Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Β' φάση αυθαιρέτων - Μερικά ερωτήματα


michael_civil

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα,

μερικές απορίες - ερωτήματα για τη Β' φάση - υποβολή δικαιολογητικών:

  1. Ποια έντυπα πρέπει να έχουν θεώρηση από ΚΕΠ (ή οποιαδήποτε άλλη αρμόδια υπηρεσία);
  2. Όταν ένα κτίριο δεν έχει καθόλου οικοδομική άδεια, πρέπει να γίνεται πάλι ο συγκεντρωτικός πίνακας (επιφάνεια, όγκος) στο διάγραμμα κάλυψηςς
  3. Αν υπάρχει αυθαιρεσία τακτοποιημένη με αναλυτικό προϋπολογισμό, πρέπει να τον υποβάλλομε και αν ναι, με ποιο τρόπο;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Link to comment
Share on other sites

1. θεώρηση από πολεοδομία στα σχέδια της οικοδομικής άδειας και το στέλεχος

2. Δεν αναφέρεται ρητά τέτοια απαίτηση, παραμόνο αναλυτικός υπολογισμός αυθαίρετων τμημάτων και ποσοστά σε σχέση με τα εν δυνάμει νόμιμα, αλλά καλό θα ήταν να είναι όλα καλογραμμένα και υπολογισμένα για τον επόμενο συνάδερφο που θα ασχοληθεί με τη ρύθμισή μας.

3. Με δήλωση 4014/2011 και υποβολή σχεδίων και εγγράφων κατά τα γνωστά.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλημέρα,

σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά εξακολουθώ να έχω τα εξής:

  1. Σίγουρα η εξουσιοδότηση για την ένταξη της ιδιοκτησίας στο 4014 θέλει θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής από το ΚΕΠ. Το θέμα είναι αν χρειάζεται και η αίτηση του ιδιοκτήτη και η δήλωση του ν.1599/1986 επίσης.
  2. Συμφωνώ απόλυτα.
  3. Αν πρέπει να υποβάλλω και τον αναλυτικό υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλλω επιπλέον αρχεία στο σύστημα, δηλαδή ας πούμε απαιτούμενος αριθμός αρχείων 10. Έχω αν θέλω να δηλώσω και τον αναλυτικό χρειάζονται 11. Μπορώ να δηλώσω περισσότερα από 10 ή πρέπει υποχρεωτικά 10.
  4. Στο δελτίο δομικής τρωτότητας πρέπει να υπογράψω κάθε φύλλο καταγραφής χωριστά ή στο τέλος όλα μαζί. Υποθέτω ότι τελικά ισχύει μία υπογραφή και όχι συνυπογραφή. Αν είναι δυνατόν να απαιτείται συνυπογραφή !!!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε υπάρχει ίδιο θέμα για τα δικαιολογητικά του 4014. Γιατί ξεκινάς καινούριο....? Είναι που είναι χαμός ο 4014 μην τον κάνουμε χειρότερα.

 

Για τα ερωτήματα σου. Μαζί με την τεχνική έκθεση επισυνάπτεις παλαιότητα, αναλυτικό και ότι άλλο θες. Ότι περισσεύει βάλτο με την τεχνική έκθεση.

 

Η αίτηση του ιδιοκτήτη ποια είναι ? Εγώ έχω εξουσιοδότηση και αναλυτική Υ.Δ. δεν έχω αίτηση.

 

Όταν δεν έχεις άδεια κάνεις διάγραμμα κάλυψης κανονικά με ο,τι υπάρχει και ο,τι τακτοποιείς. Μόνο στα μη άρτια και μη οικοδομήσιμα δεν απαιτείται.

 

Το δελτίο δομικής τρωτότητας, η τεχνική έκθρση και οτι άλλο έγγραφο που είναι πολυσέλιδο προσωπικά το υπογράφω μόνο στην τελευταία σελίδα.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.