Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

"Μεταβίβαση" αγροτικού φ/β


sakatis

Recommended Posts

Αγρότης δεν έχει την οικονομική άνεση να υλοποιήσει το έργο του (φ/β 100kw), και επειδή δεν θέλει να χάσει και τα χρήματα που έχει δώσει μέχρις στιγμής (όροι σύνδεσης, φάκελος, τρέξιμο κτλ), ψάχνει να βρεί αν υπάρχει τρόπος με κάποιο προσύμφωνο/συμβολαιογραφική πράξη κτλ να μεταβιβάσει την άδεια.

 

Γνωρίζω πως τα αγροτικά φ/β πάρκα δεν μπορούν να μεταβιβαστούν πριν την 5-ετία λειτουργίας.

 

Επειδή όμως έχει βρεθεί συγγενικό του πρόσωπο που έχει την άνεση να χρηματοδοτήσει όλο το έργο και να δώσει και ένα ποσό στον αγρότη για την άδεια καθώς και ένα ετήσιο μίσθωμα για το χωράφι, πως μπορεί να υλοποιηθεί νόμιμα μια τέτοια συμφωνία?

 

Εχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο?

 

Εχω ήδη ραντέβου με συμβολαιογράφο αυτές τις μέρες, απλά ρωτάω μήπως έχει τύχει κάτι αντίστοιχο σε κάποιον άλλον.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Ρώτα τι γίνετε στην περίπτωση που ο αγρότης αποδημίσει και η επένδυση περνά στου κληρονόμους μπορούν ναι ή όχι να προσβάλουν το ιδιωτικό συμφωνητικό?

και επίσης υπάρχει και ένα θέμα με τους φόρους, το έσοδο θα γράφεται στον Αγρότη ο οποίος και θα φορολογήται, τα καθαρά θα τα παίρνει ο άλλος black?

Link to comment
Share on other sites

Ισως με γραμματια να βρισκανε μια ακρη.Του στυλ να χρυματοδοτησει ο αλλος το εργο και να παραλαμβανει μεσω γρασμματιων ενα ποσο καθε χρονο που θα εχουν συμφωνησει μεταξυ τους.Θεωρω οτι ισως να ειναι ο μονος νομοτυπος τροπος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ισως με γραμματια να βρισκανε μια ακρη.Του στυλ να χρυματοδοτησει ο αλλος το εργο και να παραλαμβανει μεσω γρασμματιων ενα ποσο καθε χρονο που θα εχουν συμφωνησει μεταξυ τους.Θεωρω οτι ισως να ειναι ο μονος νομοτυπος τροπος.

 

Αυτό σκέφτομαι και εγώ και μαλλον ειναι το σεναριο που υπερισχύει. Να δανειοδοτήσει ο "αγοραστής" τον αγρότη για την κατασκευή του πάρκου και μετά την 5-ετία να πουληθεί το πάρκο στον αγοραστή.

 

@jsk: κατανοώ οσα λες, και αυτα ειναι που με ανησυχούν...και ψαχνουμε λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Το φυσικό πρόσωπο δεν είναι τράπεζα άρα θεωρητικά δεν μπορεί να δανείσει και να κάνει γραμάτεια και να είναι και νομότυπο,

πολλές απο τις εταιρίες που κάνουν γραμμάτεια και οικονομικούς διακανονισμούς έχουν στο καταστατικό τους και αυτό σαν δραστηριότητα (χρηματοδότηση μπούρου μπούρου.....)

Επίσης το ποσό που θα μπορεί να πάρει ο χρηματοδότης είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπολογιστεί και με δεδομένο ότι έχει προστεθεί το χαράτσι αλλά και με το δεδομένο ότι είναι δύσκολο το πόσο θα φορολογηθεί το φυσικό πρόσωπο (αγρότης) απο την προσθήκη του Φ/Β στα εισοδήματά του.

