Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΠΥ και επίδομα τοκετού


Polant

Recommended Posts

Καλισπέρα σας,

 

Γνωρίζει κάποιος τι επίδομα τοκετού παίρνουμε μετά την ένταξη του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΠΥ? Γεννάω σε 3 εβδομάδες απο τώρα σε ιδιωτικό μαιευτήριο και τα εχουμε χαμένα με ολες αυτές τις αλλαγές . Είναι κρίμα με ολα αυτά που εχω πληρώσει τόσον καιρό τωρα να χάσω τα 2500.

Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντίσει παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 140
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ενδιαφέρει πολύ κόσμο!!! Εγώ με το καλό θα γεννήσω Μάιο, αλλα μέχρι τώρα έχουν γίνει άπειρες εξετάσεις που πληρώσαμε από την τσέπη μας (μιας και θεωρητικά αυτό καλύπτεται με το επίδομα τοκετού 2.500€) και μέχρι να γεννήσω θα γίνουν άλλες τόσες!!! Με τα τηλέφωνα του ΤΣΜΕΔΕ δεν βγαίνει άκρη, κανείς δεν έχει σαφή απάντηση... Τι επίδομα παίρνουμε - αν παίρνουμε- τελικά;;; Τα μέχρι τώρα έξοδα θα τα προσκομίσουμε στο ΤΣΜΕΔΕ να τα πληρωθούμε;;; Σκέφτομαι να πάω από το ΤΣΜΕΔΕ τέλος τέλος, παρά την ταλαιπωρία που θα φάω, δεδομένης και της κατάστασής μου... Χαμένη ημέρα από την δουλειά και ανέβα- κατέβα τους ορόφους με λίγα λόγια... Αν κάποιος έχει ενημερωθεί σχετικά ή γνωρίζει κάτι παραπάνω, παρακαλώ πολύ να αναρτήσει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Καλά στα τηλήφωνα δεν απαντάει κανάνας. Και σήμερα που πήγαμε απο το ΤΣΜΕΔΕ αυτοί είχανε 48-ωρη απεργία.

Αυτο που ξερω σίγουρα (μετά απο επικοινωνία με το ιδιωτικό μαιευτήριο που θα γεννήσω) είναι οτι θα μας χρεώσει με τιμες ΕΟΠΠΥ.

Link to comment
Share on other sites

Γεννάω από μέρα σε μέρα και επικοινώνησα με το ΤΣΜΕΔΕ Πειραιά όπου με ενημέρωσε η κοπέλα πως πάμε πλέον με τις μειωμένες τιμές ΕΟΠΠΥ στο μαιευτήριο ξεχνώντας το επίδομα τοκετού δυστυχώς και πως κοπέλες που γέννησαν πριν την ένταξη του ταμείου ακόμη προσπαθούν να εισπράξουν το επίδομα.Θα έπρεπε να υπάρχει μια ειδικη ρύθμιση για εμάς που έχουμε πληρώσει όλες τις εξετάσεις από την τσέπη μας κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!Είμαστε άτυχες σε αυτό αλλά πολύ τυχερές που θα φέρουμε τα παιδάκια μας στον κόσμο και να ναι όλα τα μωράκια μας γερά και να πάνε να κόψουν το λαιμό τους οι άχρηστοι!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλή λευτεριά στις εγκυμονούσες!

Όταν με το καλό ξεμπερδέψετε με τις διαδικασίες φροντίστε να ενημερώσετε η καθεμία με την περίπτωσή της για να λαμβάνουν γνώση οι υποψήφιοι μπαμπάδες και μαμάδες :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω τι θα εφαρμοστεί, αλλά ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ καταβάλλει τα εξής ως "χρηματικό βοήθημα" (άρθρο 13):

 

"Στις άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένες καταβάλλεται αντίμαιευτικής περίθαλψης εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900€, 1200€ για δίδυμη κύηση και 1600€ για τρίδυμη κύηση σε περίπτωση που ο τοκετός πραγματοποιηθεί χωρίςδαπάνες του ασφαλιστικού φορέα."

 

http://www.psf.org.gr/img/enimerosi_files/0777679001335260888100000.pdf

 

Ελπίζω να μη μας αφορά...

Καλή τύχη στις μέλλουσες μαμάδες!

0777679001335260888100000.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή η σύζυγος είναι ήδη στον ΕΟΠΥΥ (μέσω ΙΚΑ σαν ιδ. υπάλληλος) (2 months left!) και ρωτήσαμε σε διάφορες κλινικές ήδη, οι τιμές που δίνουν οι κλινικές συμπεριλαμβάνουν ήδη το βοήθημα των 900€...

Ουσιαστικά, ο ασφαλισμένος δεν παίρνει χρήματα στο χέρι, τα παίρνει η κλινική από το ταμείο απευθείας.

Τέλος, μετά την τελευταία επίσκεψη στον γιατρό μας την προηγούμενη εβδομάδα μάθαμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έκοψε περίπου το 30% του επιδόματος, κόβωντας κάποια επιπλέον έξοδα (δεν τα θυμάμαι αναλυτικά) και οι νέες τιμές είναι περίπου 250-300€ πάνω σε σχέση με αυτές που μας έδωσαν οι κλινικές πριν 2 μήνες που ρωτούσαμε...

 

Αυτά τα ολίγα..

 

Μακάρι όσοι και όσες είστε στο ΕΤΑΑ να δικαούστε κάτι παραπάνω γιατί είναι μεγάλη αδικία να έχεις κάνει προγραμματισμό βάσει του επιδόματος των 2.500€ και ξαφνικά να μην παίρνεις τίποτα...

Edited by stek
Link to comment
Share on other sites

κατά τα άλλα υπάρχει δημόσια υγεία και πρόνοια και η χώρα δεν έχει πτωχεύσει και έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη.

 

Μα καλά πάνε καλά με 600 euro δεν γεννάει ούτε αγελάδα στο χωράφι.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

κατά τα άλλα υπάρχει δημόσια υγεία και πρόνοια και η χώρα δεν έχει πτωχεύσει και έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη.

 

Μα καλά πάνε καλά με 600 euro δεν γεννάει ούτε αγελάδα στο χωράφι.

 

Σάμπως μας υπολογίζουν για κάτι περισσότερο από αγελάδες στο χωράφι?????? :sad:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.