Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έκτακτη εισφορά στις ΑΠΕ


gregmav

Recommended Posts

Τελευταία είδηση:

http://www.energypre...tis-tehnologies

 

Και καλά "λυπήθηκε" τους παραγωγούς με φ/β το υπουργείο...

Μείωσε 5% την εισφορά του 35% και 2% αυτήν του 27% και παράλληλα βάζει οριζόντια εισφορά σε ΟΛΕΣ τις άλλες ΑΠΕ 10%!!!

 

Έτσι.

Μετά από 4 μήνες σκέψης, ανακοινώνει 30-35% (!!) έκτακτη εισφορά σε φ/β σταθμούς, μέτρο παράνομο, άδικο και καταστροφικό για παραγωγούς και εγκαταστάτες.

Υποτίθεται το σκέφτηκε καλά και έπραξε σωστά μετά από 4 μήνες αναλύσεων και είναι σίγουρο ότι μετά από τόοοοοοση σκέψη έχει πάρει τη σωστή απόφαση, έτσι?

ΟΧΙ.

Μέσα σε λίγες ώρες αλλάζει τις προθέσεις του και τι κάνει?

Αναγνωρίζει ότι θα φέρει την καταστροφή και αποσύρει το νόμο?

ΟΧΙ και πάλι.

Με τη μεγαλοκαρδία του, μειώνει κατά 5% την εισφορά στα φβ και κατόπιν ώριμης σκέψης και διαβουλεύσεων 30-40 λεπτών αποφασίζει να τσεκουρώσει και όλες τις άλλες ΑΠΕ.

 

Έτσι.

Έτσι απλά.

Έτσι ελληνικά.

Τι δεν καταλαβαίνετε;;

 

ΥΓ: Προβλέπω κύματα ξένων επενδυτών από αύριο στη χώρα, ανοίξτε τα σύνορα να μη χάσουμε κανέναν!!!!

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η προχειρότητα του υπουργείου ΚΑΙ σε αυτό το θέμα αποδείχθηκε περίτρανα για πολλοστή φορά! Εύγε! Πέρα από τα γνωστά παιχνίδια συμφερόντων (φυσικό αέριο) και το πόσο δίκαιο ή άδικο είναι το μέτρο, είναι απλά κωμικοτραγικός ο τρόπος με τον οποίο αλλάζει τις αποφάσεις χωρίς καμία απολύτως πραγματική στρατηγική... εκεί βρίσκεται, πιστεύω, το πραγματικό πρόβλημα και η αιτία για την οποία θα βλέπουν τις επενδύσεις με τα κυάλια... γιατί ακόμα και αν βγαίνουν τα νούμερα με το 27% π.χ., ποιος εγγυάται ότι του χρόνου αυτό δε θα γίνει 30% ή 35%? Για τον χαρακτηρισμό 'έκτακτη', δε, θεωρώ (όπως και οι περισσότεροι) ότι η εισφορά θα είναι πιο μόνιμη και από την ανικανότητά τους....

Link to comment
Share on other sites

παντελης ελλειψη σοβαροτητας και σταθεροτητας, που πληττει τη χωρα, ιδιωτες, μικροεπενδυτες, εργαζομενους και μεγαλοεπενδυτες.

 

ειναι φανερο οτι η βιασυνη τους ειναι να τελιωνουν με τους μικροεπενδυτες και τις μικροκατασκευαστικες, παμε σε μεγαλα πλεον, με χρηματοδοτηση απο εξω και κατασκευή ειτε από έξω με ντοπιους συνεργάτες είτε και απο μέσα απο μεγάλες κατασκευαστικές.

 

προσωπικά, βλέπω μια υποχώρηση του κλάδου με ορίζοντα διετίας οπότε και θα μείνουν μονο συντηρήσεις.

