Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενδοδαπέδια θέρμανση


domie

Recommended Posts

Ηθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία της ενδοδαπέδιας όταν η θέρμανση γίνεται με καυστήρα αεριου. Κάπου διάβασα ότι η χαμηλή θερμοκρασία που απαιτεί η ενδοδαπέδια είναι επιβαρύντικη δίοτι ο καυστήρας αερίου λειτουργεί σε υψηλότερους βαθμούς.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Να κάνω και εγώ μια (δύο, τρεις..) ερώτηση...

Θέλουμε σε εργασία να χρησιμοποιήσουμε ενδοδαπέδια θέρμανση και επειδή βιβλία ή σημειώσεις δεν βλέπουμε στον ορίζοντα, οποιαδήποτε πληροφορία χρήσιμη!

Λοιπόν.

Οι σωλήνες (πλαστικοί; ), έχουν συγκεκριμένη διάμετρο και πόσο;

Τι πάχος έχουν;

Τι προστατευτικό υλικό τοποθετείται και τι πάχους;

Και τέλος, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός σπειρών που τοποθετούνται ανα τετραγωνικό;;

 

Σχετικά τώρα με το αν η ενδοδαπέδια θέρμανση δημιουργεί προβλήματα στα πόδια ή στο κυκλοφορικό, πιστεύω πως είναι απλά φήμες... Η θερμοκρασία του νερού δεν υπερβαίνει τους 29 βαθμούς. Τι μπορεί να πάθει κανείς με ζεστά ποδαράκια;;

Link to comment
Share on other sites

Λένε ότι μετά από χρόνια μπορεί να πάθεις ποδάγρα, επειδή τα αγγεία στα πόδι λόγω θερμοκρασίας είναι διεσταλμένα πολλές ώρες τη μέρα...

Link to comment
Share on other sites

Προβλήματα υγείας θα δημιουργηθούν μόνο σε περίπτωση που η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από την πρέπουσα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μπορεί να γίνει, το κάνει πελάτης μου τώρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες όμως δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν ασχολήθηκα προσωπικά με το θέμα αυτό.

 

Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Παράθεση κάνετε όταν θέλετε να κάνετε αναφορά σε τμήμα μιας δημοσίευσης ή να απαντήσετε σε δημοσίευση παλιότερη από την αμέσως προηγούμενη. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω για τα μειονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης ,καταστροφή αγγείων και κυρίως αιώρηση λεπτόκοκης σκόνης και ιδιαίτερα επικίνδυνη θα τολμούσα να πω σε περιπτώσεις όπου στο σπίτι υπάρχει μικρό παιδί γιατί στα 50 cm από το δάπεδο το φαινόμενο της αιώρησης σκόνης είναι πιο έντονο………………………

Link to comment
Share on other sites

[align=justify:40c1ad100a]Να προσθέσω και εγώ την άποψη μου στο θέμα.

Για μένα η ενδοδαπέδια θέρμανση (για την Ελλάδα μιλάμε πάντοτε) είναι άλλη μία "απάτη" και θα εξηγήσω τους λόγους.

1) Αν ρωτήσετε οποιονδήποτε αρχιτέκτονα, θα σας πει ότι είναι η καλύτερη μέθοδος με πολλά πλεονεκτήματα κλπ κλπ, αυτά που όλοι παπαγαλίζουν..Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι αρχιτέκτονες το θέλουν γιατί τους λύνει τα χέρια στην διαμόρφωση του χώρου και τους απαλλάσει από την χωροθέτηση των καλοριφέρ

2)Αν ρωτήσετε τους υδραυλικούς, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την προτείνει γιατί είναι πιο ακριβή τοποθέτηση, εργασία και περισσότερα υλικά. Και ποιος δεν θα το ήθελε?

3) Η μικροαστική αντίληψη του Νεοέλληνα. Κάποτε όταν το σπίτι σου είχε τζάκι, έλεγες ότι είχες Βίλλα...τώρα πρέπει να έχεις ενδοδαπέδια για να θεωρείσαι αστός..

