγει στην απελευθερωση CO2 απο τους ωκεανους .

τωρα για το που οφειλεται η αυξηση της θερμοκρασιας ισχυριζοταν παλι λογους ηλιακης ακτινοβολιας και στην ουσια μαγνητικες καταιγιδες του ηλιου.

ειχε μαλιστα μια μεγαλη επιχειρηματολογια για το πως και γιατι "δημιουργηθηκε η μοδα" με το CO2 που εκπεμπει η ανθρωπινη δραστηριοτητα

 

σε καμια περιπτωση βεβαια δεν μπορει να ισχυριστει κανεις οτι ο ανθρωπος πρεπει να παραμεινει αμετοχος και να μην προσπαθησει να μειωσει τις οποιες εκπομπες CO2

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω το ντοκυμαντέρ να έχει ένα λογότυπο και μία εισαγωγική λεζάντα που παραπέμπει στην Ένωση Ελλήνων Ερευνητών...

Μόνο που το λογότυπο της ένωσης είναι άλλο και στον ιστότοπό της δεν βλέπω σχετική αναφορά: http://www.eee-researchers.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=12

 

Είναι άραγε γνήσιο το λογότυπο στο ντοκυμαντέρ;

Link to comment
Share on other sites

Το φαινόμενο της απορρόφησης γήινης υπέρυθρης ακτινοβολίας από αέρια ονομάζεται φαινόμενο του θερμοκηπίου. Είναι φυσικό φαινόμενο και εξασφαλίζει την ύπαρξη και την λειτουργία των οικοσυστημάτων του πλανήτη. Αν δεν υπήρχε ο μηχανισμός αυτός η θερμοκρασία του πλανήτη θα ήταν -18 βαθμούς Κελσίου. Πέντε συστατικά του ατμοσφαιρικού αέρα απορροφούν υπέρυθρη ακτινοβολία: οι υδρατμοί το διοξείδιο του άνθρακα το όζον το μεθάνιο και το υποξείδιο του αζώτου. Βέβαια το φαινόμενο επιτείνεται όσο αυξάνονται οι εκπομπές CO2, CFCs CH4 N2O από ανθρώπινες δραστηριότητες με συνέπεια την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας. Όμως ο πλανήτης διανύει κύκλους μεγάλης μείωσης-αύξησης της θερμοκρασίας του ανά περιόδους και αυτό θα πρέπει να διαχωριστεί από την κλιματική αλλαγή.

 

Είναι σίγουρο πως όλο αυτό το όργιο νομοθετημάτων ανά τον κόσμο και της στροφής προς την οικολογία δεν εξυπηρετεί την ποιότητα ζωής μας ούτε την βιωσιμότητα του πλανήτη μας (τα μεγάλα περιβαλλοντολογικά προβλήματα είναι γνωστά από την δεκαετία του 80)αλλά αποσκοπεί στην δημιουργία νέων αναγκών για προϊόντα και υπηρεσίες και αφορμών για φορολογία, αυτή την φορά στον αέρα(που μέχρι στιγμής δεν υπήρχε μέθοδος φορολόγησης)

Edited by woody
Link to comment
Share on other sites

Είναι σίγουρο πως όλο αυτό το όργιο νομοθετημάτων ανά τον κόσμο και της στροφής προς την οικολογία δεν εξυπηρετεί την ποιότητα ζωής μας ούτε την βιωσιμότητα του πλανήτη μας (τα μεγάλα περιβαλλοντολογικά προβλήματα είναι γνωστά από την δεκαετία του 80)αλλά αποσκοπεί στην δημιουργία νέων αναγκών για προϊόντα και υπηρεσίες .....

 

Είναι προφανές ότι κάποιους τους απασχολεί μόνο η μεγιστοποίηση των κερδών τους , η απόκρυψη φόρων και όλα τα άλλα τους αφήνουν αδιάφορους . Το κακό είναι ότι αφήνουν αδιάφορη και σχεδόν σύσσωμη την πολιτική εξουσία .

 

...

αυτή την φορά στον αέρα(που μέχρι στιγμής δεν υπήρχε μέθοδος φορολόγησης)

 

Καλού κακού ας αποφύγουμε τις βαθιές ανάσες . Αφ' ενός στοιχίζουν στην υγεία μας όταν το περιβάλλον είναι επιβαρυμένο με αιωρούμενα σωματίδια και αφ' ετέρου θα φορολογηθούν σύντομα .

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να ψαξω και να βρω πριν 3 χρόνια στο μεταπτυχιακό που ημουν, που ειχαν φτιαξει ενα πρωτοτυπο debate όπου μία ομάδα φοιτητών στηριζε την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή και μία άλλη την τυχαία μη ανθρωπογενή.

 

ΑΠό τα λίγα που θυμαμαι, το 90% των μελετών ειναι υπέρ της ανθρωπογενούς ενώ το 10% κατά.

