Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

θεώρηση γραμμών αιγιαλού-παραλίας


yian

Recommended Posts

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πας το τοπογραφικό στην Κτηματική υπηρεσία και ανεπίσημα να σου πουν για την ορθότητα των γραμμών σου ή όχι και τι θα διορθώσεις.Αυτό να το ζητήσεις με όλη σου την ευγένεια.Κάτι επίσημο δε νομίζω να μπορείς να πάρεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι, καταλαβαίνω τι εννοείς, έχει χρειαστεί κι εγώ να εφαρμόσω κάποια διαγράμματα κατόπιν γραφικής εφαρμογής (της ίδιας περίπου περιόδου).

Δεν θεωρώ πάντως πως χρειάζεται να είσαι τόσο επιφυλακτικός από την στιγμή που κάνεις σωστή εφαρμογή έστω με τα δεδομένα που έχεις στην διάθεση σου. Δηλαδή την καλύτερη δυνατή γραφική εφαρμογή για την αντίστοιχη κλίμακα, με τα περισσότερα κοινά αναγνωρίσιμα σημεία που μπορείς να βρεις. Είναι προφανές πως η εφαρμογή σου από την εφαρμογή κάποιου τρίτου θα έχει διαφορά αλλα τουλάχιστον θα έχεις ώς μέτρο την ακρίβεια της κλίμακας του διαγράμματος.

Περιττό να πω πως πρέπει να τεκμηριώσεις στο διάγραμμα σου τις ενέργειες σου με επεξηγήσεις και φυσικά να εξηγήσεις τα παραπάνω στον ιδιοκτήτη.

Και επικουρικά, πράξε όπως σου είπε ο Μανώλης, ζήτα μια γνώμη έστω από την Κτηματική. Καλη συνέχεια!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επιστροφή από τη Κτηματική Υπηρεσία και μερικά συμπεράσματα που ελπίζω να βοηθήσουν μελλοντικά τους συναδέρφους..

 

Η Κτηματική δεν θεωρεί τοπογραφικά διαγράμματα ιδιωτών σε περιοχές με καθορισμένο αιγιαλό, παρά μόνο τοπογραφικά που κατατίθονται εξαρχής για τον καθορισμό αιγιαλού.

Τον ιδιώτη μηχανικό τον εξασφαλίζει μόνο ο επαγγελματισμός του και σε μελλοντική αμφισβήτηση ένα αναλυτικό τεύχος υπολογισμών για τους τριγωνισμούς και τη μεθοδολογία που ακολούθησε ώστε να χαράξει τις γραμμές στο τοπογραφικό του πελάτη του.

 

Το μόνο που έλαβα ήταν η προφορική απάντηση ως προς την ορθότητα της μεθοδολογίας, κανείς δεν έβγαλε χαρτί και μολύβι (λογικό..) για να κάνει επίλυση των τριγωνισμών μου.

Συνεπώς, προσοχή σε αυτό που σφραγίζουμε γιατί κλασσικά αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη δουλειά που παραδίδουμε.

 

end of topic.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, καλώς έκανες και το ανήρτησες, αλλά είναι αυτό στο οποίο συγκλίναμε όλοι οι συμμετέχοντες στο θέμα. Κάνεις την δουλειά σου όσο το δυνατόν καλύτερα με τα διαθέσιμα στοιχεία, εξηγείς τον τρόπο εργασίας, τα περιθώρια σφάλματος και τις ανοχές και είσαι καλυμμένος. Εάν περιμέναμε να θεωρούμε διαγράμματα από τους αντίστοιχους φορείς για κάθε εργασία η οποία απαιτεί εφαρμογή γραμμών οι οποίες προκύπτουν από κάποια διοικητική πράξη (ρυμοτομικές/οικοδομικές γραμμές, όρια διανομών, όρια αναδασμών, γραμμές αιγιαλού κ παραλίας) δεν θα γινόταν δουλειά .

Συνήθως εάν έχω αμφιβολίες για την μεθοδολογία που εφαρμόζω, μπαίνω στην θέση υποθετικού συναδέλφου ο οποίος θα θέλει να αντικρούσει την μεθοδολογία μου και σκέφτομαι εάν έχει τα μέσα να το κάνει και ποια είναι αυτά, ώστε να είμαι καλυμμένος. Καλη συνέχεια στην εργασία σου.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

πανω στο ίδιο θέμα,

σε γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου έχω καθορισμένο αιγιαλό με ΦΕΚ του 1980 ο οποίος έχει συντεταγμένες ΗΑΤΤ.

μετά από την μετατροπή τους σε EΓΣΑ οι συντεταγμένες βγαίνουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

πως μπορω πλεον να χαραξω τον αιγιαλό μου;γραφικά από σταθερά σημεία;

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν μπορείς να φέρεις το ΗΑΤΤ σε ΕΓΣΑ με μετασχηματισμό (ή ακόμα και να τα καταφέρεις καλό είναι να κάνεις μια επαλήθευση), αποτυπώνεις στο πεδίο (σε ΕΓΣΑ) όποιο σταθερό σημείο φαίνεται και στο χάρτη καθορισμού και μετά δουλεύεις με απόσταση γωνίες από τα σταθερά σου προς τα ορόσημα που ορίζουν τις γραμμές.

Σταθερά σημεία =κολώνες ΔΕΗ, ΟΤΕ, γωνίες περιφράξεων, ακμές κτιρίων. Όσα περισσότερα βρεις, τόσο καλύτερο αλλά καλό θα ήταν να βρεις τουλάχιστον τρια σημεία για να εξαλείψεις κατά το δυνατόν τη στροφή στην αποτύπωση.

 

Εάν βέβαια υπάρχουν στο πεδίο τα ορόσημα που χρησιμοποίησε η κτηματική κατά το καθορισμό, τα πράγματα γίνονται απείρως ευκολότερα..

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

σ αυτές τις περιπτώσεις χρήσιμο είναι να μπαίνει σε μιά γωνία του τοπογραφικού, ένα απόσπασμα του διαγράμματος που χρησιμοποιήθηκε (δηλαδή αυτού που καθορίζει τις γραμμές αιγιαλού παραλίας) με αναγραφή και των στοιχείων του ΦΕΚ κλπ

μην εμπιστεύεστε τις μετατροπές συντεταγμένων, πολλές από τις τότε εξαρτήσεις γίνονταν στο περίπου ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kαλησπέρα από την κτηματική υπηρεσία χανιων μου έχει επιβλιθεί ένα προστιμο λόγο του αιγιαλού . Απο τα οικόπεδα οπου καταπατάνε τον αιγιαλό το ένα αθωοθηκε διοτι αλλαξε η κατανομή. Εάν μπορείτε να με βοηθήσετε η να με παραπέμψεται σε καποιον που να γνωριζει το θέμα αυτο για συνεργασία. Ευχαριστω εκ των προταιρων,

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορουσε να μας πεις περισσοτερα για να καταλαβουμε την κατασταση. Για ποιο λογο και τι ακριβως συμβαινει με το ακινητο σου που ειναι κοντα στε αιγιαλο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.