 

Το θέμα για μένα είναι το εξής: Η ενδοδαπέδια θέρμανση δεν είναι καινούργια εφεύρεση. Υπήρχε στην Ελλάδα σε σπίτια του 1960 και προγενέστερα για όσους δεν το γνωρίζουν. Η χρήση της όμως εγκαταλήφθηκε..

Ο σημαντικότερος λόγος δεν είναι άλλος από το κλίμα της χώρας μας (όπως κάθε αλλή μεταφορά τεχνολογίας από βόρειες χώρες, τείνουμε να δεχόμαστε αβασάνιστα θεωρίες και πρακτικές που δεν έχουν application στην Ελλάδα).

 

Στην Ελλάδα τους μήνες Μάιο - Οκτώβριο δεν χρειαζόμαστε θέρμανση ιδιαίτερα. Οι μήνες που ιδιαίτερα χρειαζόμαστε θέρμανση είναι Νοεμβριος-Φεβρουάριος. Και πάλι μπορεί την μία μέρα να έχει 7-8 βαθμούς Κελσίου και την αμέσως επόμενη να έχει 16-17 βαθμούς. Με την ενδοδαπέδια θέρμανση ΔΕΝ έχουμε την δυνατότητα να κλείσουμε τη θέρμανση, όπως στα καλοριφέρ. Το πάτωμα λόγω της μεγάλης θερμικής αδράνειας θα συνεχίσει να ζεσταίνει κάνοντας το κλίμα ανυπόφορο. Επίσης πάλι λόγω της αδράνειας αυτής αργεί να "πάρει μπρος"..Συνήθως χρειάζονται 12 - 18 ώρες ίσως και περισσότερο για να φτάσει η θέρμανση στο επιθυμητό επίπεδο..

 

Το σημαντικότερο είναι κατά τους μήνες Μάρτιο Απρίλιο, που ενώ η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει, πολλές φορές θέλουμε να ανάψουμε την θέρμανση μας για να "σπάσει" (όπως λέμε), η ψύχρα και η υγρασία.Συνήθως για 1-2 ώρες την μέρα. Ε, λοιπόν αυτό δεν γίνεται με την ενδοδαπέδια θέρμανση. Ξεκάθαρα πράγματα![/align:40c1ad100a]

 

Δεν θα αναφερθώ στην τεχνική εφαρμογή της ενδοδαπέδιας θέρμανσης γιατί σε αυτό παίζουν ρόλο και οι εγκαταστάτες υδραυλικοί αλλά και τα υλικά. Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα εξής..

1) Πλακάκια ή μάρμαρα με ενδοδαπέδια θέρμανση δεν δουλεύουν σωστά. Σπάνε τσιμεντοκονίες, ρωγμές κλπ, οι λόγοι προφανείς νομίζω..

2) Στο πλαίσιο της μεσοαστικής αντίληψης που έλεγα πριν, πάει ο Νεοέλληνας και βάζει ξύλινο πάτωμα με φαρδιά και μακριά ξύλα (13 εκ. πλάτος σανίδες, διότι αυτά είναι της μόδας και έτσι θεωρείται η πολυτέλεια..) και τα παίρνει στο χέρι το χειμώνα..

 

Καλοριφεράκι και πάλι καλοριφεράκι συνάδελφοι..στα σπίτια μας τουλάχιστον..Τώρα για την κυρία, σύζυγο του καλού μας νεοαστού πελάτη που φτιάχνει "βίλα" στη Σταμάτα ή στο Χαιδάρι..η ενδοδαπέδια είναι η καλύτερη θέρμανση!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το agrafiot. Η ενδοδαπέδια έχει μεγάλη αδράνεια. Και για να ζεσταθεί το σπίτι (μετά από μιά π.χ. πολυήμερη απουσία) κάνει πολλές ώρες, και για να σταματήσει η θέρμανση (όταν έχει ξεστάνει το μεσημεράκι) πάλι αργεί. Πολλοί θα πούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντιστάθμιση. Αλλά δυστυχώς και εκεί όπου έχει μπει αντιστάθμιση, οι ένοικοι μου λένε ότι ανοίγουν τα παράθυρα, όταν ζεσταίνει ο ήλιος μιά χειμωνιάτικη ημέρα.

