Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, απάτη ή πραγματικότητα;


111

Recommended Posts

Πάντως, αν τελικά έχεις δίκιο σε όσα ισχυρίζεσαι, ίσως είναι ένα κόλπο για να μονοπωληθεί η αγορά του CO2.

 

Η απάτη του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι γνωστή. Το χρήμα (ένα απλό κομμάτι χαρτί) δεν κόβεται κατ' αναλογία χρυσού με αποτέλεσμα να χάνει την αξία του συνεχώς και να δημιουργεί ελλείματα τα οποία τα φορτώνονται οι αδύνατοι. Σήμερα υπάρχει πλήρης έλεγχος του χρήματος από τους ελάχιστους και αυτό δεν είναι συνομωσία, αλλά πραγματικότητα όπως άλλωστε μαρτυρούν και πανεπιστημιακές μελέτες και δηλώσεις γνωστών οικονομολόγων. Ο πλήρης έλεγχος των αδυνάτων δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά κοντεύει! Δεν μιλάω συνομωσιολογικά, αλλά απόλυτα επιστημονικά. Τα δεδομένα αυτά, αν και είναι γνωστά σε όλους, τεκμηριώνονται και από μελέτες πανεπιστημίων. Κανείς δεν αμφισβητεί πως το πολύ χρήμα βρίσκεται σε ελάχιστους, δεν φορολογείται, δεν ελέγχεται παρά μόνο συσσωρεύεται.

 

Το κόλπο με το CO2 στήθηκε κατ' αντίστοιχία του χρήματος αλλά εφαρμόζεται για τους δυνατούς (επιχειρήσεις). Μια ανύπαρκτη αξία (μετοχή CO2), που αντιστοιχεί σε αυθαίρετα δεδομένα και ασάφειες και που αν δεν την έχεις, όσο ισχυρός επιχειρηματικά και να είσαι, χάνεις, αφού δεν ορίζεις εσύ την τύχη σου αλλά το χρηματιστήριο CO2 και οι κανόνες του. Τα πρόστιμα για παραβάσεις CO2 είναι εξοντωτικά.

 

Αυτή είναι μια επιφανειακή προσωπική προσέγγιση ενός θέματος πολύπλοκου. Μακάρι να είμαι λάθος! Διαφωνίες δεκτές...

Edited by 111
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 139
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Υπόψη: Το παγοκάλυμμα της Ανταρκτικής αυξήθηκε:http://www.mynews.gr/11/2013849/%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82

Αντίθετα το παγοκάλυμμα του Βορείου Πόλου μειώθηκε.

Το παγοκάλυμμα της Ανταρκτικής μαρτυρεί ότι: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2226290 η θερμοκρασία αυξάνεται τα τελευταία 600 χρόνια.

Το θέμα, αφού θίχτηκε ακροθιγώς θάφτηκε από τα ΜΜΕ

 

Για χρόνια, μας πιπίλιζαν το μυαλό (και τα μάτια), ότι η Βενετία πνίγεται λόγω ανόδου της θαλάσσιας στάθμης.

Η αλήθεια είναι: Γενική καθίζηση του όλου τοπίου (λογικότατο). Μετρήσεις υπάρχουν. Γιατί δεν πλημμυρίζει το δέλτα του Πάδου και άλλων ποταμών;

Μετρήσεις δικτύου παλιρροιογράφων γιατί δεν αναφέρονται πουθενά;

 

Η σχέση CO2-Θερμοκρασίας στο διάγραμμα από την βιομηχανική επανάσταση και μέχρι το 1975 λέει μια μεγάλη αλήθεια: Μείωση θερμοκρασίας με αύξηση CO2.

Γιατί το προσπερνάμε;

 

Ο συνάδελφος 111 δίκαια βγάζει το συμπέρασμα ότι ο κυρ-Θόδωρος θα την πληρώσει πάλι.

Και η ΔΕΗ θα κληθεί το 2013 να πληρώσει, βάσει της νομοθεσίας 800,000,000 € λόγω καθιέρωσης φόρου στις επιχειρήσεις που εκπέμπουν πολύ CO2. Βλέπετε ο ΓΑΠ είχε και περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες

Για πείτε μου τώρα ποιος θα πληρώσει (πάλι) ;

Το θέμα του CO2 είναι μια απάτη τεραστίων διαστάσεων, με σκοπό να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες. Δημιουργήθηκε χρηματιστήριο ρύπων, ο όγκος των διακινούμενων κεφαλαίων πέρυσι άγγιξε τα 198 δισ. Δολλάρια!!! Είπατε τίποτα;

 

Ο συνάδελφος BAS έχει επισημάνει αυτά τα θέματα και δεν συνεχίζω.

 

Πάντως επιστημονική έρευνα ή εργασία που δεν έχει κακό CO2 ή Big-Bang δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί στον αιώνα τον άπαντα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι το CO2 δε σχετίζεται με τη κλιματική αλλαγή. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

 

Όχι απαραίτητα, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει. Είναι εφεύρημα για να κινείται το χρήμα (προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση φυσικά).

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, κλιματική αλλαγή υπάρχει.

Βλέποντας το κλίμα να είναι τελείος διαφορετικό σε σχέση με τις εποχές που πήγαινα σχολείο δε μπορώ να φανταστώ ότι αυτή η συρρίκνωση των χειμερινών εποχών είναι φυσιολογική. Όπως επίσης μου φαίνεται λίγο θεωρία συνομωσίας κάποιοι να στοχοποίησαν το co2 30 χρόνια πριν με σκοπό να εισάγουν τις μετοχές σήμερα, αυτό θα μπορούσε να γίνει στο παρόν χρονικό σημείο και με κάποιον άλλο ρύπο. Το ένα είναι φυσική συνέπεια του άλλου (εφεύρημα όπως λες).

