Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μέτρηση υψομέτρων μέσα σε αστικό ιστό με Gps


artemis

Recommended Posts

Όπως έγραψα και πρίν το θέμα είναι η πυκνότητα και το ύψος των κτιρίων. Αν μιλάμε για την Αθήνα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, Αν μιλάμε για περιοχές όπως π.χ. Παπάγου, Μενίδι (όχι κέντρο) τότε μάλλον δε θα έχεις πρόβλημα.

Προφανώς όχι στο Google Earth. Το πιο πιθανό είναι να πρέπει να συνδυαστεί χρήση gps και total αν και θεωρώ ότι είναι μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου ο συνδυασμός αυτός από το να μετρήσεις μόνο με total.

Link to comment
Share on other sites

Mη σκοτίζεσαι πολύ. Αν εισαι ο ανάδοχος της μελέτης, τότε δώσε την αποτύπωση σε κάποιο τεχνικό γραφείο με μεροκάμματο ή με σημεία. Οπως και να'χει θα σου βγεί φθηνότερα αν δε θέλεις να πάς να μετρήσεις ο ίδιος. Γνωστά μελετητικά γραφεία της θεσ/νικης, παρόλο που εχουν 2-3-4 τοπογράφους κια ολο τον εξοπλισμό, δίνουν τις αποτυπώσεις κτλ με τον άνωθεν τρόπο.

Προφανώς βρίσκουν και τα κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει αντίστοιχη δουλειά.

Με μονόσυχνο ξέχασε το. Θα χάσεις τον χρόνο σου και τα αποτελέσματα δεν θα είναι εγγυημένα.

Η μόνη λύση όπως προαναφέρθηκε είναι με RTK (όπου πιάνει) και στα υπόλοιπα με γεωδαιτικό σταθμό ή χωροβάτη.

Πάντως για το RTK δεν υπάρχει απάντηση, πρέπει να πας επιτόπου και να δείς αν λειτουργεί. Πιθανόν στο ίδιο σημείο να πας άλλη ώρα της ημέρας και να έχει καλύτερη γεωμετρία το δίκτυο και να πάρεις fixed λύση.

Link to comment
Share on other sites

Μια λυση χωρις να θεωρηθει διαφήμιση ειναι η ενοικίαση του promark 800 που δινει fixed λυσεις σε δυσκολο περιβαλλον ετσι διαφημιζεται τουλαχιστον.

Link to comment
Share on other sites

ε καλά και άλλοι διαφημίζουν ότι ο δέκτης τους "παίζει" σε 5 διαφορετικά συστήματα αλλά πότε θα είναι usable όλα αυτά; ούτε σε 10 χρόνια έτσι όπως πάμε.

Εδώ ούτε κάν η L2c δεν χρησιμοποιείται ακόμα. Στην ουσία και για τα επόμενα χρόνια θα δουλέυουμε με L1,L2 GPS GLONASS.

Edited by giorgosv
Link to comment
Share on other sites

Ntanos ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά άκου τι διαπίστωσα:

Από τα 1200 σημεία τα 150 περίπου είχαν αποτυπωθεί στο παρελθόν με όργανο. Πήρα λοιπόν για αυτά τα 150 την ένδειξη και από το google earth

και προσπάθησα να συσχετίσω τις διαφορές. Διαπίστωσα ότι δεν συσχετίζονταν αφού κυμαίνονταν μεταξύ 2 και 10 μ.. Γενικά το gogle earth δίνει το

υψόμετρο ενός σημείου ως μέσο όρο ενός κελιού ενός καννάβου. Όταν βρίσκεται σε αστικό ιστό τα αποτελέσματα είναι χάλια. Εάν μετρήσεις αεροδιαδρόμους

είναι με πολύ καλή ακρίβεια.

 

μεγάλη και επιστημονικη διαπίστωση εκανες ρε συναδελφε....θας μας τρελανεις τελειως..θελεις να αποτυπωσεις 1200 σημεια με ακριβεια καλυτερη των 30 cm υψομετρικα και προσπαθησες να το κανεις ετσι....

και μπαινεις και στο forum να το πεις.....

ρε τι παθαμε....πωπωπω που λεει και ο γεωργιου...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.