Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνωριση πτυχιου στο ΔΟΑΤΑΠ


vouvalos

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,

 

Εδω και πολυ καιρο εχω τελειωσει τις σπουδες μου στην Αγγλια και για πολλους και διαφορους λογους δεν διεκδικησα οσο θα επρεπε να αναγνωρισω τα πτυχια μου στο ΔΟΑΤΑΠ και να παρω την αδεια ασκησεως επαγγελματος του χημικου μηχανικου.

 

Η ιστορια μου εχει ως εξης. Εχω τελειωσει σε αναγνωρισμενο και σε ενα απο τα καλυτερα πανεπιστημια της Αγγλιας για χημικους μηχανικους το bachelor δυστυχως ordinary. Για να προχωρισει η αναγνωριση στο ΔΟΑΤΑΠ πρεπει να εχεις honours. Για τον λογο αυτο εκανα τα χαρτια μου σε αναγνωρισμενο πανεπιστημιο της Σκωτιας αιτηση να μπω στο 4ο ετος του bachelor (στην Σκωτια τα bachelor ειναι 4ετους φοιτησης) και με δεχτηκαν, οποτε και το τελειωσα με bachelor honors.

 

Στην συνεχεια εκανα Μaster in advanced material engineering το οποιο ειναι συμβατο με το master in chemical engineering και το τελειωσα με ικανοποιητικο βαθμο.

 

Αφου εκανα τα χαρτια μου στο ΔΟΑΤΑΠ η απαντηση που μου δωσανε ητανε αρνητικη σε σημειο που δεν μου δινουν ουτε την δυνατοτητα να δωσω μαθηματα για το λογο οτι το bachelor honours (παρολο που ειναι ενας χρονος παραπανω σπουδες) δεν απονεμηθηκε απο πανεπιστημιο στο οποιο να εχω φοιτησει το 1/2 της χρονικης περιοδου σπουδων.

 

Στην ουσια εχω κανει 5 χρονια σπουδων κατεχωντας 3 πτυχια απο αναγνωρισμενα πανεπιστημια και το ΔΟΑΤΑΠ δεν μου δινει καμια επιλογη να αναγνωρισω τα πτυχια μου.

 

Θα παρακαλουσα αν ξερει κανεις παρομοια κατασταση ή καποια συμβουλη με το πως πρεπει να κινηθω.

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Ρώτα κανένα ψαγμένο δικηγόρο. Ίσως υπάρχει κάποιος σύλλογος νύν και πρώην φοιτητών που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα. Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις μπλέξει άσχημα καθότι το ΔΟΑΤΑΠ πατάει στις εξολοκλήρου σπουδές στο ίδρυμα του βασικού τίτλου και δεν δέχεται τα σπαστά....Είναι πλέον νομικό το θέμα, αλλά πάλι το ΔΟΑΤΑΠ έχει το πάνω χέρι...

To ordinary στην ουσία σου είναι άχρηστο όχι μόνο για Ελλαδα λόγω ΔΟΑΤΑΠ, αλλά ακόμη και στο UK είναι απίθανο να κάνεις χρήση του στην αγορά εργασίας εκεί...

Συνεπως καλά έκανες την κίνηση που έκανες, για Αγγλία είσαι οκ, αλλά στο Ελλάντα....έμπλεξες.. Στο ξαναλέω νομικά πλέον θα πρέπει να κινηθείς με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα της εκπαίδευσης....

Link to comment
Share on other sites

....Είναι πλέον νομικό το θέμα, αλλά πάλι το ΔΟΑΤΑΠ έχει το πάνω χέρι...

 

Συμφωνώ! Καλή επιτυχία θα βρεθεί λύση σίγουρα, απλά θα χρειαστεί χρόνος. Πέρασα και εγώ πολύ άσχημα χρόνια με το ΔΟΑΤΑΠ :sad:

Link to comment
Share on other sites

Χάπιααααααααα!! Φέρτε χάααπιααα... Θέλουμε Τρόικα για κυβέρνηση τέλος. Μαγαζάκια του στυλ ΔΟΑΤΑΠ και συναφή να κλείσουν και οι υπάληλοί τους να περάσουν εξονυχιστικό έλεγχο από τον ΔΟΑΤΑΠ της Μέρκελ. End of Story..

 

Για το ordinary πάει στον γεροδιάολο, γιατί πήρες πτυχίο με 4 στην ουσία φίλος... Αλλά μετά με 1 χρόνο σε άλλο πανεπιστήμιο, και μεταπτυχιακό;; Κάθισε στην Σκοτία, καλά είναι εκεί. Φίνο ουίσκι, ωραία τοπία, ρομαντικές βροχούλες, μοναδική διάλεκτος. Κάστρα, κέλτικη μουσική, και ales. Εδώ τι να κάνεις σαν Χημικός;; Promotion; Μηχανικός πωλήσεων έξω από κανένα πολυκατάστημα στην καλύτερη; Στην χειρότερη (γιατί χειρότερη είναι) να σε αναγνωρίσουν σαν Μηχανικό, να σε γράψουν στο ΤΕΕ ΑΕ => και στον ΕΟΠΥΥ πρώην ΕΤΑΑ πρώην ΤΣΜΕΔΕ, να είσαι άνεργος και να πληρώνεις μόνο και μόνο για να έχεις σφραγίδα;

 

Σόρυ. Όλοι στα ίδια είμαστε συνάδελφε. :/

 

Εδώ εμείς φίλε με BSc (Hons) in Civil Engineering από ελληνικό ΑΤΕΙ, μεταπτυχιακά από Ευρώπες, και διδακτορικά, δεν έχουμε ελεύθερη πρόσβαση στο επάγγελμα. Είμαστε.. Τεχνολόγοι... Αλλά τα μαγαζάκια το πολύ μέχρι το 14 θα έχουν κλείσει.

 

ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ.

 

PS: Και να κλείσουν τι θα γίνει; Α ναι, ξέχασα ο σατανάς. Ο κ.Στουρνάρας έχει plan b! Μπεε.

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.