Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια για κομμωτήριο. (προέγκριση+άδεια λειτουργίας)


Recommended Posts

14 λεπτά πριν, pirsogiannis said:

Κι εγώ δεν είμαι σίγουρος ως προς το τί είναι η βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης... Αφού "ελέγχει" νομιμότητα τί άλλο να είναι εκτός από 4495? Βεβαίωση χεράτη δική μας  κατά το δοκούν?

Είναι σίγουρα χεράτη δικιά μας, παλιότερα την έδινε η ΥΔΟΜ, αλλά με τον 4178 (άρθρο 25 Παρ 14 κ 15) πέρασε σε μας. Για το ακριβές περιεχόμενο δεν γνωρίζω αλλά να το δούμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα,

θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου συναδέλφου σε άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου σε σχέση με τη υποχρέωση δημιουργίας wc αμεα. Στο χώρο λειτουργούσε πριν καφετέρια. Εμβαδόν καταστήματος 97 τ.μ. (άδεια 1980) + 6 τ.μ. (τακτοποίηση) = 103. Μέσα σε αυτά τα 103 τ.μ. έχουμε 6 τ.μ. wc με προθάλαμο, και κουζινάκι 12 τ.μ (χώρος εντός καταστήματος, κύριας χρήσης, που εξυπηρετεί μόνο τον ιδιοκτήτη). Άρα ο χώρος εξυπηρέτησης κοινού είναι κάτω των 100 τ.μ. Δεν μπορώ να βρω στη νομοθεσία αν μπορούμε να απαλλαγούμε από υποχρέωση κατασκευής wc αμέα

Link to comment
Share on other sites

@cv21 η σχετική διάταξη:
"Στις περιπτώσεις των υφιστάμενων –πριν την ισχύ του ΝΟΚ– για τα οποία εκδίδεται οικοδομική άδεια για χρήση εμπορίου, γραφείων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ανάπτυγμα τραπεζοκαθισμάτων στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο και μικτό εμβαδόν μικρότερο από 100 τ.μ. (δεν προσμετρώνται τα τ.μ. που δεν υπολογίζονται στον σ.δ.), οι χώροι αυτοί, υποχρεούνται μεν να έχουν διασφαλίσει την οριζόντια και κατακόρυφη προσπέλαση, εξαιρούνται δε, από τη δημιουργία προσβάσιμων χώρων υγιεινής για το κοινό, στις περιπτώσεις που προκαλείται δυσανάλογη επιβάρυνση για τον ιδιοκτήτη".
Εγκ. οικ. 42382/2013, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΜΕΑ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα σε όλους, 

 

Ανέλαβα για πρώτη φορά τη γνωστοποίηση λειτουργίας κομμωτηρίου. Το κατάστημα στο οποίο πρόκειται να λειτουργήσει το κομμωτήριο περιλαμβάνει έναν ισόγειο χώρο, ένα πατάρι κι ένα υπόγειο. Παρότι όλα νόμιμα, από αυτά μόνο το ισόγειο πληροί τις προϋποθέσεις ύψους οπότε θεωρώ ότι μόνο για το ισόγειο μπορώ να δώσω Βεβαίωση Κύριας Χρήσης. Το θέμα μου τώρα είναι ότι παίρνοντας εγώ τα σχέδια από την πολεοδομία, βλέπω ότι το εν λόγω κατάστημα είναι στην πραγματικότητα το 1/3 αυτού που φαίνεται στην άδεια, στην άδεια δηλαδή φαίνεται ένα μεγάλο κατάστημα των 160τ.μ. το οποίο στην πραγματικότητα κατασκευάστηκε ως τρία μικρότερα καταστήματα και πωλήθηκε σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες το καθένα. Εκτός αυτού, ενώ σε διπλανά καταστήματα φαίνεται μπάνιο, σε αυτό που με αφορά δεν φαίνεται τίποτα ούτε στο ισόγειο ούτε στο πατάρι, παρότι στο πατάρι υπάρχει κατασκευασμένο μπάνιο αυτή τη στιγμή.

Πώς τα αντιμετωπίζω;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πρέπει να τακτοποιηθεί η υπάρχουσα κατάσταση και μετά να προχωρήσει η άδεια λειτουργίας.
Εάν οι αλλαγές έγιναν μετά το 2011 μπορούν να νομιμοποιηθούν με έκδοση άδειας νομιμοποίησης.
Εάν έγιναν παλαιότερα, υπάρχει και η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των αυθαιρέτων.

Edited by Saturnus
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.