οι στέγες πάντα θα υπάρχουν πιστεύω, εστω και με χαμηλές τιμές

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που η αγορά ΦΒ έγινε σαν τα αιρκοντίσιον , η κατάληξη ήταν αναμενόμενη . Μηδενικές προδιαγραφές , όποιος ήθελε έβαζε ότι ήθελε και μπιρμπιλονόμοι που εξυπηρέτησαν συμφέροντα .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

electro80, επειδή πιστεύεις ότι οι στέγες πάντα θα υπάρχουν:

Τα 0,25 είναι μια χαρά τιμή, όμως πιστεύεις ότι σοβαρός άνθρωπος θα πάει να βάλει φ/β στη στέγη του, όταν ξέρει ότι μπορεί μια μέρα να ξυπνήσει και να έχει φάει από αυτό το χανείο 30% μείωση στα έσοδα του με το έτσι θέλω?

Και δεν τα στέλνει Ελβετία να κοιμάται ήσυχος?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=297916 καλησπερα! παραθετω ενα αρθρο που εξηγει ακριβως για ποιο λογο μπηκε η εκτακτη ληστεια στα φωτοβολταικα! η εκτακτη ληστεια που εχει οδηγησει και θα οδηγησει στην απογνωση,στην αυτοκτονια ισως, πολλους σαν και εμενα,που επενδυσα τους κοπους μιας ζωης (170000) στα φωτοβολταικα! οπως καταλαβαινετε τα χρηματα που δικαιουμασταν μας τα κλεβουν 3-4 ατομα..εκτος απο τον μυτιληναιο που αναφερει το αρθρο εχουν μπει απο τοτε (2011) και μερικοι αλλοι παιχτες μεγεθος μυτιληναιου και μεγαλυτεροι, οι οποιοι εδω και χρονια κυβερνουν τη χωρα ( οι πολιτικοι γινονται πιονια τους πετωντας τους κανενα εκατομμυριακι) αποκλειστικα και μονο για τα δικα τους συμφεροντα, πατωντας επι πτωματων!! εχουμε να κανουμε με μια οργανομενη ΜΑΦΙΑ δηλαδη! και η μαφια θελει μαφια,μονο ετσι αν πετυχουμε κατι! ουτε δικαστηρια ουτε τιποτα..οσο για τους υπουργο ενεργειας Ε.Λιβιερατο, υφυπουργο Α.Παπαγεωργιου, γενικο γραμματεα Κ.Μαθιουδακη πρωην υπουργο που τα εστησε ολα Γ.Παπακωσταντινου μαζι με τον υφυπουργο Γιαννη Μανιατη ειναι στοχοποιημενοι και ανεπιθυμητοι στην Κρητη...διαδοστε οσο μπορειτε το συγκεκριμενο αρθρο..
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα φτάσω σε σημείο να μπω φυλακή, ούτε να πεινάσει κανείς απο την οικογένεια μου...

Ουτε καν Βουλευτή να δώ μπροστά που τα ψήφισε. Οχι μόνο ξύλο..... Χειρότερα.. Θέλουν. Με καταστρέφουν? Θα τους καταστρέψω με χειρότερο και εκδικητικό τρόπο... Υπαρχουν πολλόι τρόποι και πολλοί πρόθυμοι. Απλά θα δώσω λίγα χρήματα παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mε βάση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν θα εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα η έκτακτη αυτή εισφορά. Αυτή είναι η πρόβλεψη. Για να δούμε θα μείνει τελικά ? και αν μείνει από πότε θα ισχύσει ?

Edited by SOTHRIS
Link to comment
Share on other sites

Mε βάση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν θα εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα η έκτακτη αυτή εισφορά. Αυτή είναι η πρόβλεψη. Για να δούμε θα μείνει τελικά ? και αν μείνει από πότε θα ισχύσει ?

 

Με απλά ελληνικά , η έκτακτη εισφορά δεν είναι 30 %. Το πραγματικό χαράτσωμα είναι 37,8% ..........

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.