Link to comment
Share on other sites

διαβασα με προσοχή όλες τις απόψεις και με πολλές δεν συμφωνώ!πριν ανοίξω το γραφείο μου δούλευα σε μηχανολόγο οπου κάναμε αρκετές εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας!και τολμώ να πώ είναι όντως η καλύτερη θέρμανση.Ας τα πάρουμε με την σειρά τα πράγματα!!!

Γιατι δεν προτειμαται η ενδοδαπεδια?

α)διοτι δεν υπάρχει η τεχνογνωσία απο πλευράς υδραυλικων οποτε το σνομπάρουν στον κόσμο με θεωρίες του τύπου σκόνη,κάψιμο στα πόδια με αποτέλεσμα να πρέπει ο μηχανικος να το στρώσει και να αντικρούσει τις ψευτιές του υδραυλικού.

β)το αρχικό υψηλό κόστος(διπλάσιο απο την κλασική του μονωσωληνίου)

γ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!!

 

τα πλεονεκτήματα!!!!

 

α)Η εγκατάσταση έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απο το μονοσωλήνιο και αυτό γιατί η θερμοκρασία που παει το νερο στις σωληνώσεις είναι απο 30 έως το maximum 45 βαθμούς κελσίου σε αντίθεση με το μονοσωλήνιο που λειτουργεί στους 80-->πιο γρήγορη φθορα.

β)έλεγχος με τα ρυθμιστικά σε κάθε χώρο ξεχωριστά-->άρα παντού ίδια θερμοκρασία και ποιο ομοιομορφη.Η θέρμανση είναι με ακτινοβολία.

γ)δεν υπάρχουν πουθενά σώματα άρα ποιο όμορφα τα σαλώνια+όλοι οι τοιχοι διαθέσημοι για έπιπλα.

δ)σκόνη δεν υπάρχει να αιωρείται αλλα και να αιωρειται ειναι πολύ μικρότερη σε σχεση με τα καλοριφερ

ε)δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα γιατι η θέρμανση είανι με ακτινοβολία σε αντιθεση με το μονοσωληνιο.

στ)το αρχικά υψηλό κόστος το παίρνεις πίσω διπλάσια και τριπλάσια απο την οικονομία που προσφερει(λειτουργεί πιο χαμηλά ο λέβητας)

ζ)δεν υπάρχει πουθενά ένωση στις σωλήνες-->δεν υπάρχει περίπτωση διαρροών διοτο η μια ακρη ξεκινά απο τον συλλέκτη κανει τον σαληγκαρο και επιστρεφει στον συλλέκτη!!!!Αρα πουθενα συνδεσμος!!! σε αντίθεση με το μονοσωλήνιο που ο εγκαταστατης υδραυλικος κάνει οτι θελει προκειμενου να μην παει κανενα κοματι χαμενο!

η) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ

 

αν ειχαμε τα λεφτά νομιζω όλοι μας θα την προτιμούσαμε!

και οσο για το αν αργει αν λειπουμε μερες μπορω να σας διαβεβαιωσω οτι δεν ισχυει!!!!εδρεύω στα ιωάννινα όπως και οι πελατες που μας λενε πως δεν ειχαν κανενα τετοιου είδους πρόβλημα!και αυτό γιατι εχεις σε κάθε χώρο όσα κυκλώματα-σαληγκαρια θες!!!!οποτε καθοριζεις εσυ το ποσο γρηγορα θα ζεσταινεται ο χώρος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.