Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναστολή έκδοσης αδειών


Recommended Posts

Συνάδερφοι ανοίγω το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να σας συμβουλευτώ για την παρακάτω περίπτωση:

 

 

Αναστέλλεται για ένα (1) χρόνο η χορήγηση οικοδομικών αδειών στη Δημοτική Κοινότητα Ρίου (Αγίου Γεωργίου Ρίου) της Δημοτικής Ενότητας Ρίου του Δήμου Πατρέων (Ν. Αχαΐας) και ειδικότερα στους προτεινόμενους με την πολεοδομική μελέτη ένταξης και επέκτασης

κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους στους οποίους είχε επιβληθεί αναστολή με τις υπ’ αριθμ.(...)

 

Εσείς από την παραπάνω διατύπωση τι ακριβώς συμπέρασμα βγάζετε?

Η αναστολή ισχύει για το σύνολο της προς ένταξη περιοχής ή μόνο για τις περιπτώσεις των κοινόχρηστων χώρων?

Και μια ακόμη ερώτηση αν ισχύει το 2ο και υπάρχει περίπτωση οικοπέδου Χ εμβαδού όπου στο πίσω όριο του οικοπέδου και εντός αυτού διέρχεται βάσει της προτεινόμενης πολεοδομικής μελέτης πεζόδρομος μπορεί να εκδοθεί Ο.Α εφόσον το κτήριο χωροθετείται εκτός αυτού.

Ο συντελεστής υπολογίζεται επί του συνόλου Χ εμβαδού ή Χ-Επεζοδρόμου.

 

Παρακαλώ για τη βοηθεία σας καθώς η εμπειρία μου σε τέτοια ζητήματα είναι περιορισμένη και θέλω και μια πρόσθετη άποψη πριν την επαφή μου με την Πολεοδομία

Edited by treloepistimonas
Link to comment
Share on other sites

εχεις αναστολη με το ΦΕΚ ΑΑΠ 203/12, με συνημενα σε σμίκρυνση 9 διαγράμματα , θεωρημενα απο τον προισταμενο με την υπ' αριθ.......[εχει κενο] /2012 πραξη

της δ/νσης τοπογραφικων εφαρμογων..

Αρα, μονον για τους χωρους αυτων των διαγραμμάτων προκειται.

 

για το αλλο ερωτημα....θα απαντησουν πιό ειδικοι...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

dimitris GM ευχαριστώ καταρχήν για την άμεση τοποθέτηση. Τα διαγράμματα που απεικονίζουν τις περιοχές ένταξης και επέκτασης τα έχω υπόψη μου .Ωστόσο πρόκειται για μια τεράστια γεωγραφικά περιοχή. Το ζητούμενο είναι αν όντως η αναστολή αφορά αυτή την περιοχή στο σύνολο της (που σημαίνει ΚΑΜΙΑ έκδοση άδειας εντός των ορίων που περικλείουν αυτή την περιοχή) ή μόνον τους κοινόχρηστους χώρους. Δηλαδή για την εκάστοτε ιδιοκτησία να μην επιτρέπεται χωροθέτηση κτηρίου εντός της έκτασης η οποία απεικονίζεται Κ.Χ. ?

Edited by treloepistimonas
Link to comment
Share on other sites

Εάν πρόκειται, πράγματι, για την απόφαση αναστολής που δημοσιεύτηκε στο ΑΑΠ/203/14.6.2012, αυτή περιορίζεται ΜΟΝΟΝ στους κοινόχρηστους ΚΑΙ κοινωφελείς χώρους και όχι μόνον στους ΚΧ που αναφέρεις.

 

Ο λόγος που συνηθίζει το ΥΠΕΚΑ να εκδίδει αυτού του είδους τις διοικητικές πράξεις είναι για να προλάβει τη δημιουργία καταστάσεων (ανέγερση οικοδομών κλπ) που θα δυσχεράνουν τη διαδικασία της ΠΕ και, γενικά, της διαδικασίας απαλλοτρίωσης των χώρων αυτών.

Link to comment
Share on other sites

Επομενως μακαρ απο τη στιγμη κατα την οποια ενα μονο μερος του οικοπεδου και εν προκειμενου μια λωριδα πλατους 5m δεσμευεται για πεζοδρομηση και το λοιπο τμημα του οικοπεδου παραμενει ως εχει μπορω να εκδοσω αδεια με χωροθετηση του κτηριου εκτος της ζωνης πεζοδρομησης?

Link to comment
Share on other sites

Πρώτη παρατήρηση είναι ότι το οικόπεδο που υποδεικνύεις δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στις δεσμεύεσεις της απόφασης αναστολής.

 

Τα πράγματα, όμως, φαίνονται μπερδεμένα στην περιοχή του ΟΤ 03/15 και, ειδικά, σε ότι αφορά στις ΟΓ και ΡΓ.

Ενώ απέναντι έχουν σχεδιαστεί ΟΤ με ΡΓ και ΟΓ, στην περιοχή του ΟΤ 03/15 δεν φαίνετα ξεκάθαρα αντίστοιχος σχεδιασμός και μπερδεύουν, ακόμη περισσότερο, οι γραμμές που είναι παράλληλες με την ΕΟ αλλά ενώ η εσωτερική (ας πούμε ΟΓ) φαίνεται ως ευθεία, οι εξωτερικές (προς την ΕΟ) εχουν απόσταση 10μ. από την εσωτερική αλλά δεν αποτελούν ενιαία ευθεία.

 

Με βάση τις παρατηρήσεις αυτές, δεν είναι σαφές εάν οι γραμμές αυτές αποτελούν τις ΟΓ και ΡΓ του συγκεκριμένου ΟΤ.

Εν πάση περιπτώσει, εάν όντως είναι σχεδιασμένες, ως ΡΓ και ΟΓ, με αντίστοιχα χρώματα στα πρωτότυπα διαγράμματα της ΠΜ, μπορείς να ζητήσεις την έκδοση ΟΑ τηρώντας την ΟΓ και αφήνοντας οπωσδήποτε εκτός το τμήμα που καταλαμβάνεται από τον πεζόδρομο.

Link to comment
Share on other sites

Μακαρ οι γραμμες αυτες οντως αποτελουν ργ και ογ . Αυτη η υποχωρηση πιθανως οφειλεται στο οτι μαλλον οι μελετητες εφαρμοσαν στη μελετη την υφισταμενη κατασταση ως προς τα ορια των ιδιοκτησιων. Τωρα οσον αφορα την τοποθετηση σου για τη δυνατοτητα εκδοσης συμφωνω απολυτα μαζι σου. Το ζητημα ειναι αν στο εμβασον για υπολογισμο δομησης καλυψης κλπ υπολογιζω το υφισταμενο εμβαδον η το απομειωμενο μετα την αφαιρεση του πεζοδρομου. Οροι δομησης υποθετω οι υφισταμενοι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.