 

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα περίπλοκος μηχανισμός για να πει κανεις με βεβαιότητα τι συμβαίνει. Και εδώ όμως ισχύει η αρχή της προφύλαξης, υπολογισμένη ως εξής:

 

Αν υπάρχει ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, το κόσος των τεχνολογιών πουθα πρέπει να εφαρμοστούν για την αμβλυση τω επιπτώσεων της ειναι περιπου 2-3% με το κόστος των επιπτώσεων αυτών. Αρα εχει νόημα να πάρεις προφυλάξεις.

 

Τεσπα, μεγάλη κουβέντα!

Link to comment
Share on other sites

να κάνω 2-3 διευκρινίσεις για όσους για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να δουν το ντοκιμαντέρ...

 

1ον γίνεται διαχωρισμός επιβλαβών ουσιών και CO2. Το CO2 ισχυρίζονται οι εν λόγω επιστήμονες ότι όχι μόνο δεν είναι επιβλαβές, όπως για παράδειγμα οι χλωροφθοράνθρακες, αλλά ίσα ίσα που οδηγεί σε μεγαλύτερη ανάπτυξη της χλωρίδας σε έναν τόπο. Η φύση με άλλα λόγια έχει το μηχανισμό με τον οποίο ανακτά την ισορροπία της σε αύξηση του CO2.

 

2ον Δεν γνωρίζω αυτήν την ομάδα ΕΕΕ, αλλά δεν είμαι προκατειλλημένος ούτε υπέρ, ούτε κατά. Μπήκα μια φορά στο κανάλι τους στο youtube και δεν είδα κάτι το μεμπτό ή το περίεργο. Αυτό καθ'αυτό το ντοκυμαντέρ θεωρώ ότι είναι αρκετά τεκμηριωμένο. Θεωρώ όμως ότι έχω ανεπαρκείς γνώσεις για να μπορώ με βεβαιότητα να βγάλω εγώ κάποιο πόρισμα για αυτό και έθεσα αυτό το βίντεο στη κρίση του φόρουμ, αν και έχω πειστεί και σε συνάρτηση με ότι άλλο βλέπω γύρω μου πως παίζονται μεγάλα πολιτικά παιχνίδια πίσω και από αυτό το θέμα. Αν όμως γινόμαστε συμμέτοχοι εν αγνοία ή εν γνώση μας πρέπει να μας προβληματίζει...

 

3ον Θεωρώ πως τα επιχειρήματα είναι εξαιρετικά τεκμηριωμένα από την πλευρά του ντοκυμαντέρ

 

4ον Προσωπικά, το ότι τα ΠΕΑ είναι πηγή εισοδήματος για μένα, δεν αποτελεί λόγο να μην καταγγείλω μια απάτη (αν όντως είναι)! Σκέφτομαι το καθόλου απίθανο σενάριο να διώκονται τα φτωχαδάκια της Η και Ζ κατηγορίας με επιβολή τεράστιου χαρατσιού και με προβληματίζει από τώρα. Μήπως πρέπει το ΤΕΕ να εξετάσει το θέμα λίγο πιο σοβαρά; Οι ομάδες εργασίας έλαβαν υπόψη τους τα δεδομένα ή υπό πολιτική πίεση απλά αντέγραψαν τις μελέτες και τα πορίσματα;

 

Προτείνω να το κρατήσετε σε κάποιο λινκ και με την πρώτη ευκαιρία να το δείτε όσοι δεν μπορείτε άμεσα, γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ, στο βίντεο γίνεται ακόμα και επώνυμη καταγγελία κατά του ινστιτούτου IPCC που οργάνωσε όλο αυτό το πανηγύρι με την κλιματική αλλαγή για μεθόδευση και αθέμιτη χρήση των ονομάτων των επιστημόνων που ουδεμία σχέση είχαν με τις όποιες μελέτες έγιναν.

Edited by 111
Link to comment
Share on other sites

Βλέπω το ντοκυμαντέρ να έχει ένα λογότυπο και μία εισαγωγική λεζάντα που παραπέμπει στην Ένωση Ελλήνων Ερευνητών...

Μόνο που το λογότυπο της ένωσης είναι άλλο και στον ιστότοπό της δεν βλέπω σχετική αναφορά: http://www.eee-resea...&id=9&Itemid=12

 

Είναι άραγε γνήσιο το λογότυπο στο ντοκυμαντέρ;

η ένωση ελλήνων ερευνητών δεν εχει καμία σχέση με την παρέα που αυτοαποκαλείται ένωσις ελλήνων ερευνητών. Το ντοκιμαντέρ είναι υποτιτλισμένη συρραφή άλλων ντοκιμαντέρ πχ του The Great Global Warming Swindle που εχει παίξει ο σκαι.

Δες και τα άλλα video της ΕΕΕ για να καταλάβεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.