Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ


Engineer

Recommended Posts

Ακολουθούν οι αναθεωρημένες παράγραφοι της Διάταξης του ΥΠΕΚΑ για τις ρυθμίσεις ΑΠΕ, στην τελική τους μορφή μετά και τις Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο Σχέδιο Νόμου : «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2016».

 

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις Τράπεζες και προσδοκά στη θετική ανταπόκρισή τους.

 

Ι.2. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΕ

 

Επιβάλλεται έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, η οποία υπολογίζεται επί του τιμήματος των πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας που λαμβάνουν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2012 έως και 30.6.2014 και αφορά τους λειτουργούντες σταθμούς, καθώς και όσους σταθμούς τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους εφεξής.

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται ως εκατοστιαίο ποσοστό επί του, προ Φ.Π.Α., τιμήματος πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, που εγχέεται από τον Παραγωγό στο Σύστημα ή το Διασυνδεδεμένο Δίκτυο, ή στα ηλεκτρικά συστήματα των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, και ανέρχεται:

 

α) Σε είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία, ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεση τους, έως 31.12.2011.

β) Σε τριάντα τοις εκατό (30%) για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία, ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους, μετά την 1.1.2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται βάσει της τιμής αναφοράς του πίνακα του άρθρου 27Α του ν. 3734/2009, όπως κάθε φορά ισχύει, που αντιστοιχεί σε μήνα προγενέστερο του Φεβρουαρίου 2012.

γ) Σε είκοσι επτά τοις εκατό (27%) για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία, ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους, μετά την 1.1.2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται βάσει της τιμής αναφοράς του πίνακα του άρθρου 27Α του ν. 3734/2009, όπως κάθε φορά ισχύει, που αντιστοιχεί στο διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου 2012 και 9 Αυγούστου 2012.

δ) Σε δέκα τοις εκατό (10%) για τους λοιπούς σταθμούς ΑΠΕ και τους σταθμούς ΣΗΘΥΑ.

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δύναται να παραταθεί, για ένα ακόμη έτος, η υποχρέωση καταβολής της ανωτέρω εισφοράς.

 

Η ανωτέρω εισφορά δεν επιβάλλεται στους φωτοβολταϊκούς σταθμούς για τους οποίους η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται βάσει της τιμής αναφοράς του πίνακα του άρθρου 27Α του ν. 3734/2009, που αντιστοιχεί σε ημερομηνία μεταγενέστερη της 9ης Αυγούστου 2012, καθώς και για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε Κτιριακές Εγκαταστάσεις.

 

Πηγή: =2119&language=el-GR"]ΥΠΕΚΑ

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Εγω λέω να πάνε να πνιγούν...ετσι απλά.

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!! Τι μπ....λο είναι αυτό??!?!?ΕΛΕΟΣ!!!

 

Οι άνθρωποι ψάχνουν για μ....ς δεν εξηγείται αλλιώς.....γιατί μ....ς θα είναι όποιος ξένος έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα.

 

P.S.:Συγνωμη για τη φρασεολογία που δεν αρμόζει στο φόρουμ,αλλά δεν υπάρχουν.....

  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

δ) Σε δέκα τοις εκατό (10%) για τους λοιπούς σταθμούς ΑΠΕ και τους σταθμούς ΣΗΘΥΑ.

 

τι καταλαβαίνετε απο αυτο ???

ναι ....ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΡΚΑ ( ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ , ΘΕΡΜΙΚΑ ... ΚΛΠ ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΤΗΝΑ ! ! !

 

ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΣΜΑΚΗ

Link to comment
Share on other sites

 

τι καταλαβαίνετε απο αυτο ???

ναι ....ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΡΚΑ ( ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ , ΘΕΡΜΙΚΑ ... ΚΛΠ ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΤΗΝΑ ! ! !

 

ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΣΜΑΚΗ

 

Αυτό καταλαβες εσύ? Χωρις να ξερεις οτιδηποτε, μπαίνεις και γραφεις ενα πιασαρικό συνθηματακι. Ξερεις την διαφορα ταριφας Α/Π και Φ/Β?

Link to comment
Share on other sites

@zefuros

Εσύ ξέρεις τι είναι τζίρος, κέρδος, απόσβεση, δάνεια??

 

Κάλο θα είναι επίσης να ξέρουμε και με τι τιμή κούμπωσαν οι ανεμογεννήτριες και με τι τιμές πληρώνονται!!!!!

Link to comment
Share on other sites

@Αλέξανδρος

 

Ναι ξέρω τι ειναι τζιρος, αποσβεσεις κτλ κτλ.

 

Η τιμή της αιολικής κιλοβατόρας ειναι περίπου 8,9 λεπτά. Καταλαβαίνεις πως ως πιο ωριμη τεχνολογία, δε ξεκίνησε από τα συμβολαιοποιημένα των 45 λεπτών η Kwh.

 

Το παραπάνω σχόλιο μου ηταν για την "μπουρδιτσα" πως οι "μεγάλοι" πετυχαν και καλά μονο 10% εκτακτη εισφορά.. ρε πατε καλά??

 

Ειναι ενα @@δελο το κρατος και ανακόλουθο και πετάει έκτακτες εισφορές για πλάκα και ο καθένας βλέπει καπιταλιστικά η κομμουνιστικά φαντάσματα?

 

 

Η ιστορία ειναι απλή. Το κρατος εβγαλε κάποιες τιμές για τα Φ/Β που του προέκυψαν παραπάνω από ότι επρεπε. Ως εδώ καλά. Επειδή όμως ειναι @@ροκρατος, σαν λύση βρηκε την εκτακτη εισφορά επί τζίρου. Ελεος!

Link to comment
Share on other sites

Να θυμάσαι όμως ότι αυτά τα πάρκα συνδέθηκαν με 8 λεπτά, υπολογίστηκε η οικονομική βιωσιμότητά τους με τα 8 λεπτά και ένα πρωί η κυβέρνηση τους έκανε δώρο άλλο ένα λεπτό!!! Και μου λες πως όλα αυτά είναι τυχαία?!?!?!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.