 

Θεωρώ πως το εγχείρημα είναι παρακινδυνευμένο και απο νομικής και απο φορολογικής άποψης.Για 5 χρόνια είναι στον αέρα και αν για τον x-y λόγο κάτι πάει προς τα δικαστήρια ο χρηματοδότης θα έχει πολυ΄σοβαρό θέμα.

Link to comment
Share on other sites

jsk,2 φυσικα προσωπα μεταξυ τους μπορουν να εχουν οικονομικη 'σχεση' με γραμματια.Ετσι πωλουνται πολλα αυτοκινητα και γενικοτερα γινονται πολλες δοσοληψιες.

Επισης εχω ακουσει οτι γινεται και χρηματοδοτηση οικιακων με αυτον τον τροπο οταν η τραπεζα δεν εγκρινει δανειο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

το τι γίνεται με τι είναι νόμιμο-σωστό- και στην στραβή μπορούν να διεκδηκηθούν τα συμφωνημένα μερικές φορές δεν ταυτίζονται.

Με αυτή την λογική κάποιος δρα σαν χρηματωπιστωτικό ίδρυμα, γιατί να μην μπορεί να του εκχωρηθεί και η σύμβαση του ΛΑΓΗΕ και ρητά ο τελαυταίος ζητά η εκχώρηση να γίνετε μόνο σε αναγνωρισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Αν δεις οι εταιρίες που κάνουν δόσεις γράμματια κλπ (οι σοβαρές) το έχουν στο καταστατικό τους.

Και κάτι τελευταίο το γραμάτειο και η επιταγή γράφει συγκεριμένο ποσό σε συγκεκριμένη ημερομηνία, πολλές φορές αυτό το γραμμάτιο πάει σαν collateral σε τράπεζα, τι ποσό θα βάλεις και τι ημερομηνία.

to cut the leng story short αν κάποιος θέλει να ρισκάρει ας το κάνει να γίνει και λίγο τζίρος (εγκαταστάτες, πανελάδες, δικηγόροι μετά :smile: )

Link to comment
Share on other sites

Γραμμάτια από "ιδιώτη" σε "ιδιώτη" με ποια αιτιολογία???? (η μεταβίβαση αυτοκινήτου είναι μια νόμιμη και με "αντικείμενο" πράξη... η μεταβίβαση του αυτοκινήτου...) Με τα γραμμάτια... αν ένας από τους 2 είναι "πονηρός", μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και τοκογλυφία, σε μια δικαστική διαμάχη...

 

Και οι εποχές.... είναι δύσκολες και περίεργες..... και θεωρώ ότι το ρίσκο είναι μεγάλο.... και από τις 2 πλευρές.....

 

 

Υ.Γ. στα οικιακά έχει γίνει πώληση με αποδείξεις-τιμολόγια, και απλά γίνεται καθ'όλα νόμιμα η εξόφληση με γραμμάτια....

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

Επειδή είχα ακούσει από δικηγόρο να αναφέρεται σε υποθήκη σε ακίνητα ιδιώτη υπέρ άλλου ιδιώτη με αναζήτηση βρήκα ότι υπάρχει δανεισμός επί τη βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού.

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος πιο σχετικός.

 

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=86219

Link to comment
Share on other sites

Συναλλαγματικές σε συνδυασμό με συμφωνητικό αναγνώρισης χρέους είναι η απάντηση νομίζω για τον κίνδυνο κατηγορίας για τοκογλυφία.

Όμως δεν είναι η απάντηση για το νομότυπο της συγκεκριμένης συναλλαγής.

 

Μήπως ,λέω μήπως, μπορεί να γίνει κατι άλλο. Δηλαδή;

 

Ο τρίτος επενδυτής να είναι ο αγοραστής των υλικών του πάρκου, και τα οποία στη συνέχεια θα τα ενοικιάζει στον αγρότη με κέρδος. Το ενοικιαστήριο θα γίνει σε συμβολαιογράφο. Κάνει λίγο σε leasing

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.