Σε ό,τι αφορά τα παραδείγματα υπάρχουν και από τις 2 πλευρές. Τα πιο χαρακτηριστικά είναι συνήθως ακραία καιρικά φαινόμενα

π.χ. οι πλημμύρες στο μπαγκλαντεζ (που παρεπιμπτόντως δημιούργησαν χιλιάδες μετανάστες)

 

http://en.wikipedia....gladesh#Climate

 

και δεκάδες παρόμοια περιστατικά που κατα καιρούςανεβαίνουν στις ειδήσεις.

 

Το θέμα είναι ότι όλοι συμφωνούν ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή, η διαφωνία είναι αν προέρχεται από το co2 ή όχι ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι φυσική. Και σε αυτό το σημείο έχει μπει η συμπαθητική κατα τα άλλα επιστήμη της στατιστικής.

 

Εμένα προσωπικά μου φαίνεται λάθος το γεγονός να συνδιάζεται στατιστική και η παλαιοκλιματολογία για να γίνεται προσωμοίωση των σημερινών κλιματολογικών συνθηκών με τις αντίστοιχες χιλιάδες χρόνια πριν. Διότι τις τελευτέες δεκαετίες έχουμε τη δυνατότητα να μετράμε ενώ η κλιματολογία εκτιμά με σημερινά δείγματα τι γινόταν χιλιάδες χρόνια πριν. Και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων (πχ στο ντοκιμαντερ του 111) γίνεται με ύπουλο τρόπο που ο κάθε τύπος που το εξηγεί μπορεί να βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα. Η παλαιοκλιματολογία λέει ότι έχουμε περάσει από 20 περιόδους παγετώνων, τις περισότερες από αυτές όμως τις αποδίδει και σε ατσρικά φαινόμενα.

 

Γενικά και με το co2 και τη στατιστική υπάρχει μια σύγχηση. Κάποιοι προσπαθούν να εξηγήσουν αν το co2 είναι αέριο του θερμοκηπίου μέσω διαγραμμάτων T-CO2. Για μένα και αυτό είναι λάθος καθώς το θέμα είναι περισότερο φυσικοχημικό και έχει να κάνει με τις χημικές ιδιότητες του co2 και το κύκλο του στην ατμόσφαιρα/επιφάνεια. Η στατιστική γενικότερα έχει χρησιμοποιηθεί με πολύ ύπουλο τρόπο και από τις δύο πλευρές στο όλο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

 

παράδειγμα:

-o man21 από πάνω ότι η θερμοκρασία πέφτει από βιομηχανική επανάσταση και μετά (μέχρι το 75), που όντως πέφτει

-ο κουτσογιάννης στο debate που ανέβασε κάποιος στην αρχή ισχυρίζεται ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει κατα 0.23 βαθμούς ή κάτι τέτοιο (αφού παρουσιάζει δεδομένα των 30 τελευταίων ετών)

-και τέλος ο επόμενος ομιλητής από τον κουτσογιάννη ισχυρίζεται ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει κατα 0.8 βαθμούς από τη βιομηχανική επανάσταση και μετά

Βασικά και οι 3 δίκιο έχουν

Edited by coolbaby82
Link to comment
Share on other sites

Δεν διάβασα όλα τα posts αλλά όποιος έχει χρόνο ας δεί αυτό το βίντεο, αξίζει http://www.blod.gr/l...?LectureID=323#

Είναι ένα debate του Κουτσογιάννη και του Λάλα για αυτό ακριβώς το θέμα.

Ο κορυφαίος κατ εμέ επιστήμονας Δημήτρης Κουτσογιάννης λέει ότι η κλιματική αλλαγή δεν επηρρεάζεται τόσο πολύ απο τον άνθρωπο (σίγουρα πάντως όχι όσο προβάλλεται από τα ΜΜΕ)

 

σορρυ τωρα είδα ότι έχει ανέβει..

Edited by giorgosv
Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζω να απορώ αν αυτά που διαβάζω , τα γράφουν οι ίδιοι άνθρωποι που φαίνονται στους βαρύγδουπους τίτλους στα αριστερά των σχολίων τους .

 

Να ρωτήσω τελικά τους πάντες ?

 

Υπάρχει καιρική αλλαγή ? Οχι . Δεν υπάρχει αλλαγή σε κάτι που είναι συνεχώς μεταβαλλόμενο . Το ίδιο και το κλίμα . Είναι συνεχώς μεταβαλλόμενο .

 

Και αφού είδαμε τα σοφά βακτήρια με την ημερήσια ζωή , που φιλοσοφούν γιά την 100χρονη ζωή του ανθρώπου , τώρα πήγαμε στους σοφούς μονοκύτταρους οργανισμούς που ζούν μία ώρα και φιλοσοφούν γιά την ζωή των ανθρώπων , μιά και ότι τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε διαφορετικό κλίμα , σύμφωνα με τις επιστημονικές παρατηρήσεις που κάναμε , κατά την διάρκεια των άλλων απασχολήσεων μας , όπως τότε που μαθαίναμε , Αννα να ένα μήλο , η χαλβαδιάζαμε την ωραία συμμαθήτρια μας

Link to comment
Share on other sites

Το παραπάνω άρθρο υπήρχε και χθες μαζί με αυτό:

 

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231221294

 

Σήμερα έμεινε μόνο το ένα... είναι πιο πιασάρικο !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.