Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπόγειο σε Ο.Α., Ισόγειο στην πράξη


Recommended Posts

Καλησπέρα, επειτα απο καιρο στο section

Εχω μια πολυ σημαντικη απορια να σας εκθεσω να μου πειτε γνωμες

Παει καιρος που σταματησα να ασχολουμαι με αυθαιρετα ιδιαιτερα και μου ετυχε η εξης παραδοξη περιπτωση

Ημιυπογειος χωρος στην αδεια, βοηθητικος, προφανως, στην πραξη κατασκευαστηκε ισογειο.

Και απο κει που η αδεια προεβλεπε υπογειο, ισογειο, 2 τυπικους και 3 εσοχες, πλεον το υπογειο εγινε ισογειο (με την εισοδο απο εκει, στο θεωριτκκο υπογειο της οικοδομης), 3 τυπικοι οροφοι με το ισογειο να εγινε τυπικος οροφος και 3 εσοχες αμεταλλακτες..

Εγω ασχολουμαι με διαμερισμα του τωρινου ισογειου, υπογειου στην αδεια, το οποιο θελω να τακτοποιησω ωστε να μεταβιβαστει.

Περαν της ΥΔ, επηρεαζει σε τιποτα το υψος της ολης οικοδομης?

Πιανουμε και υπερβαση υψους?

Link to comment
Share on other sites

Όπως προκύπτει μάλλον το υπόγειο είχε χιλιοστά από τη συστατική πράξη και αφορά ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία, όχι παρακολούθημα.

Σαφώς και όλη η οικοδομή έχει πρόβλημα με το ύψος καθότι η παράβαση είναι καθολική σε σύγκριση με την άδεια οικοδομής. Πρέπει να γίνουν ξεχωριστές δηλώσεις ούτως η άλλως οπότε σε κάθε περίπτωση δε σ' απασχολούν οι άλλες οριζόντιες. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να καταλογίσεις και παράβαση ύψους.

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Παραβαση υψους να δηλωσω σε συγκριση με τα υψομετρα της τομης?

Σκεφτομουν αν θα επηρεασει σε τιποτα η εισοδος της οικοδομης που, λογικα σκεπτομενος, ειναι στο ισογειο ενω στην πραξη στο υπογειο...

Αλλα επι της ουσιας με απασχολει το διαμερισμα μου, οποτε αποτυπωνω το περιγραμμα, να συμπιπτει με της κατοψης και ολο το εμβαδον με Υπερβαση δομησης και Υπερβαση υψους?

Link to comment
Share on other sites

δηλ είχες υπογειο-ισόγειο + 2 ορόφους στην άδεια

 

και τώρα έχεις ισόγειο+2 ορόφους (3 συνολικα εκ των οποίων ο ένας είναι το ισόγειο)?

ή +3 ορόφους περαν του ισογείου?

 

δεν έχεις υπέρβαση ύψους αν είναι έτσι

Edited by streetas
Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορείς να συγκρίσεις με τις τομές. Αν στην άδεια είναι +1,50 και στην πράξη είναι +3,00 έχεις υπέρβαση ύψους 1,50 μέτρα. Η υπέρβαση διαιρείται με το μέγιστο επιτρεπόμενο της περιοχής (ας υποθέσουμε πως είναι 10,00) δηλαδή 1,50/10=0,15 ή 15%<20%.

 

Η παράβαση συνάδελφε streeta διαπιστώνεται σε σύγκριση με την άδεια οικοδομής και όχι με τα επιτρεπόμενα της περιοχής.

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Στην αδεια εχω κανονικα υπογειο, ισογειο, 2 τυπικους και 3 εσοχες

Στην πραξη εχω ισογειο, 3 τυπικους και 3 εσοχες

Δεν ξερω αν στα σχεδια ειναι ημιυπογειο το υπογειο η ειναι ολο κατω απο το χωμα, τωρα θα παω να παρω τα σχεδια

Link to comment
Share on other sites

Εάν έχει γίνει εκχωμάτωση και το υπόγειο έγινε ισόγειο δεν είναι υπέρβαση ύψους. Θα συγκρίνεις από την τομή της άδειας που είναι η οροφή του κτιρίου σου σε σχέση με το γύρω έδαφος και εάν έχει αλλάξει αυτό. Έτσι όπως τα γράφεις δεν καταλααίνω αν προστέθηκε όροφος ή όχι. Τα εξηγεί πολύ καλά η Λεμπέση στον οδηγό της στην "Υπέρβαση Ύψους".

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον, κοιταξτε πως εχουν τα πραγματα...

Πηρα σχεδια απο τον ΟΑ, πηρα και τομη.

Στην τομη φαινεται η εισοδος στο ισογειο να ειναι 4,5μ υψος, ενω πιο περα να ανεβαινουν σκαλακια για ανωγειο και απο κατω, στο σημειο που βρισκεται το διαμερισμα μου, να εχει ημιυπογειο.

Μονο που πισω, λογω ανισοσταθμιας, το φυσικο εδαφος ειναι στα επιπεδα της πλακας του ημιυπογειου, ισως και λιγα εκατοστα πιο ψηλα, ενω απο μπροστα, στην εισοδο, φαινεται ανωγειο και ημιυπογειο.

Η σταθμη του υπογειου ειναι το -1,50 ενω στην πραξη η σταθμη του υπογειου κατασκευαστηκε στο +0,00 και απο κει και πανω αλλοι 7 οροφοι, δηλαδη +21,00

Η τομη εχει μεγιστο υψος +19,50

Νομιζω ειναι προφανης η υπερυψωση της κατασκευης κατα 1,50μ, δηλαδη <20% του επιτρεπομενου, με αυξητικο συντελεστη 1,2...

Διαφωνιες?

Link to comment
Share on other sites

Μήπως όλη αυτή η διαφορά προκύπτει είτε από μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντα χώρου-μη μπάζωμα στα της αδείας υψόμετρα, είτε από ξεμπάζωμα? Γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορείς και να μη βάλεις το ύψος κατά τη γνώμη μου εφόσον όμως δεν το θεωρήσεις βοηθητικό χώρο που σημαίνει -50%. Δηλαδή αν όλο αυτό είναι ξεπάζωμα (και ειδικά αν είναι από όλες τις πλευρές) κατά τη γνώμη μου τ.μ. κύριας χρήσης και τελειώνεις. Η άλλη άποψη - αν είναι ''ξεμπάζωμα'' - είναι : υπολογισμός ως βοηθητικός χώρος (όπως ήταν στην άδεια δηλάδή) + 500 € για την αλλαγή του ύψους . . . που προκύπτει από το διαμορφωμένο έδαφος? το 0.00 στα σχέδια πού βρίσκεται , στο διαμορφωμένο έδαφος? υποτίθεται συμπίμτει με το κράσπεδο? Αυτό με τα ύψη είναι νομίζω ενα θέμα ειδικά σε επικλινή εδάφη, και κυρίως στα εκτός σχεδίου, αν βγάλεις άκρη από τα σχέδια, πού είναι το 0.00 σε τι υψόμετρο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.