Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παζάρι πραγματογνωμοσύνης από δικηγόρο


Recommended Posts

Συνάδελφοι μόλις υπέπεσε στην αντίληψη μου, οτι δικηγόρος έχει πιάσει τον κατάλογο πραγ/νων και τους καλεί να δώσουν προσφορά για μια σχετική υπόθεση. Μάλιστα δε δέχεται τηλεφωνικά να εκτιμήσεις ένα εύρος αποζημίωσης, αλλά μόνο μετά απο επιτόπια αυτοψία.

Θα μου πείται ποιό το πρόβλημα. Τουλαχιστον θα έπρεπε να υπάρχει το φιλότιμο να μη χάσουν τη μέρα τους τζάμπα καμιά δεκαριά συνάδελφοι. Θα μπορούσε να δεχθεί μια αρχική εκτίμηση και να αποφασίσει ανάλογα, χωρίς να ταλαιπωρεί και μας βάζει σε έξοδα. Αλλά εμείς τους έχουμε συνηθίσει στις δωρεάν εκτιμήσεις. Ισχύει αυτό σε κανένα δικηγόρο ?

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που έχεις νομικό πρόβλημα πας σε γραφείο δικηγόρου του εξηγείς την κατάσταση και σου λέει πόσο θα κοστήσει. Μετά πας σε άλλο δικηγόρο κοκ.

 

Στο επάγγελμα του μηχανικού δυστυχώς τις περισσότερες φορές απαιτείται και μία αυτοψία ώστε να πεις την προσφορά σου. Αν θες λες 50 ευρώ για να έρθω και αν συνεργαστούμε στα αφαιρώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τελικά πέρασαν αρκετοί Μηχανικοί. Οι περισσότεροι (και πιο έμπειροι) έφυγαν πριν αρχίσουν. Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι ... Δεν ήθελε πραγματογνώμονα, διεκπεραιωτή ζητούσε να καταγράψει αυτά που είχε προαποφασίσει και μάλιστα με ευτελή αμοιβή. Συμπέρασμα -> επιλογή πραγματογνώμονα δεν γίνεται στο "παζάρι"

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν κατάλαβα; Ποιον κατάλογο πραγματογνωμόνων έπιασε στα χέρια του και τι πραγματογνωμοσύνη ζητούσε;

Link to comment
Share on other sites

Τον κατάλογο των δικαστικών πραγματογνωμόνων. Ζητούσε προαποφασισμένου τρόπου και κατάληξης πραγματογνωμοσύνη και επιπλέον η συμπεριφορά ήταν άκρως αυταρχική.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις τι με παραξένεψε και ρώτησα;

Το ότι έπαιρνε τηλέφωνα από τον κατάλογο των δικαστικών πραγματογνωμόνων ενώ ζητούσε μια απλή πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη του, την οποία θα χρησιμοποιούσε προφανώς σε δικαστήριο. Δηλαδή ζητούσε κάτι που θα μπορούσε να κάνει κάθε μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ήθελε "δικαστική" κάλυψη. Το παρήγορο είναι οτι το αντελήφθηκαν και δεν ενέδωσαν σε προαποφασισμένα πράγματα και αυταρχικές συμπεριφορές αρκετοί συνάδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

περίεργα τα λες, μάλλον όχι με σαφήνεια. Η δικαστική κάλυψη μάλλον ΔΕΝ είναι πραγματογνωμοσύνη. Οχι μάλλον, δεν είναι πραγματογνωμοσύνη. Τώρα αν για διακαστική κάλυψη πηγαίνουν μια πλειάδα από μηχανικούς και δίνουν τιμές για το ύψος της ζημίας που έχει προκληθεί αυτό πρέπει να μας απασχολήσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.